Ağır Misafir

Eylül 2008
Profil Yayıncılık

2025 23. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2025 09:47
Sen böyle güzelken bana söz düşmez. Bakma, şiirler yazdığıma. Diyor kitabında İbrahim Tenekeci Ağır Misafir Birbirinden güzel şiirlerin olduğu her daim okuyabileceğniz bir eser. Çok severek okudum. Herkese naçizane tavsiye ederim. Şimdiden keyifli okumalar dilerim. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim. İbrahim Tenekeci Ağır Misafir eseriyle, 2008 yılında, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "Yılın Şairi" seçilmiştir. Aynı yıl, "Yılın Yazarı" ödülünü de almıştır. Öpmezdi, koklardı, dedem beni İçine çekerdi, temiz hava gibi. Ziyan olmayan emek, derdi bizlere Emek neydi? Bilirdi, ne geçer, bir elmanın aklından Alınmak isterdi, düşmeden yere. Aklı yoktu elmanın, bize kalırsa Okulda öğretmişlerdi... Yakındı Üsküp ona, çok uzaktı Bomonti Bir sürü örnek, bunun gibi. Acıkmak tok tutar kimi insanı, Bilirdi, kimde, imza yetkisi. Yeterdi, artardı, normal süre Namazdandı, dizindeki yamalar.
Bir şaşkınlığım ademden kalma
Puan vermedi·72 syf.·
2024 20. kitabı
Bu şiir kitabında şairliğin hakkını vermiş. Zaten bundan dolayı kitaba ödül verilmiş ve yılın şairi seçilmiş. Kitab güzeldi, bu kitab diğer okuduğum yazarın kitablarından daha güzel geldi bana. Yazarın hayatının anlatıldığı kısımdan bir cümle. "Ağır Misafir adlı eseriyle, 2008 yılında, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "Yılın Şairi" seçildi. Aynı yıl, "Yılın Yazarı" ödülünü de aldı." İşte, suyun oraya, ağaçlık yere Dünyaya değil de sanki cennete Severek kuşların sabahki ötüşünü Ev kurmuşlar, sahipleri nerede? Sadece birini okudum ama Dört kitapta yeri var; insan ölümlü…
2022 42. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2022 15:49
Kitap, "Su Seviyesi", "Hayat Şartları" ve "Düzenli Birlikler" olmak üzere üç bölüme ayrılmış. Başkasının acısını, dünyasını; tanıdık, kendi kelimelerinle görmek farklı ve güzel. Şiirler çok sadece ve yalın gibi görünüyor ama her satırında her mısrasında derinlerden gelen anlamlar var. Öyle okumak için okursanız anlamazsınız ama gerçekten okursanız her mısrasında ayrı güzellikler yatıyor.
Ağır Misafirİbrahim Tenekeci · Profil Yayıncılık · 20092,402 okunma
Ne kötü, bulamamak, yaşayacak bir şey.
2025 25. kitabı
İbrahim Tenekeci’nin ödüllü bu şiir kitabı, hayatımızın bitmek bilmeyen koştuemacası arasında "ey insanoğlu ölümde var" der gibi. ​Kitapta hayatın ta kendisi, geçim derdi ve insan olmanın ağırlığı ve ölümün bir gün kapımızı çalacağı var. Gürültülü dünyada sakin bir liman arayanlar için, ruhu yormayan zarif ve sade bir eser.
·72 syf.·
2023 21. kitabı
Hiçbir şeyi tek başına yeme Diyen sahabenin sözünü Karıncalar tutuyor ancak. İnsan olmanın verdiği güzellik Soluyor durmadan, bir bak. ... Uzun zamandır okumayı düşündüğüm şairlerden biriydi. Nasip bugüneymiş:) Eser 3 bölümden oluşmakta. Bu bölümlerdeki her şiirini sade bir Türkçe ile yazmış ve her mısrasındaki sözcükleri özenle seçmiş. Ben çok beğenerek okudum. Şimdiden okumak isteyenlere iyi okumalar diliyorum.
Ağır Misafirİbrahim Tenekeci · Profil Yayıncılık · 20092,402 okunma
Akşam olmasa; insan gündüz kalır mıydı?!
2022 43. kitabı
Şiir ve şair karışımı...kelimelere ve şiire perspektifini beğendiğim bir başka şair... Ağır bir misafir insan; öze sarılma, bazen çocuk kalma bazen de büyümenin son durağında şiirler besliyor. Satırlar dokuyor insan ruhuna... Kelimelerin dili ile konuşan şairi dinlemek şiirlerini yudumlamak bir başka mevsim-dir. ... Hangi satırı çizsem buraya, hepsi de anlam dolu, hepsi de akşama çok ağır... ... "Herkeste bir neşe, kiminde iki Akşam olmasa olmayacak üzüntü..." ... Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Keyifli ve istifadeli okumalar:)
2025 40. kitabı
açıkçası pek bana hitap ettiğini söyleyemem ama çerez niyetine okuduk işte kardır şiir skalasını ismet özelle arşı alaya çıkardığım için ne okusam aynı reaksiyonda kalıyorum malesf benim için daha üstü yok karakter yetsin diye uzatıyoruz yine gerçekten 150 karakter sınırı çok mu lazımdı bu nadide fikir hangi parlak zekanın ürünüydü insan merak etmeden yapamıyor hayır yani 70 sayfalık kitaba ne yazayım roman mı şimdi diceksiniz ki sen de inceleme yazmayıver hayır efendim ben duygularımı belli etmek istiyorum belki KISA VE ÖZ BİR BİÇİMDE
2022 25. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2022 20:36
Ben bu kitabı yorumlamak adına kısa bir şiir yazmak geldi içimden. Şaire karşı amatör de olsa bir şiir... Bu şiir kitabı nasıldır, dense, Hayata nahif dokunuşlar, derim. Hayat sert vurur dense, Şiirle yumuşak yerini bulmuş şair, derim.
2023 1. kitabı
Kitapın güzelliğini şöyle açıklamak istiyorum; Bugün 21 Mart. İnsanların asrın felaketi olarak adlandırdığı o günden sonra sanki bir kaç yıl oldu. Bir kaç yıllık yorgunum ama henüz bir kaç günlük mesafe kat edemedik. Sevdiklerim öldü. En çok sevdiklerimden bir kaçı... Beni ben yaptığını düşündüğüm hemen hemen her şeyi enkaz altında yitirdim. Orda olduklarını bildiğim halde önce almaya utandım, insanlar ölüyordu. Sonra oraya sinen ceset kokularının arasında bir ay dolandım. Kendimi de yitirdim. Hayata devam etmek zorunda kalmakla bir köşede cenin pozisyonunda yatmak arasında gidip gelirken ciddi kararlar vermek zorundayım. İnancıma sahip çıkmak zorundayım. Böyle bi akşamda kafamın içinde enkaz kaldırma çalışmaları varken açıp okuduğum rahatlatıcı bir kitap. Bu denli insana huzur veren bir yazarın nadide kitaplarından. Bazı kitaplar okunması gereken günü kendi seçiyor... Bazı yazarlar iyi ki var. İbrahim Tenekeci
2023 18. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2023 19:00
Öpmezdi, koklardı, dedem beni İçine çekerdi, temiz hava gibi. Ziyan olmayan emek, derdi bizlere Emek neydi? - ek olarak çok sade bir dille yazılmış. İyi okumalar :/ Ağır Misafir İbrahim Tenekeci

İbrahim TenekeciYazar · 24 kitap
1 Eylül 1970 tarihinde Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde doğdu. Lise eğitimini yarıda bırakıp edebiyata yöneldi. Bir dönem kitapçılık yaptı. İlk şiiri 1988 yılında yayınlandı. Sonrasında ağırlıklı olarak Dergâh, Kırklar, Derkenar, Merdiven, Endülüs, Kardelen, Düş Çınarı ve Kaşgar dergilerinde göründü. 1998-99 yılları arasında Sağduyu gazetesinde kültür sanat editörü ve köşe yazarı olarak çalıştı. Milli Gazete'de köşe yazarlığı ve düşünce sayfası editörlüğü yaptı. 2000-2005 yılları arasında, 36 sayı yayınlanan Kırklar dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Aynı yıllar içinde, Birey ve Birun yayınlarında dizi editörlüğü yaptı. Kırk civarında şiir, hikâye ve deneme kitabının yayınlanmasına vesile oldu. Ağır Misafir adlı eseriyle, 2008 yılında, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Şairi seçildi. Aynı yıl, Yılın Yazarı ödülünü de aldı. Evli ve beş çocuk babasıdır.