Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bütün inananlara şunu öneriyorum. İnancını kar amacıyla pa­ zara süren sahtekarlardan uzak durun. Ve inanmadığı halde ina­ nanlarla inanmayanları ay n ı gönül sıcaklığıyla karşılayanları aynı şekilde sevin. O zaman mutlu olduğunuzu göreceksiniz.
Sayfa 100 - Türkiye ileri yayınlarıKitabı okudu
XVI. yüzyıldan başlayarak, Osmanlının; ekonomik ve toplumsal alanlarda uğradığı sarsıntısı ve sosyal hoşnutsuzlukların Celali isyanlarının patlak vermesinde etkili olduğu bilinmektedir. (...) 1576'da başlayıp, 1596-1610 yılları arasında bütün Anadolu'yu anarşiye boğan büyük ayaklanmalar; 1550'den beri oluşan olumsuz şartların tabii
Sayfa 189Kitabı okudu
Reklam
- ...bilirsinizmi, mən güc tətbiqli münasibətlərə vərdiş etməmişəm. Adətən, mən heç mübahisə etməyə cəhd göstərmədən geriyə çəkilirəm... - Niyə? - Elə ona görə. - Ona görə ki, bu, o qədər yorucu deyil? - Hə. - Bu ən yaxşı strategiya deyil, ina... inanın mənə. Uzunmüddətlilik baxımından bu, həmişə məğlubiyyətlə nəticələnir.
Sayfa 153 - Qanun NəşriyyatıKitabı okudu
Ayhan, hep daha dolu daha anlamlı bir hayat olduğuna ina­ nan, böyle bir hayatı bulmak için, yalnızlığı, ardı arkası gel­ meyen soruları ve uzun yolculukları göze alan kahrar n anla­ rınla, hiç merak etme, gelecekteki insan topluluklarına da bir şey söylersin, söyleyeceksin. Ara ve soluk renkler var olduğu sürece Behçet'in sesi de geleceğe ulaşır. Başka sorunuz? Barış. 27.03. 2015. 21:19
Hevalno ! 'me got merhaba ' :))))
Kelek hatê û lehzê de ferq kir ku ew kel û coşa parvekirineke nuye. Fikiri, lê gelo ez çi parve bikim? Nivîsî 'me got merheba û paşê ew jê bir. Got, min ew duh jî nivîsîbû. Himmm 'rojeke bi dilê we be' ere ev. Na ew jî herkes wisa dinivîse. Got, bila hebek spesifikiya min çêbe û ew jî jêbir. Îro ne îne jî ez binivîsim îna we bimbarek be'. Xwezî qendîl ba û min bigota 'qendila me, we û hemû alema Îslamê bimbarek be' an jî serê salê ba min bigota 'qeda bê sala çûyî!, xêncî qeda û belayan tiştek j ime re nehişt, sala nû înşeelleh yê bi xwe re başî û xweşîyê bîne' lê ji serê salê re hê jî gelek heye û ew roj ne îro ye.
Baldari! Ev çirok li ber dengê Şakiro tê xwendin, muadilên wî tuneye.Kitabı okudu
Ibn Tufeyl'in bir adada tek başına var olup büyüyen Hayy bin Yakzan'ına nazire olarak yazıldığı açık olan Fâdıl bin Nâtık, bir adada kendiliğinden var olan Nâtık oğlu Fâdıl'ın aklı ve gözlemleri ile ilmî hakikatlere, peygamberlik ve son peygamber ile ilgili bilgilere ulaşmasını konu alır. Kendiliğinden var olması şu andaki İslâm düşüncesine biraz ters gelebilir fakat o, maddenin meydana gelmesi ile insanın varoluşunu .... Böylece artık bu parçalar insan uzuvlarını oluşturmaya hazırdı. Allah büyüklüğünü onu hak eden hiç kimseden esirgemez ve liyâkat sahiplerine lâyık olduğu şeyi verir." diyerek İslâmî bir bakış kazandırır. Nâtık oğlu Fâdıl'ın ağzından Kâmil'in hikâyesi anlatılır.
Reklam
Peygamber Efendimiz (SAV)'in teşehhüdden sonra okuduğu (öğrettiği) dua:
"Allahumme ellif beyne kulûbina ve aslih zâte beyninâ, ve'hdinâ sübüle's-selâmi ve neccinâ mine'z-zulûmâti ile'n-nûr. Ve cennibne' l-fevâhişe mâ zahera minhâ ve mâ batan. Ve bârik lenâ fî esmâ' inâ ve ebsârinâ ve kulûbinâ, ve ezvâcinâ ve zürriyyâtinâ ve tub aleynâ, inneke ente't-Tevvâbu'r-Rahîm. Vec'alnâ şâkirîne li ni'metike müsennîne bihâ kâbilîhâ ve etimmehâ aleynâ." (Allahım! Kalplerimizi birleştir, aramızdaki geçimsizliği düzelt! Bizi selâmet yollarına yönlendir ve karanlıklardan aydınlığa kavuştur! Bizi çirkinliklerin açık ve gizli olanlarından uzak tut! Kulak, göz, kalp, zevce ve çocuklarımızı hakkımızda mübarek ve hayırlı eyle! Tevbelerimizi kabul et! Sen rahîmsin, tevbeleri kabul edensin. Bizleri verdiğin nimetlere şükreden, onlarla senâ edici, onları kabul edici eyle! Onları hakkımızda (âhirette) tamamla!)
Sayfa 228
Fahreddin er-Razi'nin kelam ve felsefe okumaları, İslam dünyasında kelam-felsefe etkileşimine dayanan eleştirel bir düşüncenin başlamasına sebep olmuş, hem kelam hem de felsefe akımları yeni bir sürece girmiştir. Yeni dönemin kelam ve felsefesini "Yeni Eşarilik" veya "Eleştirel Eşarilik" olarak, felsefesini ise "İbn Sinacılık" olarak adlandırmak mümkündür. Razi sonrasında ki felsefe çalışmaları hiç kuşkusuz Meşşallik kapsamına girer, fakat on ikinci yüzyıldan itibaren Meşşai felsefe okumaları neredeyse tamamen İbn S'ına merkezli okumalara dönüşmüştür. Vakıa, hem Gazfili'nin eleştirilerinin hem de Şehristani'nin el-Milel ve'n-nihaI'de İslam Meşşalliğinin otoritesi (relsü'l-kavm) olarak İbn Sina'yı gösterip onun felsefesi ni özetlemesinin gösterdiği üzere Razi'den önce de İbn Sina otoritesi oluşmuştur.
51 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.