Masal
Doğuda bir baba vardı Batı gelmeden önce Onun oğulları batıya vardı Birinci oğul batı kapılarında Büyük törenlerle karşılandı Sonra onuruna büyük şölen verdiler Söylevler söylediler babanın onuruna Gece olup kuştüyü yastıklar arasında Oğul masmavi şafağın rüyasında Bir karaltı yavaşça tüy gibi daldı içeri Öldürdüler onu ve gömdüler kimsenin
Hegel’in yapıtlarında diyalektiğin tarih ve doğadan çıkarılmış yasasının birçok örneği mevcuttur. Ama Hegel’in idealizmi zorunlu olarak kendi diyalektiğine yüksek derecede soyut ve keyfi bir karakter veriyordu. Diyalektiği “Mutlak İdeanın” hizmetine sokmak için Hegel, Marx’ın Kapital’inde uyguladığı, verili bir olgunun yasalarını araştırma
Reklam
Tevekkeli değil, eski insanların daha sağlam olduğunu söylerler. Gerçekten de sağlamdırlar. Eskiden bir çocuğa hayatın ne olduğu erkenden anlatılmaz, yaşamanın çileli, çetin bir iş olduğu düşüncesi verilmezdi; çocuğu kitaplarla yormazlardı. Çünkü kitaplar türlü sorunlar çıkarır, bunlar da insanın yüreğini, kafasını kemirir, hayatı kısaltırdı. Yaşama düzeni çoktan ve herkes için kurulmuş bitmişti; bu düzeni insana anası babası öğretirdi; onlar da bunu büyükbabalarından, büyükbabaları da büyükbabalarından hazır olarak almışlar, onu Vesta ateşi gibi hiç değiştirmeden, kutsallığına leke sürmeden korumaya ant içmişlerdi.
Sayfa 145 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Az önce bir video gördüm, kız
Kürk Mantolu Madonna
Kürk Mantolu Madonna
kitabına animasyon yapmış, ama Raif efendiyi değiştirerek. Oturduğu koltuğu değiştirip "Ay o ne öyle dantelli, dur şu duvarı da pinterest şeklinde yapalım, şuraya da bir yoga matı koyalım" vb. En sonunda da "ezekiel ekmeğin var mı içine avokado koyup yesek" diyor, ben cidden bu nesilin herşeyi moderleştirmeye çalışmasından çok yoruldum. Yorumlarda cabası! İzledikleri en iyi videoymuş, bakın herkesin farklılıklarına saygı duymaya çalışıyoruz ama abartıyorsunuz. Modernleşip cool olmak için yapmadığınız şey kalmamaya başladı. Sabahattin Ali videoyu görse mezarında ters dönerdi herhalde. Artık bir şeyleri olduğu gibi değiştirmeden saygıyla kabul edin yeter.
Koşulları olduğu gibi almak, hiç değiştirmeden kabullenmek yarım yamalak değiştirmekten daha iyidir bence.
Sayfa 81
Gözyaşlarımız nasıl görüşümüzü bulandırıyorsa anlamsız duygularımız da aklımızı öyle bulandırır. Görüşünü netleştiren ve dünyayı olduğu gibi, hiç değiştirmeden, duygularını katmadan gören tam farkındalık hâliyle yaşayan biri der Seneca, asla yaşamdan sıkılmaz.
Reklam
505 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.