"Kur’an’da işkence var mıdır? 5/33. ayete göre Dini devletin otoritesine karşı çıkanların cezası öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Ayak ve ellerin çaprazlama kesilmesi cezalandırma amacı taşıyan açık bir işkencedir. 5/38. ayete göre hırsızlığın cezası ellerin kesilmesidir. İşkencenin tanımına göre bu da işkencedir. 24/2. ayete göre zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurmayı emretmekte, üstelik de Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dinini tatbik hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın denilerek işkence kesin bir şekilde teşvik edilmekte, işkenceye karşı vicdanlar baskı altına alınmaktadır. Daha da ilginci, ayetin sonunda Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun, emri verilerek bu işkence toplumsal bir şova dönüştürülmekte, tüm toplum işkenceye ortak edilmektedir."
Sayfa 321 - e-bookKitabı okuyor
Artık eskiden söylendiği gibi suçluyu tekrar topluma kazandırmayı, yoldan çıkanı iyileştirmeyi amaçlamıyorlar. Amaç sadece tecrit etmek, artık kimse yalandan vaaz verme zahmetine girmiyor. Suçlunun rehabilitasyonu için ilk adım olabilecek suç işleyenin nereden geldiği, neden suç işlediği gibi soruları görmemek için adalet gözlerini yumuyor. Yüzyıl sonunun cezaevi modelinin ne kurtarma ne de cezalandırma gibi en ufak bir amacı yok. Toplum kamu tehlikesini kafese kapatarak anahtarı uzağa fırlatıyor.
Reklam
Ödül, amacı araca dönüştürür. Ödülle ödev yapan çocuk, ödevi araç ödülü amaç olarak görür. Hatta çocuk ödevi ödüle engel görerek ödevden soğur.
“Ödülü kazansam yeter”
Bir kişinin amacı ödül olunca, kendi kapasitesinin üstüne çıkma sansı olsa da çıkmak istemiyor. Amaç ödül değil de gelişim olsa, kişi sürekli kendini geliştirecek.
Sayfa 159 - Doğan KitapKitabı okudu
Fiziksel İstismar
En geniş kapsamı ile "çocuğun kaza dışı ve önelenebilir davranışlar sonucuda fiziksel zarar görmesi" ya da "çocuğun kaza dışı yaralanması" olarak açıklanabilen fiziksel istismar: İtaati sağlama, cezalandırma ya da öfke boşaltma amacı ile elle ve/veya herhangi bir aletle vurma, itme, tekmeleme, sallama, sarsma, ısırma, boğma, yakma, zehirleme ve benzeri şiddet içeren eylemler ile çocuğun vücuduna iz bırakacak/bırakmayacak şekilde zarar verilmesi olarak da tanımlanabilir.
Sayfa 9 - NobelKitabı okudu
Kişinin amacı başkasını geçmek olunca, diğerlerini geçtiği an kendi kapasitesini donduruyor. Kendi kapasitesinin üstüne çıkma ihtiyacı duymuyor.
Reklam
201 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.