"İnsanların ellerinden, dillerinden, gözlerinden dökülecek bir sevgi, bir onay kırıntısı karşılığında bir işin doğrusunu terk etmek insanı manevi bir dilenciye dönüştürür. İhlas ve özgüven insanı bu manevi dikencilikten kurtatır ve insanı kendisi ile yaşanabilir kılar. "
iman dersi için gelenlere tarafgirlik nazarıyla bakılmaz. Dost düşman derste fark etmez. Halbuki siyaset tarafgirliği, bu manayı zedeler. İhlas kırılır.
RNK-Emirdağ Lâhikası 2
Bu dünya bir pazardır, bir müddet sonra gecenin karanlığı ortalığı karartınca o pazarda hiç kimse kalmaz. Artık siz bu pazarda ne alıp satıyorsanız, onun ahiret pazarında kıymet bulup siz fayda sağlar ölçüde ve nitelikte olmasına dikkat ediniz.
Kıyamet günü dünya pazarından götürdüğün mal değerine göre sana fayda sağlayabilir. Bir değer taşımıyorsa başına bela olup kalır.
Bu pazarda Hakk'ın birliğini dile getirmek ve ameli ihlas ile yapmak öteki pazarda güzel bir nafaka olur; fakat bu da sizde pek azdır.
Kulluk bilinci ile yapılan her şey ihlas sırrına tutunmuyorsa hiçbir şeyin ahirette olduğu gibi dünyada da karşılığı olmazdı. Allah rızası için yapılan ber şeyin dünyada da bize dönüşü vardı.