Nil Gün
Okunma
Beğeni
4.317
Görüntülenme
Nil Gün’ün, derinlik psikolojisi anlayışıyla kaleme aldığı İçimizdeki Şaman Duyguların Simyası’na aynı zamanda bir felsefe kitabı da diyebiliriz. Nil Gün, Duyguların Simyası’nda insanı (bireyi) açıklayan psikolojiyle evreni (bütünü) açıklayan felsefeyi öylesine iç içe geçirmiş ki; siz bireyin iç dünyasında dolaştığınızı zannederken evrenin derinliklerinde dolaştığınız hissine kapılıyorsunuz. İçimizdeki Şaman Duyguların Simyası bize, kendimizi ve başkalarını algılayışımızı derinden sorgulatıyor; neredeyse her satırında evrenin bir parçası olduğumuzu hatırlatıyor. Bir roman tadında yazılmış Duyguların Simyası’nı okurken, yazarla karşılıklı sohbet ediyor duygusuna kapılıyor insan. Bu sohbete doyamayacak; tekrar tekrar okuma isteği duyacaksınız.
285 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Şubat 2007

Puan vermedi
DİPÇE : Kendimizi ve başkalarını algılayış biçimlerimize bildiğimiz fakat deneyimlemekten çoğu kez kaçındığımız açılardan baktıran bir anımsatma kitabı diyebiliriz İçimizdeki Şaman için. Duyguları olumlu ve olumsuz diye adlandırmanın ruhumuza sınırlar çizeceğinden ve bizi gerçeklikten alkoyacağından bahsediyor. Fakat okurun ilk anda adlandırabileceği gibi ;  "Olumsuz Algıladığımız Duygular" ( korku, endişe, panik, nefret yas..) ve  "Olumlu Algıladığımız Duygular" ( mutluluk, doyum, haz, coşku gibi) şeklinde tasnif edilmiş. Bu yaklaşımı ile de sert hiçbir yaptırımdan geçmiyor anlatı ve nahif bir esinti sunuyor okura. Bu duygulara tek tek  açılımda bulunmuş ve öneriler sunmuş,  kitapta bütünlüklü bir kompozisyon var. Yazarın birçok özel deneyimini paylaşması  samimi ve etkileyici kılmış eseri. Ayrıca her sayfada akseden  bir epigraf var: "İnsan kurallara sığmaz."   kurallar koşullar dünyasında en azından kendimizle baş başayken kuralsızlığın açıklığın lüksünü tatmamızı ister gibi yankılanıyor. Kitabın sonunda afirmasyonlar yer alıyor.Yılların getirisiyle bu afirmasyonların yaşamımda olduğunu görmek hoşuma gitti. Esasında Şamanlık öğretileri beklentisi ile okudum aradığımın dışında gelişen bir kitap oldu. Sohbet tarzında güzel üsluplu kişisel gelişim tarzı sevenler tercih edebilirler.
İçimizdeki Şaman: Duyguların Simyası
İçimizdeki Şaman: Duyguların SimyasıNil Gün · Kuraldışı Yayınevi · 2022141 okunma
Puan vermedi
Kendini tanıdığını düşünüyorsan bu kitabı oku ve yeniden düşün. Kendinle ve duygularınla tanışmaya hazır mısın? Duyguların iyileştirici gücünü kullanarak, kendi ruhuna, kendi özüne uygun davrandığın her an nasıl doyuma ulaşacağını öğrenmek paha biçilemez.
9/10 puan verdi
Duygularımız... CQ dan SQ ya...️ Peki nedir bu CQ ve SQ? CQ merak zekası, SQ ise ruhsal zeka. Merak insanı araştırmaya, sorgulamaya, farkındalığa iter. Duygusal zeka yani EQ, Merak Zekasının simyasıyla ruhsal bilince dönüşür diyor Nil Gün. Merak Zekası Ben’in zekasıdır. Duyguların dilini, mesajlarını, zekasını, şifrelerini öğrenirsek eğer
10/10 puan verdi
Bu kitap sayesinde duygularıma yön vermeyi onları gerçekten aslında içinde ne anlamlar barındırdığı tüm gerçekliğiyle öğrendiğimi düşünüyorum. Kendi benliğini arama çabası içindeyken duygularımı kontrol etmeyi ne anlama geldiğini anladım. Güzel etkileyici ve bence hislere nokta atışı yapan bir kitap olmuş
9/10 puan verdi
Özellikle korku ve kızgınlık duyguları hakkındaki anlatımını çok beğenmiştim. kitapta bu duyguları kendi hayatında yaşadığı örneklerle de çok güzel anlatmış. Mutlaka okunması gereken, insanı geliştiren bir kitap.

Nil Gün
Nil GünYazar · 38 kitap
1952 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda okudu. 1972 yılında gittiği Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde on dört yıl sürekli, on iki yıl da aralıklarla yaşadı. Kaliforniya’da alternatif sağlık, alternatif eğitim, insan potansiyeli ve hümanistik psikoloji alanlarında eğitim gördü. Zihin Bilimi, Hipnoterapi, Reiki, Rebirthing, NLP ve kinesiyoloji eğitimleri aldı. California Jaycee’s organizasyonunda uzun yıllar bireysel gelişim alanında hizmet verdi. Sorunlu çocukların gittiği okullarda gönüllü çalıştı. International Council for Self-Esteem Türkiye temsilcisidir. Türkiye’de ilk kez 1993 yılında hipnoterapi yöntemiyle ağrısız ve ilaçsız, suda doğum yaptırdı. Basın dünyasında birçok dergide ve Güneş gazetesinde araştırmacı gazeteci ve köşe yazarı olarak çalıştı. Dört yıl Bilar ve Bilsak’ta haftalık konferanslar verdi. Değişik radyolarda (Enerji FM, Show Radyo, Best FM ve Radyo TRT1) Kuraldışı ve Ötesi adlı psikoloji ve bireysel gelişim eksenli programlar hazırlayıp sundu. TGRT’de hafta içi her gün, Nil Gün ile Yeni Bir Gün adıyla bir sohbet programı yaptı. Radikalgazetesinde psikoloji ağırlıklı dizi yazıları yayımlandı. Cine-5 kanalında Çekim Yasası programını hazırlayıp sundu. (2007) Amerika’da 1981, Türkiye’de 1989 yılından beri, bireysel ve kurumsal workshop çalışmaları yapıyor. Bireysel gelişim kavramının Türkiye’ye girmesinde ve birçok yayınevine yaptığı danışmanlıkla bu alandaki yayınların tanınmasında öncü oldu. Ayrıca uzun yıllardır ideali olan, okullara Özsaygı (Self-Esteem) derslerinin girmesi için ilk adımı attı ve özel bir okulda Özsaygı dersleri vermeye başladı. Çok sayıda kitabı, çevirisi; hipnomeditasyon, zihin programlaması, motivasyon ve çocuk eğitimi CD’si vardır. Ayrıca Bütünsel Kinesiyoloji alanında yaptığı çalışmaları içeren, Bedenin Bilgeliği adında kapsamlı bir DVD çıkarttı. Öncelikli hedefi, Bütünsel Kinesiyoloji (PiKi) eğitmenleri ve danışmanlar yetiştirerek eğitim, sağlık ve iş hayatı alanlarında topluma yararlı olmaktır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.