Ebû Hüreyre radıyallahu anhdan rivâyet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Bir kimse şu zikri her gün yüz defa söylerse on köle âzat etmiş kadar sevap kazanır, ona yüz iyilik sevabı yazılır, yüz günahı bağışlanır ve bu zikir o kimsenin, o gün akşama kadar şeytandan korunmasını sağlar. Bu zikri ondan daha fazla tekrarlayan kimse dışında hiç kimse daha fazîletli bir iş yapmamış olur: Lâilâhe illallahû vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr
Buhârî, Daavât 64, nr. 6403; Bed’ü’l-halk 11, nr. 3293.
Resûlullah (sav);
Bir kimse şu zikri on defa söylerse, İsmâil aleyhisselâmın soyundan dört kimseyi hürriyetine kavuşturmuş gibi sevap kazanır: "Lâilâhe illallahû vahdehû lâ şerîke leh, lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr"
Buhârî, Daavât 64, nr. 6404; Müslim, Zikr 30, nr. 2693.
Reklam
Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi: "Ben yatağa uzanarak günlük evrâdımı (duâlarımı) okurum."
İbni Ebî Şeybe, el-Musannef (Hût), II, 241, nr. 8571.
O ki, her şeye kadir olan, her şeyi yöneten yüce Yaradandır; ölümü ve hayatı yaratmıştır ki, seni sınayabilsin.
İnsan zayıftır
İnsan zayıftır, belâları çok. Fakirdir, ihtiyacı pek ziyâde. Âcizdir, hayat yükü pek ağır. Eğer Kadir-i Zülcelâl'e dayanıp tevekkül etmezse ve i'timâd edip teslîm olmazsa, vicdânı dâim azâb içinde kalır. Semeresiz meşakkatler, elemler, te'essüfler onu boğar; ya sarhoş veya canavar eder.
Din
Cemaleddin Efganî
Dârülfünûn'da verdiği bir konferansta peygamberlikten sanat olarak söz etmiş, bunun üzerine devrin ulemâsından hak ettiği cevabı alarak İstanbul'dan uzaklaştırılmıştır.
Sayfa 397·Kitabı okuyor
Din
Reklam
Reklam