Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Hz. Ömer'in okuduğu kunut duası:
Allahım! Senden bize yardım etmeni, bizi bağışlamanı dileriz. Biz seni inkar etmez, sana iman ederiz. Seni inkar edeni terk ederiz. Allahım! Biz yalnız sana ibadet ederiz. Senin rızanı kazanmak için namaz kılar ve yalnız sana secde ederiz. Biz yalnız sana yönelir ve yalnız sana itaat etmeye gayret ederiz. Rahmetini umar, azabından korkarız. Senin gerçek olan azabın kafirlere ulaşır. Allahım! Mü'min erkekleri, mü'min kadınları, Müslüman erkekleri ve Müslüman kadınları sen bağışla. Onların arlarını uzlaştır. Gönüllerini birbirine sevgiyle yaklaştır. Kalplerini iman ve hikmetle doldur. Onları Resûl-i Ekrem'inin dininden ve sünnetinden ayırma. Kendilerinden aldığın kulluk sözünde durabilmeleri için kendilerine yardım eyle. Senin düşmanlarına ve kendi düşmanlarına galip gelmeleri için onları destekle. Ey Hak ve gerçek olan Allahım! Bizi de o insanlardan eyle.
Sayfa 218Kitabı okudu
Eslem (r.anh) anlatıyor: Hz. Ömer'e: "Bize, Allah Resûlü'nün hadislerinden anlatır mısın?" dediğimizde şöyle cevap verirdi: "Onun sözüne bir harf katmak veya sözünden bir harf eksiltmekten endişe duyarım. Çünkü Allah Resûlü: 'Kim kasten benim adıma yalan söylerse cehennemdedir.' buyurdu."
Sayfa 317Kitabı okudu
Reklam
Karaza b. Ka'b (r.anh) anlatıyor: Irak'a gitmek üzere yola çıkmıştık. Hz. Ömer de bize Sırar denilen yere kadar (Medine'ye üç mil mesafede bir yer) eşlik etti. Abdest aldı ve şöyle dedi: "Siz biliyor musunuz, ben niçin sizinle buraya kadar yürüdüm?" Dediler ki "Evet, biz Resûlullah'ın ashâbı olduğumuz için bize buraya kadar eşlik ettin. "Hz. Ömer bunun üzerine şöyle buyurdu: "Sizler arı vızıltısı gibi sürekli Kur'ân ile meşgul olan bir toplumun içine gideceksiniz. Onlara hadislerden fazla söz açmayın ki, Kur'ân'dan uzaklaşmasınlar. Kur'ân'ı başka şeylerden tecrid edin. Allah Resûlü'nden çok az rivayette bulunun. Yolunuza devam edin. Manen arkanızdayım." Karaza b. Ka'b'a, gideceği yere varınca hadis rivayet etmesini söylediler. O da: "Hz. Ömer bizi bundan menetti." dedi.
Sayfa 315Kitabı okudu
22. Beyan Günahı gizlemekteki ruhsat
Bilmiş ol ki, ihlásda aranan, gizli ve áşikárenin müsavi olmasıdır, Nitekim Hz. Ömer adamın birine: Amelin Aşikâresine devam et, deyince, adam: Amelin áşikâresi nedir? diye sordu. Hz. Ömeri İnsanlar duyduğu zaman onlardan utanmayacağın ameldir, Riyâkar olmayan sadiklara gelince sekiz cihetten gizlemek doğrudur. 1-Günahlarını Allahü Teala'nın gizlediğine sevinmek ve açıklandığına üzülmektir. 2-Günahların aşikâre yapılmasından Allahü Teala'nın hoşlanmadığını ve gizlenmesini sevdiğini bildiği için kusůrlarını gizlemektir 3-Kalbini ve aklını Allahü Teálá'nın ibadetinden meşgül etmesi ve üzülmesi bakımından günahı sebebiyle zemmedilmesinden korkmaktir 4-Tab'an yerilmekten hoşlanmayıp üzüldüğü için, kusurların kapalı kalmasını ister. 5- Zemden hoslanmaması, kendini zemmeden kimsenin zemm sebebiyle günahkar olması bakımındandır.Bu maksadla zemden hoslanmamak,iman kuvvetinden gelir.Fakat buradaki samimiyetin nişanı,başkasinin zemmedilmesine de üzülmektir 6-Gunahini gizlemenin altıncı sebebi kendisine bir kötülük yapılmasından korktuğu içindir. 7-Yalniz utandığı için kusurunu gizlemektir ki,bu zemmin eleminden ayrı ve iyi bir ahlakın neticesidir.Bu hayâ,akıl nurunun yenibparladigi gençlik çağında başlar.O duyulan kusurlarından utanır.Bu güzel bir vasıftır . *Hayanin hepsi hayırlıdır .* Buhari ve Müslim Ebu Hureyre den (RA) rivayet edilmiştir *Haya,imanın dallarından bir daldır * Buhari ve Müslim, İmran dan rivayet edilmiştir *Haya ancak hayır getirir.* Taberani,Fatma dan rivayet etmiştir.
Adalet. Sadece Hz. Ömer'le ilgili dokunaklı menkıbeler anlatırken, birilerine boyumuzdan büyük vaazlar verirken veya ayet-hadislerle muarızlarımıza laf sokuştururken değil; İlk önce kendi içimizde ve kalbimizde adil olabilmek. Varmamız gereken ilk hedef burası.
Sayfa 83 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Hz. Ömer (r.anh) şöyle demiştir: "Bakara, Nisâ, Mâide, Hacc ve Nûr Sûrelerini öğreniniz; çünkü Kur'ân'ın hükümleri bu sûrelerdedir."
Sayfa 315Kitabı okudu
Reklam
Müslümanın Kur'ân'dan altı sûreyi ezbere bilmesi gerekir:
Hz. Ömer der ki: "Müslümanın mutlaka Kur'ân'dan altı sûreyi ezbere bilmesi gerekir. Sabah namazı için iki, akşam namazı için iki ve yatsı namazı için iki sûre."
Sayfa 315Kitabı okudu
1.000 öğeden 981 ile 990 arasındakiler gösteriliyor.