epia

epia
@epia__
Pharmacist
Yüksek lisans
İzmir
566 okur puanı
Eylül 2020 tarihinde katıldı
·
Puan vermedi
Alt başlıkları muazzam bir Celâl Şengör kitabı ile geldim bugün, #cehalettenkurtulmasanatı #nenedir
Cehaletten Kurtulma Sanatı
Cehaletten Kurtulma Sanatı
Tüm kitabın altı çizilesi… Bilimin gelişmiş toplumlardaki yansımasını hepimiz görüyoruz, bu konuda en önemli şartlardan bir tanesi “eğitim” ve onun kalitesi elbette. Bilimin, sanatın “mihenk” taşı olduğu yerlerde söz konusu toplumun ileride, gelişmiş, aydınlık olması kaçınılmazdır. Sanatla, edebiyatla, bilimle uğraşan toplum, düşünür, sorgular. Her zaman çağının ilerisinde görüşleri ile örnek olmuş canım Ata’m der ki: “ Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz… Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkar olamazsınız.” . “ Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” . Bu sözler yeterli değil midir aslında? Sayın Celal Şengör depremle başlayan bu kitabında evrim, dil, din, kapitalizm, adalet, cumhuriyet, demokrasi ve bunun gibi pek çok önemli konunun altını çizmiş. Ben de okurken çizdim… Geçtiğimiz sene hepimizin birçok kayıp verdiği depremde yaşanan acı tabloyu unutmak mümkün değil. Doğa olayları durmayacak ve biz (hani diyoruz ya, yeryüzündeki en akıllı varlıklar dediğimiz biz) bilim çerçevesinde gerekli tedbirleri alırsak, eğitimin kalitesiyle kendi alanında uzman kişileri yetiştirirsek, “üç kuruş kâr edelim’” düşüncesini aklımızdan silersek vb. çok daha farklı yerlerde olacağımız inancındayım. “Cehalet, mutluluk değildir,” diyor Hocam, katılıyorum. Düşüncelerimi, hislerimi çok yazabilirim, ben durayım, toplum olarak OKUYALIM.
Celal Şengör
Celal Şengör
Cehaletten Kurtulma Sanatı
Cehaletten Kurtulma SanatıCelal Şengör · Masa Kitap · 202418 okunma
Reklam
208 syf.
·
Puan vermedi
İtalyan edebiyatını severim ama #taşlar nedense beni yeterince tatmin etmedi. Hareket eden taşlara doğa mı, doğaüstü olaylar mı, yoksa psişik güçler mi etki etti, çok açıklayıcı gelmedi bana. Elbette #doğa nın intikam alması şeklinde yorumladım ben, onun dışında akıcıydı, hakkını yemeyeyim. Neyse… Okunur mu? Bence okumasam da olurmuş. Yine de karar sizin.
Taşlar
TaşlarClaudio Morandini · Timaş Yayınları · 2019126 okunma
·
Puan vermedi
Elohim’in Çocukları //
Orhan Bahtiyar
Orhan Bahtiyar
. Kayıp kıta Mu… Herkesin adını duyduğu, zaman zaman merakına esir olup ufak da olsa araştırma yaptığı medeniyetin izleri. Orhan Bahtiyar’ın Mu efsanesinden yola çıkarak yazmış olduğu, okurken sizi sürekli araştırmaya teşvik eden fantastik bir metin “Elohim’in Çocukları.” Tahsin Bey ve James Churcward’ın miraslarını devralan torunlarının Hindistan’da kesişen yolları, dedelerinin izinden gitmek için onlara vesile olur. Başarılı tarihçi Mustafa Kemal Mayatepek ve arkeolog Chris Churcward, binlerce sene önce milyonlara mezar olan, hiçbir şekilde bulunamayan Mu’nun izindedirler artık. Pasifik’in ortasında uzun soluklu bir araştırma ile her şeyin kaynağına ulaşıp, tarihin skalasını değiştirmek adına solucan deliğine yapılan yolculuk dengeleri nasıl altüst edebilir? Tarihin arayışında “cehalet” de boş durmayacak, elinden geleni ardına koymayacaktır. Sırlar, efsaneler, düşler adeta sarmal yapmıştır metinde. Uzun araştırma ve emek kokan, tarihile kurgunun harmanlandığı, soluksuz bir okuma sunmuş Sayın Bahtiyar okurları için Bambaşka bir evrene ışınlandım. “ Her şey bir yana on iki bin bel yüz sene önce battığı söylenen bir kıtaya gitmiş gelmişti. Zamanda yolculuk muydu yaptığı yoksa ömrünün en uzun rüyası mıydı ona gösterilen? Çözememisti hâlâ. Çözmek istediğinden de emin değildi. Ancak bildiği tek bir gerçek vardı. Tesadüf ile gizem arasındaki ayrımı tek bir şey yapacaktı; zaman...”
Elohim'in Çocukları
Elohim'in ÇocuklarıOrhan Bahtiyar · İnkılap Kitabevi · 20241 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
242 syf.
·
Puan vermedi
Kendinden kaçamayan Fallada bu eseriyle, bunalım dolu geçen gençliğinden bugüne, bize seslenir; “dinleyin,” der, ben de susar, okurum. Ölümünden yaklaşık 70 yıl sonra yayınlanan #kendindenkaçamayanlarınöyküsü ünlü olmadan önce yaşadıklarına, çöküntüsüne odaklanır Fallada’nın. Zannedilenin aksine yaşamda her şey güllük gülistanlık değildir ki… Buhranlar, karanlık dönemler, içine düşülen girdaplarda sürüklenen yazar; psikolojik çöküntüyü okuruna çok derinden hissettirmeyi başarıp şiir gibi anlatır. Fallada gençliğinden çığlıklarla geliyor bize… Uyuşturucu, alkol bağımlılığı yüzünden zimmete para geçirmekten tutuklanıp hapis yatıyor. Karanlık bir çağın içerisinde boğuluyor. Toplumun ötesine itilen karakterin anlatıldığı öyküler, bir zamanlar Almanya’da tabu haline gelmiş olan erotik duyguların çelişkili ifadelerini de anlatır; yetmez, kadın erkek ilişkilerine ve psikolojilerine de değinmeyi unutmaz. Ayakta kalma, hayata tutunma mücadelesi , çalkantılarının sesi “Kendinden Kaçamayanın Öyküsü.”
Kendinden Kaçamayanın Öyküsü
Kendinden Kaçamayanın ÖyküsüHans Fallada · Sel Yayıncılık · 202411 okunma
160 syf.
·
Puan vermedi
Direniş //
Julián Fuks
Julián Fuks
70’lerin Arjantin’inde askeri cunta döneminde yaşananlarla başlar her şey ve bu dönemde evlat edinilen küçük bir bebeğin hikâyesini anlatır Sebastian bizlere. Devrim destekçisi Yahudi bir baba ve Katolik bir annenin ülkelerinden sürgün edilişine, kendi topraklarında bir “üvey evlat” gibi yaşayışlarına odaklanan Direniş; teslimiyet ve kaygı arasında gelip giden yüzlerin kendilerinden, evlerinden, ülkelerinden koparılmasını; kimlik arayışını, aile bağlarının bambaşka biçimlerini ve aidiyet duygusunu anlatır. Durgun, yer yer zorlayan bu metni çok sevdim.
Direniş
DirenişJulián Fuks · Timaş Yayınları · 202390 okunma
Reklam
Reklam
359 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.