494 syf.
·
Puan vermedi
son derece ilginç muhteşem bir kitap, kapak tasarımıda oldukça cezbettici mutlaka okunması gereken bir yapıt.Geniş ve ilgi çekici bir konu yelpazesi var; pokerden, mafyadan tutun da matematiğe, olasılık teorisine, oradan bilime; quantum fiziğine, ünlü bilim adamlarına, oradan felsefeye; determinizme... klinik vakalara, şizofreniye, bilim adamlarına, bilgisayar korsanlarına, özel timlere, bilimum cia, fbi, kgb ne varsa hepsinin ajanlarına...
Olasılıksız
OlasılıksızAdam Fawer · April Yayıncılık · 202386,5bin okunma
Felsefeyle ilgili temel sıkıntı, der bazıları, onun bilim olmamasıdır. Yani eğer felsefe bilime daha çok benziyor olsaydı, çözülebilecek problemleri rahatlıkla çözüp kalanları ıskartaya çıkarır, onlardan kurtulurdu. Felsefeden kaynaklı sıkıntı, diye öne sürer başkaları, onun ancak sanat vasıtasıyla üstesinden gelinebilecek olan meselelerin halliyle ilgili olarak fazla "bilimsel" olmaya çalışmasıdır. Bir başka deyişle felsefe eğer bilimsel yöntemle arasındaki aşk ilişkisini sonlandırsa, elindeki projeleri başarısızlığı garantileyen bir kalıba dökmekten de kurtulmuş olurdu. Benim düşünceme göre felsefeye özgü sıkıntı, felsefenin bilim insanları ve sanatçılara göründüğünden çok daha zor olmasında yatıyor, zira felsefe bu ikisinin de özlem ve yöntemlerini paylaşıyor; hatta paylaşmak mecburiyetinde.
Reklam
İslâm değerlerinin çağımızın bilim ve teknik kafasıyla birleșip beraber yașayacağını ummak bir avuntudan ibarettir. Çünkü günümüze hâkim olan bilim ve teknik, Batı'da belli bir dönemde belirlenmiş bir kafa yapısının uzantısıdır; belli bir toplumsal yapının sinesinde gelişmiş, vasıfları İslâm'a taban tabana zıt bir sınıf eliyle gücünü dünya ölçüsünde yaymıştır. Bilimin ilerlemesi, bilime has özelliklerden değil, o bilim görüşünden en çok faydalanan insanlar yüzündendir. Bu yüzdendir ki bugünkü hayat biçimlendiren teknik teçhizat değil, o teknik teçhizatın ortaya çıkmasına ve bazı insanların kâr ve kuvvet sağlamasına yol açan müesseselerdir.
Sayfa 95 - Tiyo YayıncılıkKitabı okudu
Felsefeyle ilgili temel sıkıntı, der bazıları, onun bilim olmamasıdır. Yani eğer felsefe bilime daha çok benziyor olsaydı, çözülebilecek problemleri rahatlıkla çözüp ka­lanları ıskartaya çıkarır, onlardan kurtulurdu. Felsefeden kaynaklı sıkıntı, diye öne sürer başkaları, onun ancak sa­ nat vasıtasıyla üstesinden gelinebilecek olan meselelerin halliyle ilgili olarak fazla "bilimsel" olmaya çalışmasıdır. Bir başka deyişle felsefe eğer bilimsel yöntemle arasın­ daki aşk ilişkisini sonlandırsa, elindeki projeleri başarısızlığı garantileyen bir kalıba dökmekten de kurtulmuş olurdu. Benim düşünceme göre felsefeye özgü sıkıntı, felsefenin bilim insanları ve sanatçılara göründüğünden çok daha zor olmasında yatıyor, zira felsefe bu ikisinin de özlem ve yöntemlerini paylaşıyor; hatta paylaşmak mec­buriyetinde.
Sayfa 12 - PdfKitabı okudu
ihtiyarlığımın bana verdiği bütün ferahlık, hayatı bulandıran arzu ve endişelerden birçoğunu söndürmüş olmasıdır: Dünyanın gidişine, servete, büyüklüğe, bilime, sağlığa, kendime ait tasam kalmadı. insan da var ki, sonsuz olarak susmayı öğreneceği bir zamanda konuşmayı öğrenmeye kalkar.
Sayfa 151
........... ŞİMDİ UYANDIM
1 Himmet kuşağın bilime merdâne kuşandım Hüzn uykusına varmış idim şimdi uyandım 2 Etrâfını geșt eylemeden olmadım âgâh Pervâne sıfat șem'-i şeb-istâna kapandım 3 Gül-zâr-ı hakâyıkda benem 'ârif-i 'âgâh Gül suyı gibi cümle gül-istâna boyandım 6 Göz görmez anı kime diyem râz-ı derûnı Âh eyleyerek ateş'i hicrânına yandım 7 Sıdkî hele çok hûn-i, ciğer dehrde içdim Bu 'arsada bir cevher-i şâhâne kazandım
Sayfa 204Kitabı okudu
Reklam
1.000 öğeden 211 ile 220 arasındakiler gösteriliyor.