Kara mı Kitap :)
2018 49. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2018 16:38
Evet herkese merhaba ; Sitedeki ilk Orhan Pamuk incelememi yazıyorum, umarım hakkını verebilirim. Orhan Pamuk'un kalemine olan sempatim, saygım yakın çevrem tarafından az çok biliniyor. Kevser
Kara KitapOrhan Pamuk · İletişim Yayınları · 201311,6bin okunma
4.446 Gösterim
Öne Çıkan Yorum
Çok güzel bir inceleme olmuş. Elinize sağlık. 👏🏻
Teşekkür ederim, sağolun.
Nüket Esen - “Kara Kitap üzerine yazılar”ı tavsiye ederim, detaylı incelemeler için
Teşekkür ederim, okuyacağım 🙏🏻
Merak da ettim bak, ama spoileri teğet geçmişsin az frene bas :) OP aşkı neymiş arkadaş :)
Sitedeki karalama politikasına rağmen son topa kadar direneceğiz!
Kara Kitap zor kitap olduğu için ilgimi çekiyor bilemiyorum.
Siz bilirsiniz her ikisi de son derece güzel kitaplar, zor değil aslında sadece dağınık bir anlatımı var. Bence Yeni Hayat kitabı Kara Kitap’ın yayında çok daha sembolik anlatımlı bir kitap, bence Orhan Pamuk’un en zor kitabı Yeni Hayat :)
Merhaba. Orhan Pamuk'un Kar veya Kara Kitap kitaplarından birisini seçeceğim. Sizce hangisi daha etkileyici?
Merhaba ilk kez okuyorsanız Kar derim, benim de en sevdiğim kitap Kar bu arada ama Kara Kitap gerek yazılış, gerek okunuş açısından daha zorlayıcı ama gerçekten çok iyi bir eser.
Bu kitaba yaptığım detaylı inceleme bir tık kadar yakın #269251058
Sitedeki ilk Pamuk incelemenin bence başarıyla üstesinden gelmişsin. Ben de ilk bu kitabıyla başladım, henüz 2. bir kitabını okumadım ama bütün kitaplarını önümüzdeki zamanlarda okumak istediğim bir yazardır kendisi. Senin de dediğin gibi sanırım bu kitap, kendisini ne kadar okursak okuyalım içerisinde mutlaka idrak edemeyeceğimiz, kaçıracağımız pek çok detayı da ardımızda bırakacak gibi. Ben ilk okuduğum zaman askerdeydim ve Pamuk'un kullandığı betimlemeleri, anlattığı olayları şaşkınlıkla karşılayıp "Bu adam kesinlikle çok zeki biri yaa!" diye sesli düşünmüştüm. Bunlar dışında Hurûfilik üzerine eğilmen isabet olmuş, zira ben incelememde bundan hiç bahsetmemiştim. Kitap benim için tamamen bir edebi İstanbul panoraması gibi gelmişti. Eline sağlık değerli Ayşe.
Teşekkür ediyorum Oğuz :) ☘️ Aslında daha değinemediğim bir sürü konu var, Şeyh Galip, Mevlana-Şems, İlk Türk manken üreticisi amca gibi gibi. Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane gibi bir sürü, bir sürü konu işliyor. Diğer kitaplarını da beğeneceğini düşünüyorum. :)
2 yanıtı göster