Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Tuz muz bahane biz istihare namazından devamm
Bakımın ne şekilde olduguna baglıdır. Su ile ayna ile cinler ile ya da Kuran ile (tefeül) caiz değildir. Müminin feraseti ve istihare namazı ile birinin halini öğrenmek caizdir. Bakım yapan çoğu insanlarda da zan hastalığı vardır. Şeytan önce kişi hakkında bazı dogru bilgiler verir sonra yanlış bilgilere sevk ettirir. Kişide bu bilgilerin Allah tarafından kendsine verildiği inancı baskın olur ve yoldan sapar. Daha sonra olur olmadık konularda zan yapmaya başlar. Kendini diğer insanlardan üstün görmeye başlar ve kibirlenir. O yüzden bakımdan da baktıranlardan da uzak durun bunlara medyum deniliyor. Ancak Kuran ve sünneti çok iyi bilen biriyse ve güvenilir biriyse basiretle halinizi anlayabilir ya da sizin için dua da bulunup halinizi öğrenip yardım edebilir. Onun dışında kalbine her geleni size söyleyenlere itimad etmeyin ki çoğu şeytandandır.
Reklam
Evlilik
Evlilik müessesi kurulurken şu iki şeyin yapılması gerekir: 1. Kullarla istişare 2. Rabbi ile istihare
656 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
İstihare Hakkında
Yavrum! Yapılacak her iş için istihâre yapmak sünnetdir ve mubârekdir. Fekat, istihâre yapdıkdan sonra, o işin yapılmasını veyâ yapılmamasını gösteren bir şeyin, uykuda veyâ rü’yâda yâhud uyanık iken görünmesi lâzım değildir. İstihâreden sonra, kalbine bakmak lâzımdır. O işi yapmak arzûsu, eskisinden dahâ çok olmuş ise, o işi yapmağı gösterir. İstihâreler yediye kadar tekrâr olunur. İstihâreden sonra, o işi yapmak arzûsunun azaldığı anlaşılırsa o işin yapılmamasını gösterir.
Mektubat
Mektubatİmam-ı Rabbânî · Yeni Şafak Yayınları · 2006215 okunma
Uzaklara dalarken
Ay ışığında dem ararsın İstihare yatmış gönül ,yarından bi haber Dönmez bilirde razı gelmez olana Elinde çare yok neylersin . .
Kadri Kılıç
Kadri Kılıç
Reklam
Bu istihare duası ne güzel dua...
"Biriniz bir işi yapmaya arzu duyduğu zaman, farzlar dışında iki rekât namaz kılsın, sonra şu duayı okusun: "Allahım, senden hayır talep ediyorum, zira sen bilirsin. Senden hayrı yapmaya kudret talep ediyorum, zira sen vermeye kadirsin, Rabbim yüce fazlını da talep ediyorum. Sen her şeye kadirsin, ben acizim. Sen bilirsin, ben câhilim. Sen gaypları bilirsin. Allah’ım, eğer biliyorsan ki bu işi bana dinim, hayatım ve sonum için -veya hal-i hazırda ve ileride demişti- hayırlıdır, bunu bana takdir et ve yapmamı kolay kıl. Sonra da onu hakkımda mübarek kıl. Eğer bu işin, bana dinim, hayatım ve âkıbetim için veya hal-i hazırda ve ileride dedi- zararlıdır; onu benden çevir, beni de ondan çevir. Hayır ne ise bana onu takdir et, sonra da bana onu sevdir!"
İstihare namazı
“Allah'a istihare, kişinin saadet vesilelerinden biridir." "İstihare eden zarara düşmez."
ZEYD b. SÂBİT Kur’ân’ın Toplayıcısı
Hâlid b. Velîd ve Zeyd b. Hattâb’tan söz ederken anlattığımız Yemame savaşında Kur’ân hafız ve okuyucularından şehid olanların sayısı çok idi. Riddet ateşi söner sönmez Hz. Ömer geriye kalan hafız ve kurraların şehid olup ölmelerinden önce Kur’ân’ın hemen toplanmasını istemek için Halife Ebû Bekir es-Sıddîk (r.a.)’a koştu. Halife Rabbinden istihare yaptı (bunu yapmanın doğru olup olmadığını gönlüne açmasını diledi). Arkadaşlarıyla görüşmeler yaptı. Sonra Zeyd b. Sâbit’i çağırarak ona: “Bu konuda en çok güvendiğimiz akıllı gençsin.” dedi. Ve ona bu konuda bilgisi olanlarla yardımlaşarak Kur’ân-ı Kerîm’i toplamasını emretti.
Uzaklara dalarken
Ay kapılarında dem ararsın Gönül istihare yatmış Elinde çare yok neylesin . .
Kadri Kılıç
Kadri Kılıç
Reklam
Gazete, üç yıl içinde bütün fenlerin üstadı kesilmiş bu derya gibi âlimin, zahiri âlemdeki tekmil olayların gidişatına yön veren kanunları, remil ve istihare yoluyla birer ikişer keşfettiğini, simya tecrübeleriyle bazı sabiteleri bulup filozof taşını da elde ettikten sonra, Allah zihin açıklığı verir de işleri rast giderse, altın yapmasının eli kulağında olduğunu, fakirliğin artık böylece tarihe karışacağını yazıyordu.
Müekked sünnetlerden bazıları şunlardır: 1- İki kişi de olsa, farz namazı cemaatle kılmak. 2- Namazları sarık veya takkeyle kılmak, 3- Abdestte, eli ve ayakları üç defa yıkamak, 4- Abdest alırken başı kaplama mesh yapmak [Maliki ve Hanbeli’de farzdır], 5- Misvak kullanmak, 6- Kuşluk, Evvabin, Teheccüd, Tehıyyet-ül-mescid, Sübha namazı kılmak, 7- İstişare ve istihare yapmak, 8- Aksırınca Elhamdülillah demek. 9- Ödünç verirken iki şahit bulundurmak veya senet yazmak. Buna vacib diyen âlimler de olmuştur, 10- Sünnete uygun selam vermek, 11- Cuma günü gusletmek, 12- Duada elleri sünnete uygun açmak, 13- Faydalı işe başlarken Besmele çekmek, 14- Yatağa abdestli girmek, 15- Ölüm veya kötü bir haber duyunca, (İnna lillah ve innâ ileyhi râci’ûn) demek.
Tövbeyle ilgili sekiz şart var. Bunların ilk dördü gözler açık olarak yapılır. Son dördü yapılırken gözler kapatılır. 1. Tövbe niyetine gusül. 2. Tövbe niyetiyle normal abdest. 3. İki rekât istihare namazı. 4. Tövbe anında aldığımız tövbenin üç kere tekrarlanması. 5. 25 defe “Estağfurullah” demek. 6. 8 defe Fatiha okumak. 7. Ölüm rabıtası yapmak, yani ölümü düşünüyorsunuz; örneğin, cenazesi defnedilen birinin yerine kendinizi koyuyorsunuz. Peygamber Efendimiz diyor ya “iki defa ölümü düşünürse insan günah işlemesi imkânsızdır” diye. 8. Mürşit rabıtası yapmak Bu tövbeye, şarta başlarken sabah güneş doğana kadar yemiyor, içmiyor ve konuşmuyorsunuz. Sabah namazına kadar yani güneş doğana kadar cinsi münasebet yok. Kur’an okuyabilirsiniz. Dünya kelamı yok, dünyayla irtibat yok. Sadece iç dünyânız var.
606 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.