Emre karakaya

Puan vermedi·240 syf.··
2018 17. kitabı
·
10 günde okudu
·
Okunma: 16 Eylül 2018 01:36
Şimdilik kitap harika gidiyor. Kitaptaki resimler ile tarihi bize adeta yaşatıyor. Sıkmadan hap özet bilgileri veriyor.basarili ve herkese önerilir. Yazarın Tüm kitaplarını almayı düşünüyorum.
Tarih
Dünyaya Hükmeden Sultan KanuniTalha Uğurluel · Timaş Yayınları · 2013799 okunma
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Puan vermedi·148 syf.··
2018 9. kitabı
·
25 günde okudu
·
Okunma: 01 Mayıs 2018 19:44
Bu kitabın ana fikrini özetleyen ve bu çevrede olayı anlatan kitaptaki aynen ifade "ne uğruna savasmislarsa sanki savaşla onu kaldırmak istemişler gibi bir sonu olmuştu, kimsenin beklemediği şeydi bu ama gene de çok kimse farkında değilmiş gibiydi "kitapta kurtuluş savaşında savaşmış gül yetiştiren adam kendisini hayattan insanligin bozulmasi ve artık dinin şekilden ibaret olması nedeni ile soyutlar ,50 yıl boyunca evinin bahçesinde gül yetiştirir, torunu eve gelir sohbet eder,bir gün torunu ile beraber sabah namazına camiye gider,camiye giderken şehrin değiştiğini, eskiden dere olan bir tarafın kurtulduğunu acı şekilde öğrenir, ama en önemlisi şehrin siluetinden öte camiye girdiğinde gördüğü manzara çok etkiler kendisini, fötr şapkanin camide ayakkkabilikta asılı olduğunu görür, değişmeyen hocanın giymiş olduğu cuppe ve takmış olduğu sarık olduğunu görür, cami çıkışında dayanamaz siz nasruni misiniz diye sorar herkes şaşırır, son olarak iman gizlidir fakat islam zahiridir der,millet şaşkınlıkla oradan ayrılır, adam bir süre sonra haberlere konu olur, haberde "halkı kin düşmanlığa alenen tahrik sucundan tutuklandığı yazar.
Gül Yetiştiren AdamRasim Özdenören · İz Yayıncılık · 202121,6bin okunma
10/10
·208 syf.··
Beğendi
·
2018 8. kitabı
·
21 günde okudu
·
Okunma: 04 Nisan 2018 23:25
Yazar "Öğreneceğimiz şeyler, her şeyden evvel sahisiyetmizin özetini teşkil eden alemle ilgili olmalıdır. Ondan sonra sahsiyetimizin hayatı için var olması zorunlu bilgileri edinmeliyiz: şeklindeki ifadesi ile aslında kitabı özetlemiş, yazar ahlaksızlığın cirit attığı ,rüşvetin çoğaldığı,yardimseverligin ve merhametsizligin olmadigi toplumda ,bunun büyük mesulu olarak muallim olduğunu ifade ediyor.ogretmenligin ülkeler için ne kadar önemli bir meslek olduğunu ifade ediyor.
Tarih
Türkiye'nin Maarif DavasıNurettin Topçu · Dergah Yayınları · 2016382 okunma
Puan vermedi·368 syf.··
2017 9. kitabı
·
18 günde okudu
·
Okunma: 09 Ekim 2017 12:49
Birçok kisisel gelişim kitabı okudum,mesela adem gunes,fakat bu kitap birtakım sorunları tespit ediyor, birakım önerilerde bulunuyor en onemlisı nasıl olacağını diyaloglar halinde sunuyor, başarıli bir kitap
İlişkiler
Benim Akıllı YavrumKudret Eren Yavuz · Timaş Yayınları · 20124 okunma
Puan vermedi·128 syf.··
2017 7. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 23 Eylül 2017 12:44
Yazarın inci adlı romanını okumuştum, normalde hikayeler mutlu sonla biter fakat bu iki hikayede iyi ,güzel ve umut verici hayaller kurulurken sonunda tam tersi bir son oluyor,kitap akıcı yazarın yaşamış olduğu iklim yokluk ve yoksulluk içinde olması ile yazar hikayelerinde de yoksul kisilerinin hayatının tek vari yaşam kavgası olan duygulari resmetmistir.
Edebiyat
Fareler ve İnsanlarJohn Steinbeck · Sel Yayıncılık · 2023211,8bin okunma