Kitapta, sizin gönderdiğiniz beden dilinden ve karşıdaki kişinin size olan beden dilinin etkilerinden bahsediyor.
Benim dikkat edeceğim kısımı, sözlü olarak biri size bir şey söylediğinde yalan söylediğinda bazen anlayamıyoruz ama bazı beden dilleri bunu göz önüne seriyor. Mesela;göz bebeklerinde, ayaklarının duruşundan ve ses tonundan bu kişinin net olarak yalan söylediğini anlayabiliriz.
Beni en etkileyen kısmı, konuşmadan istediklerinizi yaptırma özelliğinizin olması. Yani biri sizin yanınıza geliyor ve sörekli konuşuyor sizde bundan rahatsız oluyorsanız o kişiyle göz temasından kaçının, bedeninizi başka tarafa doğru çevirin ve başka şeyle meşgul olun. Emin olun istenmediğini anlatıp gidecektir.
Birde farkında olmadan gönderdiğimiz beden dilleri vardır. Aslında farkındatızdır ama bebeklikten beri kullandığımız için farkında olmayız. Mesela küçük çocuğunuz kırılması muhtemel olan bir şeye değeceği zaman eliyle dur işareti yaparak "DUR!" der çocukta bu denen dilini alıp ona dokunulmaması gerektiğini anlar. Başka zaman tekrar o şeye dokunacak olduğu zaman annesine bakar sürekli. Dokunma mı diyecek diye. Bunun gibi örnekler aslında farkında olupta alıştığımız beden dilleridir.
Toplantı da bir fikri beğendiğinizde hafif öne doğru eğilir ve konuşan kişinin gözünün içine bakarsınız. Başka zaman o fikirle alakalı konuşma duyarsanız hemen dönüp dinlemeye başlarsınz,o konuyla ilgilendiğiniz için. Buda beden dili arasında yer alır.
"İnsanları okumak beden dilinden geçer."
3 Saniyede Karşınızdaki İnsanı Nasıl Anlarsınız?