KİTAPLIĞIMIN 4 MEVSİMİİ
merhaabaalarr💕. Dünkü Inside Out paylaşımına yaptığınız o güzel, samimi yorumlar için çook teşekkür ederiiimm💘.Az önce kitaplığımla bakışırkenaklıma çok tatlı bir fikir geldi.✨ Kitaplığımızdaki kitapları sadece kapak renklerine göre değil de, bize gerçekten hissettirdikleri o mevsimsel duygulara göre ayırsaaak .Ben kendi okuduklarımdan bir liste yaptım, nedenini de içimden geldiği gibi yazdııımm💝 İlkbahar🪿: Çalıkuşu & Percy Jackson ve Yunan Tanrıları Çalıkuşu : Feride benim için tam olarak mayıs ayında açan o inatçı bahar dallarıı İçindeki o saf neşe, her şeye rağmen gururlu duruşu ve o eski zamanların taze havası bana hep çiçek kokularını hatırlatıyoo.Ne zaman masamda ders aralarında birkaç sayfa okusam içimi umut kaplıyorr tam bir bahar enerjisii. Percy Jackson ve Yunan Tanrıları : Mitolojinin o hareketli yapısı ve melez kampının arkadaşlıkları bana hep kış uykusundan uyanma hissi veriyor. Hani nisan-mayıs aylarında hava hafifçe ısınır da içinizde tatlı bir kıpırtı başlar ya, işte tam o keşfetme arzusu. Yaz: Scarlet , Kalpsiz & Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Scarlet & Kalpsiz : Yazın o hiç bitmeyecekmiş gibi gelen uzun günlerinde, insanı bu dünyadan tamamen koparacak sürükleyici dünyalar arıyor gözler. Bu masalsı kitaplar tam olarak o boşluğu dolduruyoo. Zamansızlığı, o fantastik evrende kaybolma ve sürüklenme hissi benim için direkt yaz demek. Harry Potter ve Azkaban Tutsağı : Özellikle ilk kitaplardaki o Hogwarts trenine biniş heyecanı ve okulun bitişi, bana çocukluğumuzun o tasasız, ödevsiz upuzun yaz tatillerini hatırlatıyor. İçimizi ısıtan, çok tanıdık ve büyüleyici bir yaz güneşii Sonbahar: Agatha Christie serisi& Klasikler Agatha Christie serisi: Benim için sonbahar ritüeli tam olarak bu gizem hissi. Dışarıda ekim yağmuru yağarken, o sisli, sakin ve loş atmosfer Agatha teyzemleee katil kim aramaya çalışmaya o kadar çok yakışıyor ki🙃... İnsanı gündelik koşuşturmalardan uzaklaştırıp inanılmaz dinlendiriyoo Klasikler: Dönem kitaplarının o oturaklı, naif ve acelesiz dili bana hep sonbaharın o kendi içine dönme havasını hissettiriyor. Ruhun biraz yavaşlamaya ve sakinleşmeye ihtiyacı olduğunda sığınılacak en güzel liman bence zamansız klasikler. Kış: 1984 & Fahrenheit 451 1984 & Fahrenheit 451 : Bu dozu yüksek distopyaları kışın o buz gibi, gri günlerine çok yakıştırıyorum. İçlerindeki o kasvetli ve insanı sorgulatan sistem eleştirileri, derin derin düşünmek için birebir. Okurken insanın içi ürperiyor belki ama kışın o ciddi, soğuk havasıyla çok duru ve estetik bir uyum yakalıyorlar. Benim kitaplığımın mevsim hikayeleri, arkalarında bıraktığı hisler bu şekilde. Biraz uzun oldu🤗, içimden geldiği gibi döküldü 💖 ✨
İleti
·1 alıntı·
2.390 Gösterim
çok iyii bir fikir sayfan da aşırıı güzell bu arada. Üşenmezsem ben de yapmak istiyorumm
katniss everdeen☆
DuruBilge çok teşekkürr ederiim yaparsan keyifle okuruum✨
Agatha gerçekten en iyi sonbaharda okunuyor. Bir kere hiç unutmam hava yağmurlu arada bi şimşek çakıyor(kulaklıkta da gerilim müzikleri) yani tüm koşullar elverişliydi o gün okumaya😅
katniss everdeen☆
Ela Durmaz çok keyifli bişeydir yaa🤍
Bu paylaşımın da çok hoş🫶🏻 Akımlara yetişemiyorum 😔
Liz Puckle teşeeküür edeeerriiimm💖🐽
awww cok tatlı liste. üşenmezsem ben de yapacağım akqlğslg
zümi teşekküür ederiim 💖 merakla bekliyoom 🐽
Çok güzel olmussssss
Spriwa teşeekküüür edeeriimm 💕
Çok güzel olmus yine💗😽
sena teşeeeküüürleerrr💝
O kadar güzel şeyler paylaşıyorsun ki. 💓
Gülşah B. çok teşekkür edeeriiimm 💕 sende öylee✨🤗