her canlı en ilkel olanı bile, iyiyi arzuluyordu ona göre. bitki yüzünü güneşe çeviriyordu. karınca yiyeceğe, beyinsiz solucan toprağa gidiyordu. yaşam tüm canlılar için kolaydı, insanlar hariç alice gibi, yalnızca kendilerini perişan edecek şeyleri aramak gibi bir meziyeti olan insanları hariç.
Alıntı
Bunlar sarıcalar, sarıcalar. Filler bunları bize casus diye gönderdiler. Atın bunları dışarıya, öldürün bunları.”
Sayfa 130·Kitabı okuyor
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
çarşılar kuruluyor saraylar oyuncak insanları karınca şehirler zamanları gördün mü bir iğne deliğinden
Sayfa 45·Kitabı okuyor
Şiir
“ Fillerin bunca zulümleri altında karıncalarda hiç karıncalık hal kalır mı?”
Sayfa 130·Kitabı okuyor
“Ben bu gelenlerin sakallarına baktım, sakalları var bizim sakallara benzemez, iyice baktım sarı sarı yüzleri, huyları var bizim huya benzemez.”
Sayfa 129·Kitabı okuyor
“Biz çok çektik, aylardır yollardayız, yağmur, kar, dolu altında günlerce yürüdük. Yağmur yağdı ıslandık, güneş açtı kuruduk, işte böylece sakalımız soldu.”
Sayfa 128·Kitabı okuyor