2024 87. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2024 22:54
“İyi bir yazılı eser düşünme şeklini değiştirebilir.” Kitabın önsözünde yukardaki cümle geçiyor ve iyi bir eserin bizi değiştirip geliştirebileceği yazıyor ki buna yürekten katılıyorum. Çizgi romanlar da bakış açımı geliştiren, değiştiren sanat eserlerinden biri. Çizgi romanlara nasıl aşık oldum hatırlamıyorum ama hayatımı değiştiren eserlerden biri kesinlikle Prelüdler & Noktürnler - Sandman 1. cilt eseri oldu. Neil Gaiman ‘a delice aşık biri olarak bu çizgiromanı almış ve çizgi romanın hem görsel hem yazılı açıdan ne kadar büyüleyici olabileceğine kendi ellerimle şahit olmuştum. Hem görsellerin hem de vurucu cümlelerin çizgi romanları büyük bir sanat eserine çevirdiğini ve biz insanları etkilediğini öğrenmiştim. Bu konu İle ilgili okuma yapmak isteyen kişilere konu İle ilgili “ Çizgi Romanı Anlamak “ kitabını önerdikten sonra incelememize dönebiliriz. Öncelikle söylemeden edemeyeceğim yazar muhteşem bir işe el atmış. Süperman’ in Amerika’ya değilde Rusya’ya düşmesi durumunda nasıl bir dünya İle karşılaşırdık onu anlatmış. Bunun yanında Stalin gibi tarihi figürlerin yanında Wonder Woman, Lex Luthor, Green Lanther ve Batman gibi kahramanları ve alternatif hayatlarını çok güzel kurguya işlemiş. Bununla da kalmamış komünizm ve kapitalizm karşılaştırması yapmış tarafsız bir şekilde kısaca. Bunların yanında Süperman’in hikayesine kitabın sonunda alternatif bir başlangıç yapmış ki bu çok kıymetliydi. Ben genel olarak bu eserin çizimlerine, konusuna, kurgusuna bayıldım. Okunması gereken çizgiromanlardan. Kitapla ve çizgi romanlarla kalın sağlıcakla kalın :) Birkaç çizgiroman önerisi: - Çizgi Romanı Anlamak - Sandman serisi - Saga Cilt: 1 serisi - Uyanış - Kalp Çarpıntısı - Cilt 1 - Y: Son Erkek 1 - Erkeksiz - Watchmen - Sıradan Zaferler - Maus - Güngezgini - Mülk - Kitap Aşkı - Vaiz Cilt #1 - Kaybolan O Günler - Batman: Dünya - Batman - Öldüren Şaka - İsrail-Filistin Meselesi - Cenaze Evi Şenlik Evi - Persepolis
Alıntı
Superman Red SonMark Millar · Yapı Kredi Yayınları · 2017244 okunma