4/10
·272 syf.··
2019 17. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 05 Temmuz 2019 00:00
Victoria dönemi Londra’sında geçen gizemli ve karanlık bir macera kitabı denilebilir kısaca. Ana karakter Penelope, aslında gizlice korku hikâyeleri yazan genç bir kız ve bir akıl hastanesinde her gece “gece yarısına 12 dakika kala” ortaya çıkan tuhaf bir olayı araştırıyor. Hastaların o saatte gelecekle ilgili şeyler yazması hikâyenin en ilginç kısmı diyebilirim. Christopher Edge
Edebiyat & Roman
Gece Yarısına 12 Dakika KalaChristopher Edge · Yakamoz Yayınevi · 2017275 okunma
10/10
·180 syf.··
2026 8. kitabı
·
26 saatte okudu
·
Okunma: 13 Nisan 2026 13:04
Şimdiye kadar okuduğum en güzel çocuk kitabı olabilir. Kitabın her sayfasında yeni şeyler öğrendim. Öğrencilerime okuttum ve bugün söyleşisini yapacağımız için çok heyecanlıyım. Umarım onlar da benim kadar beğenmiştir. Kitabın içeriği hakkında bir şeyler yazacak olsam kaç sayfa tutar bilmiyorum çünkü dolu dolu bir kitaptı. Ancak küçük yaşta babasını kaybetmiş bir kız çocuğu olarak şunu söyleyebilirim ki: Sevdiğin birini kaybettiysen ve hâlâ hiçbir şey olmamış gibi davranıyorsan bir sorun vardır.
Albie Bright'in Sayısız DünyasıChristopher Edge · Bilgi Yayınevi · 2020166 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Puan vermedi·88 syf.··
2026 7. kitabı
The Old Man and the Sea by Ernest Hemingway tells a story that feels simple at first, almost like something you could explain in a few sentences. An old fisherman goes out to sea, catches a great fish, and loses it on the way back. But as the story unfolds, it becomes clear that this is not really a story about fishing at all. It is about endurance, dignity, and what it means to struggle in a world that does not always reward effort. The novella centers on Santiago, an old Cuban fisherman who has gone eighty-four days without catching a fish. In his village, he is seen as unlucky, even defeated. Only a young boy, Manolin, continues to believe in him, although he is no longer allowed to fish with Santiago. This quiet isolation shapes the emotional atmosphere of the story. Santiago is not just physically alone at sea; he is also set apart from the people around him, living on the edge of relevance. When he finally sets out far into the Gulf Stream, determined to break his unlucky streak, he hooks a giant marlin. What follows is a long, exhausting struggle that lasts for days. The fish pulls his small boat deep into the open sea, and Santiago, despite his age and pain, refuses to give up. What is striking here is not just the physical challenge, but the way Santiago thinks about the fish. He does not hate it. He respects it, admires it, even feels a kind of kinship with it. At times, he speaks to it as if it were an equal. This changes the nature of the conflict. It is not a simple battle between man and nature, but something more complex, almost like a test of worth between two noble beings. When Santiago finally kills the marlin, it feels like a moment of triumph, but that triumph does not last. Sharks are drawn to the blood of the fish and begin to attack it.
Edebiyat
Yaşlı Adam ve DenizErnest Hemingway · Bilgi Yayınları · 202541bin okunma
8/10
·208 syf.··
2026 12. kitabı
Yamazenin maceralarını okumak güzeldi. Kitapta oldukça fazla bilgi vardı ve okumak hoşuma gitti. Çocuk kitabı demeyin cidden bir şeyler öğretmesi hoşuma gitti. Oscar’a aşırı gıcık oldum yüksek ihtimalle sizde okurken delireceksiniz. Sonu da ters köşeli bitti, okurken delirirsiniz yüksek ihtimalle. Yazarın yazım dili olayları güzeldi.
Escape RoomChristopher Edge · Nosy Crow · 20220 okunma
All You Need Is Kill 1-2
7/10
·216 syf.··
2025 39. kitabı
•Tom Cruise ve Emily Blunt'ın başrolünde oynadığı "Edge of Tomorrow" filmini izlediniz mi? Öncelikle eğer filmi izlediyseniz bu mangadan uyarlandığını belirtmek isterim. •Sadece iki kitaptan oluşan mangamız, yeni başlayanlara da rahatlıkla önerebileceğim türde. Light novel olması sebebiyle bizi hikâyeye tam olarak dâhil edemese de asla sıkmıyor; aksine konusu, yoğun temposu ve çizimleriyle tadında bırakıyor. •Öl, öğren ve tekrar et... Dünya, gizemli uzaylı ve taklitçi diye anılan varlıkların istilası altındadır. Sıradan bir asker olan Keiji Kiriya, cephedeki ilk görevinde hayatını kaybeder… ancak ölümü bir son değil, başlangıç olur. Keiji, her öldüğünde aynı güne geri dönmeye başlar. Bu sonsuz döngü içinde savaşmayı, hayatta kalmayı ve ölümü defalarca deneyimlerken; hem düşmanı hem de kendisini tanımaya başlar. Zamanla, savaşın ortasında efsaneleşmiş bir askerle yolları kesişir ve bu döngüyü kırmanın bir yolunu aramaya başlarlar.
1K
All You Need Is Kill — Öldür Yeter Cilt: 1Hiroshi Sakurazaka · Akılçelen Kitaplar · 20151,844 okunma
4/10
·180 syf.··
2025 59. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 11 Aralık 2025 09:32
Çıkış noktası güzel ama hikaye bayat ve sıkıcıydı. Okurken çok fazla keyif aldığım söylenemez. Çocuk kitabı olmak için çok ağır, yetişkin kitabı olmak içinde çok sadeydi.
Albie Bright'in Sayısız DünyasıChristopher Edge · Bilgi Yayınevi · 2020166 okunma