Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
192 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 günde okudu
Gerçeklerin yüzüme vurulduğu kitap
Normalde kitap incelemesi yazan biri değilim ancak incelemeleri görünce kitabın bu kadar anlaşılmadığını görmek epey üzücü oldu. Yazarın, Burukluk ve Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine kitaplarını okuduktan sonra bu kitabı okumak, kitabın sonuna kadar sabırla gitmemi sağladı çünkü okuduğuma pişman olmayacağımı biliyordum ancak yazardan okuduğum ilk kitap bu olsaydı muhtemelen üzülerek yarım bırakırdım. Bu nedenle eğer Cioran okumaya bu kitapla başlamayı düşünüyorsanız bunu önermiyorum. Bazı günler on beş sayfa, bazı günler on sayfa, bazı günler ise üç sayfayı ancak okuyabildim çünkü yazarın bir cümlesi bile üzerine çokça düşünmenize sebep oluyor, gerçeklik tarafından tokatlanıyorsunuz. Ayrıca bazı terimlerin anlamına baktığım için de oldukça yavaş bir şekilde okumuş oldum. Kitabın en güzel yönü benim için üzerinde bu kadar düşündürecek kısımların olması. Katılmadığınız bir düşünceyi bile anlatış şekli o kadar güzel ki yazar resmen sanat yapıyor. Kısacası gerçeklerin yüzünüze çarpmasından hoşlanmıyorsanız, üzerine düşünülecek paragraflar yerine açık anlatımı tercih ediyorsanız okumanız gereken son kitap bu olsun.
Çürümenin Kitabı
Çürümenin KitabıEmil Michel Cioran · Metis Yayınları · 202110,5bin okunma
198 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
20 günde okudu
Doğmuş olmamı bağışlıyorum...
¶¶Neyiniz var, hay Allah! Ne oldu size şimdi? - Yok birşeyim, birşeyim yok, sadece kaderimin dışına atıverdim kendimi ... Şimdi artık nereye döneceğimi, ne yana koşacağımı bilmiyorum ...¶¶ Felsefenin asıl ilgisinin ölüm olduğunu söyleyen gelenek, Sokrates ile başlar. Ölmeyi öğrenmek, aynı zamanda nasıl yaşanması gerektiğini de öğrenmektir.
Doğmuş Olmanın Sakıncası Üstüne
Doğmuş Olmanın Sakıncası ÜstüneEmil Michel Cioran · Metis Yayıncılık · 20192,105 okunma
Reklam
132 syf.
3/10 puan verdi
·
32 saatte okudu
~KENDİME DÜŞÜNCELER~ Merhabalar efeniiimm Bu kitap Marcus Aurelius' un düşüncelerinden oluşuyor. Felsefi bi kitap ama fazla zorlamıyor, akıcı bir dili var. Yaşama dair düşündüren, hatta tavsiye veren bi kitapta denilebilir. 'Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine ' kitabı okuyanlar bilir alıntılardan oluşuyordu. Bu da ona benzer maddelenmiş bir şekilde Marcus Aurelius'un düşünceleri verilmiş bizlere. Başucu kitabı olmaya aday bir yanı var. Altını bolca çizeceğiniz yerler mevcut.. Benim için orta bi kitaptı Doğmuş olmanın sakıncası üzerine kitabını daha çok beğenmiştim :)) Bazı yorumlara baktım. Çok aman aman bir kitapmış gibi övülmüş Belki de ben ilk defa böyle bi tür okuduğum için beğenemedim. Yine de şans verilebiliir ... Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla kalııınnn
Kendime Düşünceler
Kendime DüşüncelerMarcus Aurelius · İş Bankası Yayınları · 202315,4bin okunma
198 syf.
·
Puan vermedi
Kitap,her şeyin anlamdan,bir değerden yoksun olduğunu savunan, toplumsal,siyasal düzeni reddeden,birey üzerinde hiçbir baskıyı kabul etmeyen ve tanımayan,var olan ve kabul gören değerlerin aslında bir temeli olmadığını savunan ,toplumca kabul edilen bilginin olamayacağını savunan,her türlü bilgi imkanını ve her türlü gerçeği reddeden varlığı yok sayan Nihilizm (hiççilik) felsefesi ile doğum ,yasam ,varoluş üzerine düşüncelerden oluşur. Sarsıcı, düşündürten ,okuduktan sonra aklınıza gelen bir cümlesiyle sorgulamalar yaptıran bir kitap. Alıntı için notlar almaya başladım fakat bir süre sonra bir baktım ki bütün kitabı alıntı olarak paylaşacağım. Zaman zaman hikayelerimde alıntıları paylaşacağım. İnsanın başına gelebilecek en kötü ve en büyük felaketi doğmak olarak gören bir düşünce etkisiyle kitap sonuna kadar karamsarlığını korur.Önemli olanın acı olduğu düşüncesi birçok cümlenin temelini oluşturur.Kitap, özgür olmayı “ölü doğmuş bir çocuk kadar özgür" cümlesiyle tanımlarken birçok kavramın yeniden içini dolduran aforizmalardan oluşur. Kitabın temelinde doğmuş olmak ve doğmanın neticesinde bireyin acizliği bulunur. Bu acizlik ve nihilizmin etkisiyle her şeyin anlamsız oluşu düşüncesi, kitap boyu neredeyse her cümlede devam eder. “Yaşamak ,savaşta toprak yitirmektir “ cümlesi baştan kaybedileni gösterirken, bazı kavramları uluslarla bağ kurarak tanımlar. Kitabı, elimdeki başka kitapları okurken dingin zaman dilimlerinde araya alarak okudum.Düşüne düşüne, dura kalka .
Doğmuş Olmanın Sakıncası Üstüne
Doğmuş Olmanın Sakıncası ÜstüneEmil Michel Cioran · Metis Yayıncılık · 20192,105 okunma
226 syf.
7/10 puan verdi
·
7 saatte okudu
İnsan=hata
Ölümün bizim için artık ilginç yanı kalmayıp, ondan hiçbir şey elde edilemeyeceğini düşündüğümüzde, doğuma geri çekilir, başka türlü bir dipsiz uçuruma meydan okuyarak haykırmaya başlarız. anlamak için tekrar tekrar okuduğum kısımları oldu . benimsemiş olduğu karamsarlığa derin ve detaylı anlamlar yükleyen biri inanılmaz bir düşünür . Doğuma karşıt düşüncelerini en derin duygularıyla anlatığı kitap.
Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine
Doğmuş Olmanın Sakıncası ÜzerineEmil Michel Cioran · Gendaş Yayınları · 20012,105 okunma
·
Puan vermedi
Emil Michel Cioran
Her şey olma duygusu ve hiçbir şey olmama gerçeği." Gençliğimde, talih bu yarım cümleyle karşılaştırdı beni. Allak. bullak oldum. [ Emil Michel Cioran - Doğmuş Olmanın Sakıncası Üzerine ] Spinoza'nın Sevincinin Aksine Umutsuzluk ve Karamsarlık Dolu Bir Adam; Emil Cioran.. Kitaplarını Okurken İnsanı Böyle Çözmüş Birinin Alzheimer Yüzünden Ölmesi Sizlere Üzüntü Yaşatacaktır.. En Azından Bana Yaşattı .. . Sivri Dilli, Aşağılayan, Üslubu Akıcı Bir Felsefeci Okumak İstiyorsanız Cioran Doğru Bir Seçim Olacaktır .. .
Çürümenin Kitabı
Çürümenin KitabıEmil Michel Cioran · Metis Yayınları · 202110,5bin okunma
Reklam
198 syf.
·
Puan vermedi
Bu kitaptaki özdeyişlerden birine takıldım. Epikuros’a şöyle sataşılmıştı: “En çok muhtaç olduğum bilge Epikuros’un üç yüzü aşkın eser yazmış olması ne büyük düş kırıklığı! Ve onların yitmiş olması ne büyük bir teselli!” Bu sataşmayı görünce arayı yumuşatmaları için huxley ve mezar turizmi çağırdım ancak ortalık iyice karıştı. Epikuros’un ölüm üzerine düşüncesi ölümü düşünmemekti. Ona göre ben varsam ölüm yok, ölüm varsa ben yokum. Buna karşın Cioran ne zaman ölümü düşünmesem hile yaptığım hissine kapılıyorum dedi. Sıra bana gelince; kutsal bir “şey” in beni pamuklara sarmasını beklediğimi söyledim. Huxley kötü bir arkadaş edasıyla şunu söyledi. Huxley: Uyuşturucu maddelerin dinsel amaçlar için kullanımı olağanüstü yaygındır. Bu dinin ne olduğunu ve dinin doyurması gereken derin gereksinimlerin neler olduğunu keşfetmeye çalışanların gözardı edemeyecekleri türden bir fenomendir. İdeal olan, saf ve pratik dinin yardımıyla herkesin kendini aşabilmenin yolunu bulması olurdu. Pratikte bu hedefin bir gün gerçekleşeceği pek mümkün görünmüyor. Mezar Turizm Huxley’i yadırgayarak gerçekten iğrenç bir hayat, dedi. Ve sustuk.
Doğmuş Olmanın Sakıncası Üstüne
Doğmuş Olmanın Sakıncası ÜstüneEmil Michel Cioran · Metis Yayıncılık · 20192,105 okunma
194 syf.
·
Puan vermedi
·
31 saatte okudu
Cioran'ın genel felsefesi üzerine, aforizmalar ile yazdığı bir kitap. Şu cümle kitapta bana kendimi buldurdu: "Herkes gibi davranıyorum, hatta en çok tiksindiğim insanlar gibi. Ancak, iyi ya da kötü, yaptığım her eylemi içim yanarak telafi etmeye çalışıyorum." Hangi kitaba yazdığımı bilmiyorum ama buna çok benzer bir şey hissedip
Doğmuş Olmanın Sakıncası Üstüne
Doğmuş Olmanın Sakıncası ÜstüneEmil Michel Cioran · Metis Yayıncılık · 20192,105 okunma
53 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.