128 syf.
10/10 puan verdi
el-Fıkhu'l Ekber
el-Fıkhu'l Ekber
İmam-ı Azam Ebu Hanife
İmam-ı Azam Ebu Hanife
Öncelikle Beyan Yayınlarının iki dil bir kitap projesini çok beğeniyorum ve bu seriyi çok takdir ediyorum daha önce de bu şekilde
İmam Nevevi
İmam Nevevi
40 Hadis
40 Hadis
Kitabını okumuştum iki dil bir arada olduğu için mukayeseli okuma imkanı veriyor bu çok güzel sevindirici bir durum... Kitap Allah'ın sıfatlarından başlayarak, iman ve inkar, kafir nasıl olunur, günahkar kafir olur mu? Gibi meseleleri açıklıyor, sorulara gayet izahlı cevaplar veriliyor ve Hanefi fıkhının temel fıkhi meselelerinin bir parçası dile getiriliyor. Kitap biraz da Amentü'nün geniş ve izahlı anlatılması gibi bir his veriyor. Kısa ve güzel bir dini eser bir gün içerisinde çok rahat bir şekilde okunabiliyor, çevirisi de çok güzel olduğunu için anlaşılması çok kolay bir eser bence kesinlikle okunmalı diye düşünüyorum...
el-Fıkhu'l Ekber
el-Fıkhu'l Ekberİmam-ı Azam Ebu Hanife · Beyan Yayınları · 2016344 okunma
Allah Taâlâ (dileyeni değil) dilediğini doğru yoluna iletir. (Fıkhi Ekber'den)
Sayfa 248Kitabı okudu
Reklam
Allah Taâlâ, sırf kendinden bir lutuf olmak üzere dilediğini hidayete erdirir, doğru yola iletir. Yine sırf adaletinin eseri olmak üzere dilediğini dalâlete düşürür, doğru yoldan saptırır, (ıdlâl). Allah'ın bir kimseyi dalâlete düşürmesi onu hızlâna uğratması, yani yardımsız bırakması manasına gelir. Hızlân: "Allah'ın kulunu rızasına uygun bir iş yapmaya muvaffak kılmamasıdır," diye tefsir edilmiştir. Bu ise Allah'ın adaletinden başka bir şey değildir. Hızlanda kalan kulun işlediği günahtan dolayı cezalandırılması da böyledir. (Fıkhi Ekber'den)
Sayfa 246Kitabı okudu
Allah, insanlardan hiçbirini küfre veya imana mecbur etmemiştir. Kendilerini kafir veya mü'min olarak da yaratmamıştır. Fakat onları (kafir veya müslüman olma özelliğine sahip) şahıslar olarak yaratmıştır. İman ve küfür insanların kendi fiilleridir. Allah Taâlâ kafiri küfür halinde kafir olarak bilir, bundan sonra iman ederse onu iman halinde mü'min olarak bilir ve kendisini sever. Fakat (bu böyle olurken) Allah'ın ilmi ve sıfatı değişmez. (Fıkhi Ekber'den)
Sayfa 243Kitabı okudu
Allah Taâlâ insanları küfür ve imandan sâlim olarak yaratmış, sonra onları emir ve nehiylerinin muhatabı kılmıştır. Bundan sonra küfreden ve kafir olan kendi (irâdesi ve) fiili ile kafir olmuştur. Fakat Hakk'ı red ve inkar etmesi Allah Taâlâ'nın onu hızlân'a düşürmesi (yani yardımda bulunmaması) ile olmuştur. İman eden de kendi (irâde ve) fiili ile mü'min olmuştur. Ancak Hakk'ı tasdik ve ikrar etmesi, Allah Taâlâ'nın onu buna muvaffak kılması ve kendisine yardımcı olmasıyla olmuştur. (Fıkhi Ekber'den)
Sayfa 242Kitabı okudu
Allah "Bir şeydir" ama diğer şeyler gibi değildir. Burada sözü edilen "şey'in (obje) manası, "Cisim, cevher ve arazla ilgisi bulunmaksızın Allah vardır ve O'nun sınırı, zıddı, dengi ve benzeri yoktur”, demektir. (Fıkhi Ekber'den)
Sayfa 241Kitabı okudu
Reklam
191 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.