Ayfer Tunç Kitaplarını Kronolojik Okuma Rehberi
Ayfer Tunç'un eserlerinin yazılma kronolojisini paylaşmakta faydalı olacağını düşündüm üst üstte okuduğum kitapları sayesinde kendisini daha iyi tanıdığımı düşünerek daha verimli okuma adına paylaşmak istiyorum okuma sırasını. Hikâye-Anı- Roman- Senaryo 1.Saklı, 1989 2.Kapak Kızı, 1992 3.İkiyüzlü Cinsellik (araştırma, 1994) 4.Düş, Gerçek, Bir de Sinema, 1995 5.Mağara Arkadaşları, 1996 6.Aziz Bey Hadisesi, 2000 7.Bir Maniniz Yoksa Annemler Size Gelecek (yaşantı, 2001) 8.Taş-Kağıt-Makas, 2003 9.Belki Varmış Belki Yokmuş (2003) 10.Havada Bulut (Sait Faik öykülerinden uyarlama), 2003 11.Evvelotel, 2006 12.Ömür Diyorlar Buna (yaşantı, 2007) 13.Harflere Bölünmüş Zaman (Edebiyat 14.Haritasında Gezintiler),2007 15.Usta, 2008 16 Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi, 2009 17.Yeşil Peri ecesi, 2010 18.Suzan Defter, 2011 19. 72. Koğuş, 2011 20. Memleket Hikayeleri,2012 21. Kırmızı Azap,2014 22. Dünya Ağrısı, 2014 23. Aşıklar Delidir ya da Yazı Tura,2018 24.Osman,2020 Hikâyelerinin temalarıyla ilgili Makaleler: 1.google.com/url?sa=t&source... 2.google.com/url?sa=t&source... 3.google.com/url?sa=t&source... 4.google.com/url?sa=t&source... 5.google.com/url?sa=t&source... 6.google.com/url?sa=t&source... Not 1: ✅Aziz Bey Hadisesi( Kitap 6 öyküden oluşuyor, en uzun ve en hüzünlü öyküsüydü,meşhur Aziz Bey. ) Taş - Kağıt - Makas ( Suzan Defter'de bu kitabın içinde geçiyor. Ayrıca okumadığım için bahsettiğim kitabı okuyunca onun hakkında da yazarım.) ✅ Bunu eklemeyi unutmuşum, Saklı( Evvelotel - Saklı'in içinde geçiyor,benim gibi ayrı ayrı okuma yapmayın isterseniz. Ekstradan "Saklı"kitabını almayınız.) ✅Suzan Defter'i Taş - Kağıt - Makas kitabında geçiyor öykü,bence bağımsız olarak tek başına basılması güzel olmuş. Ayrı olarakta alınabilir,hatırladığım kadarıyla orada aynı teknikle yazılıyordu. Not 2: Müthiş bir okuma yöntemi buldum,benim gibi tüm hikayeleri,romanları art arda okuyamayanlar veya aynı türden okuyamayanlar için bir öneri karıştırarak okumayı tercih ediyorum okumalarımı, mesela bir romansa ardına bir hikaye veya senorya ekliyorum ki hem yazardan hemde kitaplardan sıkılmayayım diye ve etkilide oluyor çünkü düzenli okuyorum. Unutmadan makaleleri hikaye kitaplarını okuduktan sonra okuyun bayağı spoiler var,sevmeyenler için yazıyorum. Not3: https://1000kitap.com/kitap/havada-bulut--219974 (Senaryo okumak güzeldi, Sait Faik'in Havada Bulut hikayesinin senaryosu çekilmiş yeni öğrendim. Hemen dizisine bakıyorum, on bölümlük bir dizi kitap güzeldi. Fotoğraflarla güzel aktarılmış bence. Şuan birde görselleştirelim, inceleme yazmayacağım. Fikirlerimi buraya yazayım dedim, Ayfer Tunç seviyor Sait faik'i bayağı sevdiği yazar var öğrenmiş oldum. Sait Faik okumayı planlıyorum. Bir gün umarım başlarım.) Bazı okuduğum kitaplarına küçük notlar yazıyorum, bazılarına inceleme yazıyorum o yüzden not aldıklarımı buraya ekliyorum. Not4: #46236144 kronolojik okumak isteyenler için liste. Kitapları okudukça ekleyeceğim. Keyifli okumalar. :))
L Büşra A.
Hemen bakıyorum. :)
Ayfer Tunç'un bütün kitaplarını okudum ve çok pişmanım :) Şöyle ki, keşke bütün kitaplarını okumasaydım da şu günlerde en azından bir kitabını okuma şansım olsaydı. :) Gerçi Suzan Defter'i iki defa okumuştum. Tunç çok usta bir yazar. Romanlarını da mutlaka tavsiye ederim.
L Büşra A.
Mehmet Bey, teşekkür ederim yorumunuz için. O kadar kaliteli yazarlardan biridir Ayfer Tunç bence... Suzan Defteri dediğim gibi Taş-Kağıt- Makas kitabında geçiyordu. O yüzden tekrar ayrıca kendisini okumayı düşünüyorum. Ne güzel iki defa okumuşsunuz.. Pişman olmayın... İleri de tekrar okursunuz belki hatırlamak adına. Bazı kitapları öyle yapıyorum. Haklısınız virüs süreci boyunca okumalık kitaplar tavsiyenize uyup romanlardan devam edeceğim teşekkür ederim. :)