"Papalagi" (veya orijinal adıyla Der Papalagi), Alman yazar Erich Scheurmann tarafından 1920 yılında yayımlanmış oldukça sıra dışı ve düşündürücü bir kitap.
Papalagi denince beyazlar ya
Mülkün sahibinin Allah olduğu gerçeğini bilmemize rağmen, nasıl da dört elle sarılıyoruz, bizim deyip sahip çıkıyoruz, Allah'ın emaneten verdiklerine. Dünyevileşme hastalığı bu olsa gerek. Ne ihlas bırakıyor ne samimiyet.
"Dünyadasın ama ahirete yönelik çalış, ahiret öncelikli ol. Asla dünyevîleşme batağında batma! Ahireti unutursan yok olursun, rezil ve rüsva olursun. Bunu bil ki ona göre yürüyesin."
1000Kitap!
Şahsımın fıtri nezaketi muhafaza etmek adına kimseyi engellememe ve suizanna mahal vermemek için de kimseye ilk mesajı atmama yönünde prensipleri var; bu duruş, fıtratımı ve
"Modernite, Tanrı’yı ve aşkın olanı hayatın merkezinden uzaklaştırıp insanı oraya yerleştirdiğinde, insanı yücelteceğini sandı. Oysa aşkın bir referans noktası kalmayan insan, yeryüzünde kendi yarattığı canavarların (ideolojiler, piyasa, devlet) karşısında tamamen korumasız ve aciz kaldı."