Alatoranlıq

Stephenie Meyer

Yarım bıraktım.
Genelde gençlik kitapları şaşırtıcı derecede hızlı ve akıcı biter. Ama Alacakaranlık dehşet derecede yavaş akıyor... "Bak bu kitap gençlik kitaplarının baş yapıtı, yapma Maria oku Maria" diye diye kendimi avutsam da olmadı. -Kitabı almak için böbreklerimden birini gözden çıkardım. Ondan sebep bitirmeye çalışıyorum. :D- Konusu: şapşal mı şapşal tatlı mı tatlı kızımız Bella birden bire babasıyla yaşamaya karar verir. -Anne ve babası ayrı- gittiği şehire ayak uydurmaya çalışması, okul hayatını falan okuyoruz ilk 100 sayfada. Sonrasında Edward diye gizemli ve inanılmaz derecede yakışıklı -kitabın hemen hemen her sayfasında Edward'ın ne kadar muazzam olduğunu okuyoruz zaten- biriyle tanışıyor. Ve edebiyat tarihinin en inanılmaz olayı yaşanıyor; Tanıştıktan 2-3 sayfa sonra kavga falan ediyorlar. Şapşal çift... Yemin ederim başka bir olay yok. Ayrıca Edward'ın acilen psikolojik tedavi falan görmesi lazım. Aniden değişen ruh halleri, psikopat psikopat haraketler. Tamam Edward en vampir sensin kardeşim. Yanlış hatırlamıyorsam 5 kitaplık bi seri. İndirimdeyken -ne indirim ama!- ilk iki kabını almıştım. Mecbur bitiricez. Umarım ve umarım bunları yazdığıma ilerleyen sayfalarda ve ilerleyen kitaplarda pişman olurum. "Çok güzelmiş gençler kesin alın" falan derim. Umarım paramı boşuna harcamamışımdır. Ve yine umarım "bu kitap yerine Zweig'in eserlerinden alsaydım" demem. Umarım!..
AlacakaranlıkStephenie Meyer · Epsilon Yayınevi · 200827,7bin okunma
2020 94. kitabı
ALACAKARANLIK SEVENLER BIRAZ GERIDE DURSUN, ÇÜNKÜ BAYAĞI BIR GÖMECEĞİM. Çok büyük umutlarla okumaya başladığım, ama tabiri caizse umutlarımın suratına tüküren bir seri. Hele o film ne ya öyle. 3 saat boyunca aptal aptal iğrenç bi şey çekmişler. Zar zor kitabını okudum ve sırf "seriye haksızlık mi ediyorum acaba" dememek için 2. kitabını da bitirdim. Sonra "3. kitap aslında güzeldi" demesinler diye 3. kitabın yarısını okudum. Artık o kadar bunaldım, bıktım ki Bella'nın ergenliklerimden, Edward'ın aptallıklarından fırlattım kenara kitabı. Üzerine bi de filmini izledim ya. Sırf "filmine bari haksızlık etme" demesinler diye oturdum 3 koca saat boyunca sünepe Ballanın ve haspam Edwardın salak saçma bakışmalarını izledim bE. AY REZALET! Bella acayip yapışık bi karakter ve ben uyuz karakterlerden nefret ederim. Okurken kriz geçirdim resmen. Edward desen asla abartıldığı gibi değil! Hatta sırf arkadaşımla dalga geçicez diye adama "Mermer Surat Edvırt" diyoduk yani. Yan karakterler berbat! Ya bi kere konuda bi tutarlılık yok. Mantık hatası o kadar fazla ki, gider saçma sapan bi Wattpad kitabı okurum şunu okuyacağım yere. KISACASI KITAP VE FILM: BERBAT!
2026 53. kitabı
Alacakaranlık, gençken okuduğum bir kitap ve o zamanlar gerçekten çok heyecanlandığımı hatırlıyorum. Şimdi bakınca biraz abartılı gelebilir, ama o zamanlar için mükemmel bir kaçış hikayesiydi. Stephenie Meyer'ın yazımı, Forks'un sisli atmosferini ve Edward'ın gizemini çok iyi anlatıyordu. Eğer gençlik aşkı ve fantastik öğeler seven biriyseniz, okuyabilirsiniz. Ama şimdi biraz daha farklı bakıyorum, belki de genç okuyucular için daha uygun.
Alacakaranlık Kitap İncelemesi
2026 15. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 14:15
Alacakranlık, Bella Swan'ın Forks kasabasına, babasının yanına taşınmasıyla, Edward Cullen ile tanışmasıyla hayatındaki olayları anlatan vampir temalı bir seri. Kitap, Bella Swan'ın gözünden anlatıyor. Bella'nın içsel yalnızlığı, arkadaş edinmedeki zorluğu ve Edward'a aşık olası gibi konulara ele alıyor. Filmini önceden izlemiş biri olarak şunu söylebilirim ki kitap filme göre daha iyiydi. Filmde karakterler daha yüzeysel anlatılırken, kitapta daha derinlemesine işlenmiş. Özellikle Bella karakteri. Filmde çok sinir olduğum karakter olmasına karşın kitapta sevmeye başladım diyebilirim. Edward'ın vampir olması, onu korumaya çalışması gibi olaylar gelişiyor. Genel olarak sevdim diyebilirim. Filme göre kitap oldukça başarılı. Keyifli okumalar.
·352 syf.·
2019 6. kitabı
Okumayı sevmeye başlamamı sağlayan kitaptır kendileri :) 10. yıl özel baskısının çıkacağını duyunca tekrar okumak ve kitaplığımın vazgeçilmezi yapmak için güzel bir fırsat olur diye düşündüm. Bu kitap için yapılan yorumları sürekli duyuyorum.(Ergen kitabı yeeaa bu gibi) Bıktım artık eleştirilerden bir salın insanlar ne isterse onu okusun. Her neyse kitabı anlatmaya dönüyorum. (bilmeyen yoktur ama kısaca konusundan bahsedeceğim :) ) Her şey Bella'nın babasının yanına taşınmasıyla başlıyor. Kasvetli kasabada adaptasyon sürecindeyken bir çok insanla tanışıyor. Bu insanlardan bir tanesi de biyoloji dersinde birlikte oturmak zorunda kaldığı Edward... Tuhaf davranışlarıyla ve dış görünüşüyle Bella'nın ilgisini çeker elbette. :) Not 1: Olayın şu zamanda çok moda olan kötü erkek saf kız saçmalıkları ile alakası yoktur. Not 2: Klişe vampir hikayelerine benzemez, özgündür. (Mesela vampirler güneş ışığında yanmazlar)
AlacakaranlıkStephenie Meyer · Epsilon Yayınevi · 201927,7bin okunma
2020 50. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2020 03:48
Kitaptaki olay kurgulamalari gerçekten çok iyi. Ikinciye okumama rağmen yine sıkmadan okuttu. Çeviri kısımlarından türkçeye uyarlanirken dilimize daha güzel oturan anlamlar çıkarmış gerçekten kitabın çevirisini yapan ;) Zaten herkesin okumasa da bildiği bir romandır diye düşünüyorum. Sadece ilk okuduğumda henüz filmini izlememistim. Bu kez okuduğumda seyirci gözüyle okudum. Ne hayalimdeki ilk Bella vardı hafizamda ne de Edward... hepsi uçup gitmiş bana kalan sadece görsel hafizamdaki yani izlediğim yönetmenin ortaya çıkarmış olduğu kişiler ve sahneler vardı. Romandaki herşeyin yerini film aldıktan sonra biraz birşeylerin tadının kaçtığını hissettim. Belki seriyi birçok kez bitirdiğim için belki de kitabi 2 kez okuduğum için.
2021 18. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2021 21:12
Kitaba başlarken büyük bir önyargıyla başladım .Defalarca izlediğim tüm sahnelerini bildiğim bir filmin kitabı beni etkileyebilirmi diye ama yanılmışım kitabıda filmi kadar etkiledi.Kitabın konusunu herkesin bildiğini düşünüyorum. Anne ve babası ayrı olan Bella kasabaya babasının yanına taşınır.Kasabada bir vampir Edward karşılaşır ve aralarında tehlikeli bir aşk başlar.Filmi izlemiş olsanızda kitabı muhakkak okumanızı tavsiye ederim.
Twilight
2022 14. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2022 00:00
Bazı kitapların hemen bitmesi için dua ediyorum bazı kitaplarında da bitmemesi için... bu kitabın da hiç bitmesini istemiyordum ama filmini önce izlediğim için sonu beni pek şaşırtmadı. Keşke önce filmi izlemeseydim çünkü kitap karakterli daha ayrıntılı ve daha güzel anlatılmış olaylar. Bazı sahneler filmde de yoktu. • Neyse kitaba gelicek olursak; Bella babasının yanına taşınır ama burayı hiç sevmez. Ta ki Edward’la tanışana kadar. Bi zaman sonra birbirlerine aşık olurlar ve Bella, Edwardın vampir olduğunu umursamaz ve onu sevmeye devam eder. • Kitap/film bazılarına ucuz bir fantastik-aşk romanı gibi gözükse de ben her zaman bu kitabın verdiği Vibe hayran olucam... Kitapda favori karakterim Alice oldu.
Fantastik
2023 52. kitabı
Kitaba kesinlikle ciddi bir kafayla ve büyük ümitlerle baslamadım ve düşündüğümden çok daha sevdim. Yazıldığı yılı düşünerek cidden güzeldi ve filmleri kadar cringe değildi spwjsldk bir daha okumam ama sevdim şaşırtıcı bir şekilde wpwowbwodn
2025 3. kitabı
Merhabalarr... Bu seferki incelemeyi çokta uzun tutmaya gerek yok diye düşünüyorum. Alacakaranlık serisini eminim ki bir çoğumuz defalarca kez izlemişizdir.(Sayamadığım kadar cok..) Normalde daha önce izlemiş olduğum filmlerin veya dizilerin kitaplarını okumaktan pek keyif almıyorum karşıma çıkmışken okumak istedim.( Nerden estiyse tabi..).Kitap ile film hemen hemen aynı diyebilirim sadece bazı konuşmalar, gidişatlar kitapta daha bi anlaşılır şekildeydi.Filmde olan karelerin çoğu kitapta ya daha önce ya da daha sonra yaşanmış şekildeydi. Olaylar kitapta biraz karmaşık bi olay döngüde anlatılırken, filmde ise olayların sıralaması daha düzgün ve anlaşılır şekildeydi. Okumaya gerek var mı derseniz isteyen okuyabilir ama ben filmden bir farkını göremedim hatta okurken sahneler gözümün önünde bile bir bir canlandı. Sanırım okuyacak kitap bulamamanın bir bunalımını yaşarken elime geçen ilk kitabı okuma kararı aldım gibi oldu. Bu arada son zamanlarda daha farklı soluksuz bir şekilde okuyup bitireceğim kurgulu kitaplar arayışındayım, önerisini olan var mı? ....

Stephenie MeyerYazar · 17 kitap
Stephenie Meyer (d. 24 Aralık 1973) Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı. Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösterime girdi ve yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etti. Meyer'in ayrıca Göçebe (The Host) adlı bir bilim kurgu romanı da vardır. Meyer USA Today tarafından 2008'de "Yılın Yazarı" seçildi. Alacakaranlık'ın en çok satan kitap olduğu 2008'de Meyer'in kitapları toplamda 22 milyon satarken yazar da o senenin birincisi oldu.