“Mâlik-i Hakîkî’den (mülkün gerçek sahibinden) gaflet, nefsin fir’avunluğuna sebep olur.” (Mesnevî-i Nûriye, Katre, 55)
Âl-i İmrân Suresi 109. ayetin dipnotu.·Kitabı okuyor
Alıntı
Budizm basitçe Hıristiyanlığın karşıtı değildir, çünkü Hıristiyanlık gibi o da nihilist bir dindir. Fakat, Budizm dikkate değer farkı olan bir tür nihilizmdir. Hıristiyanlık gerçekliği günah ve kötülük açısından yorumlarken, Budizm acı çekmeyi gerçek ismiyle adlandırır. Budizm nihilizmin saygıdeğer bir şeklidir, çünkü gerçekliğe saygı gösterir.
Sayfa 162·Kitabı okuyor
Felsefe
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Tüm dinler, kendine fayda sağlasın diye insanoğlu tarafından icat edilmiş olsa da, Budizm ve İsa'nın yaşamı Hıristiyanlık'tan daha faydalı icatlar veya sanat eserleridir, çünkü insanlık durumu hakkında saygıdeğer kavrayışlara dayanırlar ve insanoğlunun gerçek veya hakiki ihtiyaçlarını tatmin ederler.
Sayfa 162·Kitabı okuyor
Felsefe
Kitaplar hata yapar,Doğa hata yapmaz.
Kitapların otoritesinden yararlanan insanlar eğer kendi tefekkürlerinden yararlanmazsa bu onları cahil insanlardan daha aşağıda kılar.Çünkü gerçek bilim ile hatalı doktrinler arasındaki cehalet ortadadır.Doğal duyular ve hayal gücü saçmalığa tabi değildir.Doğanın kendisi hata yapmaz. (İnsanlar kitapları okuyarak alleme olurlar,eğer o bilgiler doğa ve çağın gereklerine uymuyorsa o kişiyi alleme değil,cahil yapar.Kimse 20 sene öncesine göre yaşayamaz.Yazar kitap okuyanların tefekkür edenlerinin bilge olduğunu söylerken kitap okuyup tefekkür etmeyenlerin aptallaştığını söylüyor.Yazarların çoğu belkide aptaldır.)
Sayfa 52
"Zor zamanlar geldiğinde seni yalnız bırakan ya da senden ayrılan kişiye gerçek dost denemez."
Alıntı
İlk gerçek sevdamın adamı da öyleydi. Yaşadığı dünyayı, yurdunu araştırıyordu. Değiştirmek istiyordu. Gücüne inanıyordu. Yanlış düşünceleri vardı ama düşünüyordu.