Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Kalbin niyetiyle dilin niyeti arasındaki köprü kısmet idi elbette. İnsan bir şeye niyet edebilir, başka bir şeyi dile getirebilir, kısmeti bu ikisini birleştirebilirdi...
Sayfa 391Kitabı okudu
Eğer yüreğinizde beslediğiniz şey saflıksa ve niyetleriniz iyilikten yana ise,evrenin bütün güçleri size yardım eder.Yeter ki kalbinizde talebinizle ilgili maraz olmasın,dedi ve ekledi: "Hiçbir güç ,niyeti saf kalbin talebi karşısında direnemez."
Hayat yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"...Kulluk yalnızca hukuki tasarrufların bütününden doğmuyor, aynı zamanda kul olmanın bilinci, yani kalbin insan davranışlarını anlamlı kılması gerekiyor. İyiliğe yönelmek, kötülükten kaçınmak, yalnızca somut, gözlenebilir davranışların ortaya çıkması ile olup bitmiyor, iyiliğe yönelmenin ve kötülükten kaçınmanın niyeti de aranıyor. Yani kör bir eylem değerli değil; İslâm açısından inançtan soyutlanmış eylemi tamamlanmış saymıyoruz..."
Sayfa 67 - Tiyo YayıncılıkKitabı okudu
Kalbin Niyeti
Gecenin ortasında, Dağbaşı Benzin ve Dinlenme Tesislerinde otobüs mola verince, çay içerlerken 'Ne var, Allah için söyle!' diye sordu en sonunda kocasına 'Kafamda bir tuhaflık var,' dedi Mevlut. 'Ne yapsam bu alemde yapayalnız hissediyorum kendimi.' ' Ben yanındayken bir daha asla öyle hissetmeyeceksin,' dedi Rayiha anaç bir tavırla.
Sayfa 192 - YKYKitabı okudu
"İki türlü niyet vardır," dedi. Mevlut bunu çok açık işitmiş, anında hafızasına kaydetmişti: KALBİN NİYETİ ve DİLİN NİYETİ. Kalbin niyeti esas idi. Bütün İslâmiyet'in temeli bu idi.
Sayfa 390Kitabı okudu
Kalbin niyetiyle dilin niyeti arasındaki köprü KISMET idi elbette: İnsan bir şeye niyet edebilir, başka bir şeyi dile getirebilir, kısmeti bu ikisini birleştirebilirdi. Şimdi çöplere konmaya çalışan şu martı bile önce bir şeye niyet ediyor, gak gak diyerek bunu kendi kendine dillendiriyor, ama kalbinin niyetiyle dilinin niyeti ancak rüzgâr, rastlantı, zaman gibi, KISMET'e bağlı şeyler sayesinde gerçekleşiyordu. Rayiha ile mutluluğu Mevlut'un hayatındaki büyük KISMET'iydi ve ona saygılı olmalıydı.
Sayfa 391Kitabı okudu
Reklam
Bu âlemin içinde gizlenmiş bir başka âlem olduğu ve ancak kendi içinde gizlenmiş ikinci kişiyi dışarı çıkarabilirse hayalindeki âleme yürüye yürüye ve düşüne düşüne ulaşacağı da doğru olabilirdi. Mevlut şimdi bu âlemler arasında seçim yapmayı reddediyordu. Resmi görüş de doğruydu, şahsi görüş de; kalbin niyeti de haklıydı, dilin niyeti de...
Sayfa 464Kitabı okudu
''Cennette, kalbin niyetiyle dilin niyeti birdir...''
Sayfa 307 - İbni Zerhani
Geri139
398 öğeden 391 ile 398 arasındakiler gösteriliyor.