Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Duygu Yavuz

Gerçeklik insanı yaratır,çünkü gerçeğin içindeki ,derinlerindeki bir şey ,esrarengiz bir şekilde ,hikayeler talep eder.Başka deyişle ,gerçeğin derininde sanki bir anlatı talebi ,aydınlanma,görü talebi ,hatta belki de başka bir yol olup olmadığını insanların kanıtlaması gereken bir argüman talebi var gibidir .
Sayfa 93 - Kırmızı Kedi yayıneviKitabı okudu
Reklam
Sevmek insanca bir şey ,ancak insanca sevmeyi bilmek lazım.
Sayfa 12 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Ancak kendi içime dönersem bir dünya buluyorum ! Yine tasvir ve etkin bir güçten çok,sezgi ve belirsiz bir arzuya yer veren bir dünya bu .O zaman her şey birbirine karışıyor ve arkasından düşler içinde dünyaya gülümsemeyi sürdürüyorum .
Sayfa 9 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsan aslında karmaşık bir varlık değil.Çoğunluğu zamanın büyük bir bölümünü yaşamak için kullanıyor,geriye kalanı ise ,özgür oldukları küçük zaman diliminden öyle korkuyor ki ,ondan kurtulmanın her türlü yolunu deniyor.İşte insanın değişmez yazgısı!
Sayfa 7 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Hekimlik bir bilim dalı değildir,bilime dayalı bir sanattır .
Sayfa 59 - Çağlayan yayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Acı ,zayıflığın vücuttan atılmasıdır .
Kimileri toprağı kazıp altın ararken kimileri asıl zenginliğin kitaplara ekilecek düşünce tohumları olduğunu fark etmişti.
Sayfa 40 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Nobel ödülünü kazanan ilk kadın ve bu ödülü iki kez kazanan ilk kişi olan Marie Curie “Medeniyetimizin temelinde,Endülüs yağmasından kurtarılmış bir avuç eser vardır.Eğer Müslüman bilim insanlarının her yazdığını okuyabilseydik şimdi başka bir gezegende yaşıyor olurduk,” tespitinde haksız değildi.
Sayfa 40 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Yaşadığımız yerküre,dedemizden miras değil torunlarımıza borçtu !
Sayfa 31 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
“Kadın insandır ,erkek insanoğlu” mottosuyla hayat bulan bu yüce canlının yaratılışı,Hint mitolojisinde şöyle anlatılır : “Tanrı yaprağın hafifliğini,ceylanın bakışını ,güneşin sıcaklığını ,sisin gözyaşını aldı.Rüzgarın kararsızlığını ,tavşanın ürkekliğini ekledi.İçine de kıymetli taşların sertliğini ,balın tadını ,kaplanın yırtıcılığını ateşin yakıcılığını,kışın ayazını ,saksağanın konuşkanlığını,kumrunun sevgisini kattı.Bütün bunları karıştırdı ,eritti ve kadını yarattı ...Sevsin diye de erkeği ona armağan etti.
Sayfa 29 - TimaşKitabı okudu
Reklam
Susuyorum .Susar susmaz duyuyorum başladığını şiirin. Hep o, yanıbaşımda,gölgesiz gölge ,bekliyor konuşmayı .
Biri var ki
Biri var ki durmadan beni anar Biri var ki mevsimlerde beklerim Biri var ki açmamış bir bahar Göklerimde yıldız içimde sır Biri var ki bahtı bende yaşar Benim çiçeklerim açar onda Bende musiki bende dünyalar Biri uzakların uzağında Biri var ki içimde sayıklar Denizlerde kayıp ülkeleri
İnsan çevresindeki koşullar tarafından biçimlendiriliyorsa bu koşulların insanca biçimlendirilmesi gereklidir.
Karl MarxKitabı okudu
Binlerce yol var henüz gidilmedik; binlerce çeşit sağlık var ve binlerce gizli adacığı var yaşamın.Tüketilmemiş ve keşfedilmemiştir henüz insan ve insanın dünyası. Uyanın ve kulak verin,ey yalnızlar! Gelecekten bu yana esiyor rüzgarlar ,gizli kanat vuruşlarıyla;ve hassas kulaklara ulaşıyor ,iyi haberler .
Kendi acılarını görmemek ve kendinden geçmek ,mest edici bir haz gibidir acı çekene.Mest edici bir haz ve kendini kaybetmek gibi görünüyordu bir zamanlar dünya bana.
208 öğeden 31 ile 45 arasındakiler gösteriliyor.