Alan Moore
Kim Gözleyecek Gözcüleri? Seksenli yılların ortasında Alan Moore ve Dave Gibbons, çizgi roman tarihini kökten değiştiren ve popüler kültürün çizgi roman algısını yeni baştan yazan eşsiz bir eser yarattılar: WATCHMEN. Sıklıkla çizgi romanların ciddiye alınmasını sağlayan ilk eser olduğu söylenen WATCHMEN, süper kahramanların çok yönlülüğünü, psikolojik karakter derinliğini olabilecek en gerçekçi biçimde yansıtan yegâne eser. Amerikalı süper kahramanların varlığının bile tarihe farklı bir yön verdiği bir dünyada, Amerika Vietnam Savaşı'nı kazanmıştır, Nixon hâlâ başkandır ve Soğuk Savaş devam etmektedir. WATCHMEN bir cinayet öyküsü olarak başlasa da kısa sürede tüm gezegeni ilgilendiren bir komplonun izleri ortaya çıkar. Nihayetinde, tekrar bir araya gelmiş bu kahramanlar -Rorscach, Gece Kuşu, İpek Hayalet, Dr. Manhattan ve Ozymandias-s inançlarının sınırlarını zorlamak ve iyi ile kötünün çizgisinin nereye çizileceğini kendilerine sormak zorunda kalacaklardır. Bu edisyonda, eserin yaratılış sürecindeki daha önce yayınlanmamış çizim taslakları ve çizer Dave Gibbons'ın yeni önsözü de metinlere eşlik ediyor. Hugo Ödülü Kazananı Locus Ödülü Kazananı Eısner Ödülü Kazananı "GRAFİK ROMANDA BİR DÖNÜM NOKTASI." -Time- "SANATKÂRLIĞIN ZİRVESİNDE BİR BAŞYAPIT." -Entertainment Weekly- "EN BÜYÜK ESİN KAYNAKLARIMDAN." -Neil Gaiman-
456 sayfa

9/10 puan verdi
Okumak isteyen, okuyan ve filmini izleyip merak eden çok fazla arkadaş var. Bu inceleme umarım onlara yardımcı olur.... ''Çizgi Roman'' kategorisindeki bir kitaptan beklentileriniz nelerdir ? Bol ekşın mı ? İyilerin hep kazanıp, kötülerinden artistlik yapa yapa en sonunda kaybetmesi mi ? Düşük bir edebi değere sahip
10/10 puan verdi
Gözcüleri kim gözlüyor? Watchmen (Gözcüler) bir çizgi roman değil. Burada çizgi roman teriminin kökenine biraz bakmak isteği uyanıyor bende. Çünkü çizgi roman terimi İngilizce'den çeviriyle "graphic novel" demek. Fakat İngilizcede Örümcek Adam, Yarasa Adam, Süper Adam gibi çizgi romanlar "comic book" kategorisindedir. Bizim
448 syf.
Alan Moore-Dave Gibbons/Watchmen
Aşığıyım resmen! En en en sevdiğim çizgi roman. Ara sıra çıkarıp okuduğum çokça keyif aldığım bu ciltli seri haline eklenen bölümlerle şahane bir eser.
WatchmenAlan Moore · İthaki Yayınları · 20191,073 okunma
Puan vermedi
Çok fazla çizgi-roman okuma deneyimine sahip olamasam da okuduğum en iyi çizgi-roman olduğunu gönül rahatlığıyla belirtebilirim. Watchmen gibi çizgi-roman öneriniz varsa da bunları yazarsanız memnun olurum. Okuyacaklara keyifli okumalar. While I don't have much comic reading experience, I can safely state that it is the best comic book I've ever read. If you have comic book suggestions like Watchmen, I'd appreciate it if you'd write them down. Pleasant readings for those who will read.
10/10 puan verdi
Kesinlikle okuduğum en iyi çizgi romanlardan biriydi .Başlarda anlamakta zorlanacağımı düşünsemde o kadar zorlanmadım. Bir noktadan sonra sonunun tahmin edilebilir olması tek olumsuz yan benim için. Rorschach karakterinin herşeyine bayıldım. - Zor bir durum,yansıman kendini gördüğün gibi değil de senin başkalarını gördüğün gibiyse ...
10/10 puan verdi
İlk kez çizgiroman okuyan biri olarak başta hem çizimlere hem diyaloglara odaklanmak benim için zor oldu. Ama alıştıktan sonra akıcı bir şekilde ilerleyen mükemmel bir çizgiroman. Oldukça sürükleyici ve klasik bir süper kahraman çizgiromanı kesinlikle değil. Karakterlerin bir çok boyutu var. Ayrıca bölüm başlarında makaleler, gazate haberleri vs. ile anlatım zenginleştirilmiş.
10/10 puan verdi
Çizgi romanda kurgu nasıl yapılır öğreten kitap. Karakterin hepsi çok güçlü ama benim için Rorschach en iyisi. Daha önce çizgi roman okumadıysanız bu kitaptan başlamayın derim, kafa karıştırıcı olabilir.
448 syf.
10/10 puan verdi
Off! Watchmen ne kitaptı be. Yaklaşık olarak bir yıl önce okumuştum. Her gün bir bölümünü okuyarak (istesem daha fazla da okuyabilirdim ama kendimi tuttum hemen bitmesin diye) tadını çıkara çıkara bitirmiştim. Şu ana kadar okuduğum kitapların içerisinde 1. Sırada yer alabilecek bir kitap ve kendi tarzında bir numara gerek metinleriyle gerek kurgusuyla gerek çizimleriyle 1 NUMARA okumadıysanız mutlaka araştırın alın ve okuyun derim. Ciltli olanını alın tabiki
Dave Gibbons
Dave Gibbons
Oğuz Aktürk
Oğuz Aktürk
WatchmenAlan Moore · İthaki Yayınları · 20191,073 okunma
Puan vermedi
Çizgi roman kategorisinde bir efsane. Filmini izlemedim ve kitabın büyüsünü bozmamak için izlemek istemiyorum. Sonuna yaklaştım bir yandan hiç bitsin istemiyorum diğer yandan heyecanla sonunu bekliyorum.
10/10 puan verdi
Çizgi romanların büyüme vaktinin geldiğini anlatan mükemmel bir kitap öyleki klişeleri yıkan ve akıllarda kahraman kavramını sorgulayan ve sorgulatan klişeleri yaratan ve günümüzde dc comics in rebirth adlı event inde yer alan mükemmel bir çizgi roman

Alan MooreYazar · 76 kitap
Alan Moore, 1953 Northampton, İngiltere doğumlu yazar ve çizgi roman yazarıdır. Frank Miller ile birlikte çizgi roman dünyasını değiştiren sanatçı olarak anılmaktadır. Yazdığı birçok çizgi roman Hollywood tarafından filme çekilmiştir. Bunlardan başlıcaları "Watchmen", "From Hell", "V for Vendetta" ve "The League" sayılabilir. 1979 yılında İngiliz 'Sounds' müzik dergisinde karikatür çizeri olarak çalışmaya başlayan Moore, zamanla çizim konusunda yeterince iyi olmadığını anlayarak yazarlığa yoğunlaştı. İngiltere'nin meşhur '2000AD' dergisinde çeşitli karakterler yaratan Moore, özellikle 'Marvelman' serisi ile ödüller toplamaya başladı. (British Eagle Awards for Best Comics Writer, 1982 and 1983) DC firmasının "Swamp Thing" dergisi ile ABD'ye yöneldi. Edebi değer taşıyan metinlerinde çevre, toplum, bireyin toplum içindeki yeri sorgulanıyor, bu ise dönemin genel geçer çizgiroman anlayışıyla çelişki yaratıyordu. Yine aynı firma için çeşitli işler yaptıktan sonra 1986 yılında yayımlanan 'Watchmen' sınırlı serisi çizgiroman camiasını ve tarihini kökten sarstı. Bu gelişkin kurgu yapıtta süperkahraman kavramı etrafında topluma dair sert bir siyasal eleştiri vardı. Alan Moore, türün kalıplarını ve araçlarını bozan, parçalayan, onları farklı içeriklerde tekrar kurarak okuyucuyu şaşırtan ve düşünmeye zorlayan bir tarz kullanır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.