Hiç kimse kendisi için yazmaz. Herkese hitap eden yazı türü ve uzunluğu da farklıdır elbet. Kitaptan üç beş cümle ile bahsedilmesini tercih eden okurlar da var, detaylı bahsedilmesinden hoşlananlar da. Profesyonel inceleme yaptığını söyleyenler kusura bakarlar, bakabilirler. Bizler kelimelerimizle kendi bilgi ve düşüncemizi ortaya koyabiliriz ancak ve çoğunluğumuz da profesyonel inceleme yapamayız. İnceleme anlayışım bir kitabın bana düşündürdüklerini yazmak. Okurken not alırım, araştırırım, alıntılara bakarım, altını çizdiğim satırlara bakarım ve inceleme yazım çıkar. Spoiler konusu ise mutlaka hafif de olsa değiniler var, aksi mümkün değil benim için. Çok sık inceleme yazan biri değilim çünkü vakit ayıramıyorum. Ama yazanları büyük bir keyifle okuyorum ve bakıyorum elden geldiğince. O nerede eski 1K dediğin de hepimizin birbirimize ilgi göstermesiyle ilgili Osman. Zehraca da ismini verirsem belki rahatsız olacak başka okur arkadaşlarımız da ilgi gören incelemelerin bir kısmının sebebini sorgulayıp, tatmin edici yazılar okuyamadıkları için gittiler. Ne demiştik, kimse kendisi için yazmaz. Dilediğin zaman okur ya da okumazsın bu yazıyı, sen bilirsin. Fakat insanların okudukları karşısında sohbetlerini esirgemedikleri konusunda benzer duygular içindeyiz bil istedim.