İmam Nevevi

Tümünü Gör
Puan vermedi
Gerçekten çok kıymetli bir eser herkesin okumasını tavsiye ederim.İmam Nevevi'nin tüm eserleri kıymetlidir ama bu eser bambaşka bir deryadır.Kitabın içinde de yazdığı gibi "Evi sat Ezkar al"gerçekten çok doğru bir söz.
El-Ezkar Tercüme ve Şerhi - Cilt 1
El-Ezkar Tercüme ve Şerhi - Cilt 1İmam Nevevi · Tahlil Yayınları · 2020419 okunma
%11 (79/678)
10/10 puan verdi
MÜELLİFİN MUKADDİMESİ
İslâm âlimleri -Allah hepsinden râzı olsun- konuyla ilgilenenlerin bildiği üzere, günlük ibâdetler, duâlar ve zikirler hakkında pek çok kitap yazmışlardır. Fakat bu kitaplarda hadisler senedleriyle verildiği ve pek çok tekrar yapıldığı için gereğinden fazla geniş, sadece zikirleri öğrenmek isteyenler için de sıkıcıdır. Bunları dikkate alarak, duâ ve zikirleri öğrenmek isteyenlere kolaylık olmak üzere bu kitabı kaleme aldım ve aynı düşünceyle birçok yerde hadisleri senedsiz olarak zikrettim. Çünkü zikirleri öğrenmek isteyen kimselerin çoğu, bu zikirleri belleyip uygula- mak isterler; rivâyetlerin senedi son derece kısa bile olsa onları bilmek is- temezler. Bu kitabın hedefi zikirleri öğrenmek ve uygulamak isteyenlere bunları izah edip öğretmektir.
678 syf.
Puan vermedi
El Ezkâr
Cildin İçerisinde günlük dua ve zikirler, namazda okunacak zikirler, Kuranı kerimi okuma bölümü, Allah’a hamd bölümü, Resulullah’a salat selam getirme bölümü, başa gelen bazı durumlar sebebiyle okunacak zikirler ve dualar bölümü, hastalık ve ölüm onlarla ilgili hallere dair zikirler bölümü, belli namazlarda okunacak zikirler bölümü, oruçla ilgili zikirler bölümü, hacda okunacak zikirler bölümleri vardı . Özellikle hastalıklardaki zikirleri okurken aslında tedavi boyutunu önemsediğimiz gibi (elbette tedavi çok önemli) dua kısmı da ihmal edilmemeli diye düşündüm. Namaza dair fıkhi yönlerde (İmam Nebevi rahmetullahi aleyh Şafii mezhebinden olduğundan) başlarda birkaç kez aklım karıştı, Allah razı olsun Yaşar Kandemir hoca Hanefi mezhebinin bu hususlardaki farklılıklarını yer yer belirterek bu karışıklığı giderdi. İçinde ezberlediğim, ezberlemek istediğim çok dua var. Rabbim bildiklerimizle amel etmeyi nasip etsin. Ve elbetteki tavsiye
El-Ezkar Tercüme ve Şerhi - Cilt 1
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.