Salih hocam:
Gözlem çok mühimdir rakibinizi gözlemlmeseniz onun gizli niyetini de göremesiniz, rakibiniz kazanmak için kural dışıda olsa her yönü deniyicektir işte bu hırs rakibinizin en zayıf yanıdır en güçlü olduklarını düşündükleri yer asında en zayıf oldukları yer bunu hiç unutmayın.
اِنَّ الْاِنْسَانَ خُلِقَ هَلُوعاًۙ(19) اِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاًۙ(20) وَاِذَا مَسَّهُ الْخَيْرُ مَنُوعاًۙ(21) (19) Gerçekten insan pek tahammülsüz bir tabiatta yaratılmıştır. (20) Başına bir fenalık geldi mi sızlanır durur. (21) Ama ona bir nimet nasip olursa kendisinden başkasını yararlandırmaz.
Din
Reklam
İnsanın fıtratındaki şiddetli merak ve hararetli muhabbet ve dehşetli hırs ve inadlı taleb ve hâkeza şedid hissiyatlar, umûr-u uhreviyeyi kazanmak için verilmiştir. O hissiyatı, şiddetli bir surette fâni umûr-u dünyeviyeye tevcih etmek, fâni ve kırılacak şişelere, bâki elmas fiatlarını vermek demektir. Bediüzzaman Said Nursî
Soru-yorum
Tasarlanan ütopyaların çoğunda para, hırs veya mülkiyet yoktur. Sizce insan doğası, hiçbir kavganın ve rekabetin olmadığı kusursuz bir düzende yaşamaya gerçekten uygun mu?
Alıntı
Günaydınn
Bir şeyi çok fazla istemek iyi değildir. Bazen şans ters dönebilir. Ayarında istemeyi bilmeli kişi... İnci John Steinbeck
Gözler, insanın ihbarcısıdır..

Fatma Buse

@fatmabuse_aksak
·
Bir şeyi sevdiğini, anlatırken gözlerinin içinin parlamasından anlıyorum, dedi annem.. gözlerin bu her şeyi aşikâr etmesini nasıl önlicez ya..
Reklam
Reklam