Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
inanınca duanın gücü artar tutsaklık eridi bir akımdır geçen yüreğimden en uzaktaki bir müslümanın yüreğine. /varoluş sevmenin ekonomisi/ baktığın yerlerde gölge rahman rahim bir kutsal gölge"
Nuri Pakdil
Nuri Pakdil
Dua
KULUN ÜMİDİ OLARAK DUA Bir kulluk eylemi olan dua, Yaratan’ın karşısında insanın zayıflığını itiraf edip O’ndan yardım dilemesi, hata ve kusurlarının bağışlanmasını istemesidir. Korku ile ümit arasında gidip gelen bir süreç olan hayatta sevinçler ve mutluluklar olduğu gibi zorluklar da bulunmaktadır. Gücü sınırlı bir varlık olan insan, bu dünyaya ve ahirete dönük umutlarını taze tutmak için güçlü bir dayanağa ihtiyaç duyar. Bunun için dua ile en yüce makama yönelerek O’na sığınır, O’na yalvarır, kalbinden geçenleri O’na açar. Rabbini bilen insanın en kıymetli yönü O’na yönelmesidir. Hz. Peygamber; “Allah katında duadan daha kıymetli bir şey yoktur.” (Tirmizi, Deavat, 1) buyurarak insanın Rabbi’ne ihlaslı yönelmesinin ve yakın bir bağ kurmasının en güzel vesilesi olarak duanın değerine işaret eder. Mümin, rahat zamanlarında da Allah’a hamd ederek dua etmeli, dualarına diğer insanları da katmalı ve her daim bağışlanma dilemelidir. Çünkü Allah, her daim kimsesizlerin kimsesi, ümitsizlerin ümididir. Diyanet İşleri Başkanlığı
Reklam
#takvim
Takvim “Allah’ım! Sen selamsın. Selamet de sendendir. Ey celal ve ikram sahibi! Sen münezzehsin, sen yücesin” (Müslim, Mesâcid, 135) Biriniz dua ettiği zaman, Allah’a hamd ve sena ile başlasın, sonra Peygambere salât ve selam etsin, sonra dilediği duayı yapsın. (Ebû Dâvûd, Salât, 358) KULUN ÜMİDİ OLARAK DUA Bir kulluk eylemi olan dua, Yaratan’ın karşısında insanın zayıflığını itiraf edip O’ndan yardım dilemesi, hata ve kusurlarının bağışlanmasını isteme- sidir. Korku ile ümit arasında gidip gelen bir süreç olan hayatta sevinçler ve mutluluklar olduğu gibi zorluklar da bulunmaktadır. Gücü sınırlı bir varlık olan insan, bu dünyaya ve ahirete dönük umutlarını taze tutmak için güçlü bir dayanağa ihtiyaç duyar. Bunun için dua ile en yüce makama yönelerek O’na sığınır, O’na yalvarır, kalbinden geçenleri O’na açar. Rabbini bilen insanın en kıymetli yönü O’na yönelmesidir. Hz. Peygamber; “Allah katında duadan daha kıymetli bir şey yoktur.” (Tirmizi, Deavat, 1) buyurarak insanın Rabbi’ne ihlaslı yönelmesinin ve yakın bir bağ kurmasının en güzel vesilesi olarak duanın değerine işaret eder. Mümin, rahat zamanlarında da Allah’a hamd ederek dua etmeli, dualarına diğer insanları da katmalı ve her daim bağışlanma dile- melidir. Çünkü Allah, her daim kimsesizlerin kimsesi, ümitsizlerin ümididir.
RİSALE-İ NURDAN İSTİFADELERİM
Soru: Dua, ne için edilmez? Cevap: Sadece ve yalnız musibetin, belanın, hastalığın, zararlı şeylerin kaldırılması için dua edilmez. Sadece ve yalnız ihtiyacımızın kaldırılması için dua edilmez. Dua, bir araçtır. Dua; zayıflığımızı, güçsüzlüğümüzü, her şeyin üstesinden gelemediğimizi, isteklerimizi yerine getiremeyeceğimizi fark etmektir, farkındalıktır. Duanın edilme amacı; Allah’ın kudretini, her şeye gücü yettiğini, her şeyi bildiğini, her şeyi işittiğini anlayıp isteklerimizi Allah’a arz etmektir.
Risale-i Nur
Risale-i Nur
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Hiçbir şey şans eseri olmaz. Bu, bir düzen ve yasalar dünyasıdır. Bu bölümde, manevi hayatınızı keşfetmek ve belirlemek için pratik teknikler bulacaksınız. Dilekleriniz bir balon gibi havada kalmamalıdır. Bir yere gitmeleri ve hayatımızda bir şeyi başarmaları gerekir. Dilemek, başarmak istediğimiz bir şeyle ilgili bir fikrin oluşturulmasıdır. Dilek, ruhun samimi arzusudur. Arzu ettiğiniz şey duanızdır. En derin ihtiyaçlarınızdan gelir ve hayattan istediğiniz şeyleri açığa çıkarır. Duanın gerçek doğası budur, hayatın huzur, uyum, sağlık, neşe ve diğer lütufları için hissettiği açlığın ve susuzluğun etkili ifadesidir.
Reklam
İnsanlar, inanma olmadıkça ruhlara yalvarmanın para etmediğini, duaya inanmayınca duanın hiçbir sihir gücü olmadığını anlıyorlar.
184 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Bitmesini istemediğim kitaplardan biriydi, duanın gücü ve teslimiyetçi anne-baba olmak evlatlarımıza peygamberimiz Muhammet Mustafa (sav) muamelesiyle muamele etmek onu örnek alıp yolundan gidince her konuda olduğu gibi çocuk yetiştirme konusunda da aslında en güzel sonuçlara varıldığını anlatıyor kitap ve aslında her şeyi kendi kendimize zorlaştırdığımız gerçeğiyle yüzleşiyoruz okurken.. Çok sevildi tavsiye edilir..
Fıtrat Pedagojisi
Fıtrat PedagojisiHatice Kübra Tongar · Hayykitap · 20152,497 okunma
192 syf.
·
Puan vermedi
Kitaba başlamadan önce bir durun. Cioran ve felsefesi hakkında kısa bir araştırma yapın. Eğer hala 'evet, gerçekten hazırım' diyebiliyorsanız başlayın derim. Kısa sürede okunabilecek, kolay hazmedilebilecek bir eser değil. Her sayfa, her cümle üzerinde durup bazen dakikalarca düşünmeyi gerektiriyor. Cioran mutsuzluğu seçmiş ve kanıksamış bir adam. Nietzsche gibi kendine bir çıkış kapısı da bulmamış. Ona göre bu hayata geliş sebebimiz bile mutlaka bir yerlerde bir günah işlemiş olmamız. Hiçbir şeyin anlamı yok. İnt*har etmemiz bile anlamsız. Çünkü hepimiz "palavracı iblisler olduğumuzdan sonumuzu erteliyoruz." Bu sebeple "aşağılık birer kürek mahkumuyuz ya da evrenin leşi üzerinde sürünen bir solucanız." Satırlarca altını çizdiğim sayfa var kitapta. Okurken gözleriniz bazen okuduğunuzun şiddetinden yuvalarından çıkacakmış gibi oluyor. Yazara kızıyor hatta 'hadi canım, o kadar da değil, zavallı, ne yaşadı ki acaba' tarzında monologlarda buluyorsunuz kendinizi. Korku filmi sahnelerini aratmayan satırlar bir yandan şok edici, dehşete düşürücü iken diğer yandan ilginç bir şekilde haz da veriyor. Yani ben öyle hissettim. Kitabın sonlarına doğru yazara hak verdiğim yerler bile oldu. En ilginç bulduğum yerlerden biri Duanın Küstahlığı bölümünde Tanrıya dua etmeme gücü için yalvarırken aslında yine dua ediyor oluşu paradoksluğuydu. Pek çok farklı konuya ayrı metinlerde değindiği için durup dinlenip gücünüzü toplayıp okumaya devam edebilirsiniz. Okuyacak okurlara kolaylıklar dilerim.
Çürümenin Kitabı
Çürümenin KitabıEmil Michel Cioran · Metis Yayınları · 202110,3bin okunma
Reklam
Nuri Pakdil
Nuri Pakdil
: "inanınca duanın gücü artar" der. dilinizle yaptığınız duaya, kalbiniz de 'Âmin' desin.
Doğanın değişmez yasaları, duanın gücüyle bir kenara bırakıla- mayacak bir şekilde, insan acılarını hiçe sayarak işlev görür. İlk bakışta, Tanrı'nın iyiliğine ve gücüne karşı görünür bu durum. Şunu bile söyleyebilirim: Her şeye gücü yeten Tanrı bile aynı anda hem Oldu özgür insanlardan oluşan bir toplum hem de bağımsız ve çetin bir doğa yaratamaz.
Sayfa 19 - HaberciKitabı okudu
Dilek ruhun samimi arzusudur. Arzu ettiğiniz şey duanızdır. En derin ihtiyaçlarınızdan gelir ve hayattan istediğiniz şeyleri açığa çıkarır. Duanın gerçek doğası budur; hayatın huzur,uyum, sağlık, neşe ve diğer lütufları için hissettiği açlığın ve susuzluğun etkili ifadesidir.
Allah'ım duyan sensin.. Bilen sensin.. ve Sen her şeye gücü yetensin.
Ey Allah’ım Rahmetini umarım. Beni göz açıp kapatıncaya kadar da olsa nefsimle baş başa bırakma. Bütün işlerimi ıslah et. Senden başka hakkı ile ibadet olunan hiçbir ilah yoktur… Allah’ım eğer ki sevincime ve duamın kabulüne engel olacak bir günah işlemişsem O günahımı bağışla Allah’ım! Allah’ım eğer ki umduğum şey imkansızsa sen
648 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.