Cep Boy

46 Bənövşə

Salam Qadirzade

2015 242. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2015 00:00
Günlerin bir günü yazar Salam Qadirzade`nin yanına bir kadın gelir. Kadın yazar olmak isteyen ikiz kız kardeşinin iki adet günlüğünü okumasını Qadirzade`den rica eder. Yazar başlar okumaya. Ve ortaya bu kitap çıkmıştır.. 46 Bənövşə ( bənövşə Türkçe hangi çiçek bilmiyorum maalesef) ismi nereden çıkmış derseniz: Günlüğün sahibi Gönül her yeni gün için anılarını yazdığı günlüğüne tarih ile yok, bir boynu bükük "bənövşə" çizerek başlıyor. Kitap sade dilde yazılmış. Elinize almanızla bitirmeniz bir oluyor. Zaten cep boy olarak yayınlanmış. Biraz kitap hakkında bilgi vermek gerekirse; Gönül, heykeltıraş (ismi Derya) bir adama aşık olur. Gözü ondan başka kimseyi görmez. Eskiden aşık olduğu, huyu suyu düzgün Emin`i bile unutur. Varsa yoksa Derya vardır artık onun için. İlk defa anne/ babasına yalan söyler. Etrafa karşı kulaklarını tıkar. Derya`nın kusurlarını görmezlikten gelir. Babasının biricik kızını kimse henüz üzmemişken, ilk göz yaşını döker, ilk ihanet darbesini yer.. Hikaye 1969 yılında keleme alınmış olsa da olaylar sanki günümüze hitap ediyor. Benim için gizemli kalan meselelerden biri; bu günlük olayı doğru mu yoksa yazarın kurgusu mu? Gizemi çözmem dileği ile :)
2015 1. kitabı
tam semimi bu kitabi okudukca adam telebe olmaq..... boyle yazarin qurashdirdigi kimi hani univeriseldeç kutubhanelerde bu tur anlar yashamaq ister... feqet xoshbext sonluqlu.......
Konulun heyat hekayesi
2021 10. kitabı
Okunma: 03 Mart 2021 22:39
Otağímí zengin eden kitablarímdír. Indi o zamandan 1il otub.Benovseli defterlerin sahibinden xeber yoxdur.Hemise her yerde gozum onu arayir .Konulu itirmisem... Men her meclise dusende sohbet acanda teessufle deyirem ki, bir adsiz eser var.Onu menden basqa heckim oxumayib. Yalta Baki 16yanvar-28aprel 1969
2015 65. kitabı
bu kitab genclik teravetli, cok suslu bir kitap...... adi gelende bele genclik, telebelik xatirlanir......
·140 syf.·
2017 13. kitabı
Salam Qedirzade ile ilk tanisligim bu kitabla oldu. Ilk evvel kitabin adi ve uz qabigi diqqetimi cekdi.Kitab genc qizin baslarina gelenlerden,universitet heyatindan sevdiyi oglanla tanisligindan,sevdiginin xeyanetinden behs edir. Kitab swhifesi cox az idi kitabi 3 saatda bitirmisdim.kitabi beyendim.
2023 36. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2023 00:03
Salam Qadirzade qələmi ilə tanış olduğum əsər... Belə başlayım ki, kitab bir neçə həftə öncə davamlı paylaşımlarını izlədiyim və çox bəyəndiyim bir oxucunun— Vəfa Hafiz paylaşımında qarşıma çıxdı. Diqqətimi çəkdi, oxuyacaqlarıma əlavə etdim, amma kitab və yazıçı haqqında bir məlumatım olmadığı üçün o qədər də gözləntim yox idi. Oxuyub bitirəndən sonra isə... Oxuduğum kitablar arasında təsirli hissələr çox olub, lakin bütünlüklə məndə böyük iz buraxmış kitab— Şeker Portakalı olmuşdu. Ondan sonra ikinci kitab 46 Bənövşə oldu, hansı ki, başlanğıcdan sona qədər təsirində qaldım. #212396356 Hər kəsə oxumağı tövsiyə edirəm. Oxuyacaq olanlara xoş mütaliələr.
2022 7. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2022 00:53
Əsər haqqında uzun-uzadı yazmaq istəmirəm. Mənə görə sadəcə vaxt itkisidir. Düzü, əsərin ilk səhifələrini oxuduqca kitabı sevəcəyimi düşünmüşdüm, lakin daha sonra hadisələrin primitiv şəkildə irəliləməsi ürəyimi sıxmağa başladı. Əsərin sonu isə yarımçıq şəkildə qələmə alınmışdı sanki, daha əhatəli şəkildə təsvir edilə bilərdi
2024 14. kitabı
Okunma: 07 Mart 2024 21:26
İnanmıram.. bir kitab, bir əsər, bir hekayə bu qədərmi sehirli, möcüzəli olar.. Keçən dəfəki incələmədə də dedim:"Həyatımın bu yaşlarında bu kitabları oxuduğum üçün çox şanslıyam"- deyə. Bu aralar bir müddətlik həyatımı dəyişəbiləcəyim kitabları oxuymağı qərarlaşdırıram. Yəni, oxuyanlar bilir, oxumayanlara da deyim ki, bu əsər Salam Qədirzadə'nin dilindən yazılıb. Sadə bir qızın həyatının ən qəribə, acılı-şirinli, yaxşılı-pisli anlarında qeydə aldığı nimsərlövhə yerinə bənövşə çəkdiyi bu dəftəri, günlüyü yazıçıya təqdim edir. Tövsiyyə edirəm))
2021 203. kitabı
Hər vaxtınız xeyir olsun dostlar. Bugün qələmiylə ilk dəfə tanış olduğum, lakin Azərbaycan ədəbiyyatında öz sözünü demiş yazarlarımızdan biri olan Salam Qədirzadənin 🌸46 Bənövşə🌸 kitabını oxudum. Kaş ki, daha geniş olsaydı dedim içimdən.Kitab ilk məhəbbətini sonralar təsadüfən tanış olduğu oğlana dəyişərək uğursuz ailə həyatı quran bir qızın həyatından bəhs edir. Həyatda aşağı-yuxarı eyni yoldan keçən insan olaraq əsərin qəhrəmanını hardasa başa düşmək çətin olmadı mənə. Bəzən atdığımız addım səhv də olsa, o yoldan dönmürük. Həyatda etdiyimiz seçimlər bizə zaman zaman dərs olaraq geri qayıdır. Əgər o dərsi ala biləcək beynə və düşüncəyə sahibsənsə. Əsərin digər qəhrəmanı Dərya əslində mentalitetin evlilik problemini ortaya çıxarır. El qınağından çəkindiyi üçün qurduğu ailə ilə bir gənc qızı bədbəxt edir. Eminə gəlincə də mənim fikrimcə o sadəcə gecikmişdi. Məhəbbət isə gecikəni gözləmir. Çalışın gecikməyin. Sonra ömrünüzün sonuna qədər o qatarın arxasınca baxa baxa qalarsız.
Azerbaycan
46 BənövşəSalam Qadirzade · Qanun Nəşriyyatı · 2014705 okunma
Həyata bu qədər uyğun gələn bir povest
2025 4. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 22:18
Hərkəsə salamlar yeni bir kitab incələməsi ilə gəldim. Kitabı oxumağa başlayanda düşündüm ki, 150 səhifəlik bir kitabdır. Tez oxuyaram, həm necə təsirli ola bilər ki. Lakin başlayanda Cafune rəyini gördüm və kitab mənim üçün daha maraqlı bir hala gəldi. 8 saatda kitabı bitirdim və düşünürəm ki, bir kitab necə bu qədər həyatı əks etdirə bilər. Düzdür bütün kitablar həyatda olan hadisələr və s. ilhamlanır. Lakin tam olaraq gündəlik gördüyüm hadisələrin povestləşdirilmiş forması idi. Kitab əvvəlcə hadisələr tam oturmasa da sonradan nədən bəhs edildiyini gördükdə əlimdən buraxmadım. Hərkəsə tövsiyə edirəm. Xoş oxumalar •

Salam QadirzadeYazar · 10 kitap
Salam Qedirzade Büyük Vatan Savaşı cephelerinde olmuş, savaş sonrası eğitim almış ve yazarlığa başlamıştır. "İlk hikayeler" (1951), "Gençlik" (1953), "Sarmaşıklı aynəbənd" (1955) adlı ilk kitaplarında yazar genç kuşağın yaratıcı azmini, sevgi ve muhabbet duygularını, arzu ve isteklerini kaleme almıştır. 10 Nisan 1923 yılında doğdu. Azerbaycan Devlet Üniversitesinin filoloji fakültesine girdi, üçüncü sınıftan sonra eğitimini Moskova'da, M. Gorki adına kurulan Edebiyat Enstitüsü'nde sürdürdü. "Kirpi" dergisinin baş editörü oldu. Yazdığı "Kış gecesi", "46 menekşe", "Nar çiçeği masalı", "Sevdasız aylar", "Sen olmasaydın" adlı roman, anlatı ve hikaye kitapları gençlerin manevi-ahlaki kalitelerini anlatıyordu. S.Qədirzadə'nin Büyük Vatan Savaşı cephelerinde katılımı sonraları "Burada insan yaşamıştır (1963) povestinin oluşmasına neden olmuştur. Gerçek ve canlı gözlemlerden doğan bu anlatı, samimiyeti ile savaş konusunda yazılmış eserler içerisinde dikkat çekicidir. Ayrıca satirik anlatı ve hikayelerin, "Şirinbala puan olacak", "Hardasan ay bekarlık", "Həmişəxanım" gibi ünlü, sahneden düşmeyen komediyaların da yazarıdır. "Bir kız bir erkek çocuğun", "Sevginin adresi kalptir", "Her gün ömürden gidiyor" gibi kitapları döneminde büyük tirajla yayınlandı ve çok ilgi gördü.