Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Türk milliyetçiliğine sahip çıkmak Gaspıralı'ya, Akçura'ya, Gökalp'e, Atsız'a, Sancar'a Türkeş'e, Dündar Taşer'e, Gün Sazak'a, Mümtaz Turhan'a, Erol Güngör'e, Mehmet Eröz'e, Galip Erdem'e, Ahmet Arvasi'ye, Muzaffer Özdağ'a, onların bütün bir 150 yıldan bu yana değişik zaman dilimleri ve hatta bazen değişik coğrafyalarda temsil ettikleri değerlerin, damıtılmış, billurlaşmış hâli olan "Türklük" sevgisine sahip çıkmaktır. Türk milliyetçiliğine sahip çıkmak İstiklal Harbimizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk devriminin siyasi dehası büyük Türk milliyetçisi Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmaktır.
Napolyon:
“Türkler yenilebilir, fakat mağlup edilemezler.”
Sayfa 55
Reklam
Dündar Taşer:
“Millet özünde bir romantizmi ihtiva eder; bu romantizmi kaldırırsanız, millet de biter.”
Sayfa 49
“Sloganlarla politika yapılamaz.”
Sayfa 44
Dündar Taşer:
“Devlet bir hukuk ve ahlak kurumudur; hile ve kurnazlık edemez; kimseyi tongaya bastıramaz, kimseye kızmaz, öfkelenmez, garez ve kin taşımaz, kendi vatandaşına pusu kurmaz.”
Sayfa 42
“Sokaklar aşınmadı, iktidar eridi. Çünkü kulaklar doldu, beyinler yıkandı, ayaklar alıştı.”
Sayfa 42
Reklam
Dündar Taşer:
“Ne hürriyet, ne demokrasi, ne insan hakları, hiçbir şey, hiçbir şey ülke bütünlüğünden daha değerli değildir.”
Sayfa 41
Dündar Taşer:
“Alparslan Türkeş’in yanlışı, benim doğrumdan doğrudur.”
Sayfa 41
“Ocak fazla kurcalanmaya gelmez, oradan Bozkurt çıkar, Bozkurt.”
Sayfa 38
“Esasen, Türk’ün yeni yükselişi Sakarya’da başlamıştır; saatin sarkacı öbür yana dönmeye başlamıştır; durdurulması mümkün değildir.”
Sayfa 9
Reklam
“Adamlar, ölürken bile devleti düşünüyorlar, onunla dopdolular. Zaten devlete ne kadar canla başla hizmet ederse, ilahi rızayı o kadar fazla kazanacaklarına inanıyorlar.”
Sayfa 22
“Ölüyü yaşatmaya çalışmak abesle meşgul olmaktır…”
Sayfa 17
MHP'liler, halk di­ linde "Türkeşçi" diye de bilindiler. Başbuğ-Türkeş, MHP'nin lider-teşkilat-doktrin üçlemesinin ilk hal­ kası olarak, bizzat ilke hükmündeydi. 1972'ye dek MHP'nin ikinci adamı olan Dündar Taşer, "Onun yanlışı benim doğrumdan daha doğrudur" demişti Türkeş hakkında.
Türklük, zor zamanların kıskacından çıkarak günümüze gelmiştir. O nedenle korku karşısında el pençe divan duran kavimlerden olmamıştır. Yiğidine (deli+kanlı) > 'delikanlı' diyen bir toplum, korkunun ritmiyle hayat sürmez. Bu özelliğini tarif eden kadim atasözümüz şöyledir: "Tegirmende togmış sıçgan kök kökreginge korkmas (Değirmende doğan fare, gök gürlemesinden korkmaz)." Merhum Dündar Taşer "Biz çadırımızı sırtlanların yolu üzerine kurmuşuz." sözleriyle adeta zihniyet güncellemesi yapmıştır.
Sayfa 178 - Ötüken NeşriyatKitabı okudu
Hâkim, içten Musa, dıştan Fir’avun olmalıdır.
1.010 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.