Lisede arkadaşımın anlata anlata bitirememesi sonucu ondan ödünç aldığım eve gelir gelmez okuduğum şahane eser.Hayatımın kitabı diyebilirim saatler içerisinde elimden düşürmeden bir çırpıda okuduğum,sürükleyici,etkileyici çok ama çok efsane bir kitaptı.
TwilightStephenie Meyer · Little, Brown and Company · 200727,6bin okunma
yoğun cringe komasına girmek istiyorsanız tam ağzınıza layık. ergen halimle iyi dayanarak okumuşum, yetişkin halim katlanamıyor... yine de kurtarıcı oldu.
TwilightStephenie Meyer · Little, Brown and Company · 200727,6bin okunma
Daha önce pdf olarak karıştırmıştım fakat bu ay nedensizce bu tarz fantastik kurgular okumak istediğim için kitabı satın aldım. Tek olumsuz yanı benim için, daha önce filmlerini izlediğimden dolayı kitabı okurken gözümün önüne filmden kesitlerin gelmesi. Bunun dışında bir çırpıda okudum. Devamını yavaştan topluyorum. İlerleyen günlerde okuyacağım.
TwilightStephenie Meyer · Little, Brown and Company · 200727,6bin okunma
Bütün serilerini okudum. Beni baya içine çekti kitap. Okurken bazen bir cümleyi birkaç kez okudum birşey kaçırmak istemiyordum çünkü heyecanlıydı ve merak uyandırıyordu. Fantastik bir kitap. Bella nın iç dünyası Edward ın iç dünyası hepsini yaşatıyor bize bence güzeldi.
Benim gayet beğendiğim bir kitap fakat fantastik bir kitap olduğu için ve ben fantastik kitapları çok seğmediğim kitabın yarısında sıkıldım ve sarmadı ama onun dışında çok güzel bir kitap ve fantastik kitapları okumaya yeni başlayan biri için gayet güzel ve öneririm
gereksiz nefret alan bir seri. hayir yani zaten ergen kesim icin yapilmis bi seri sizi bayabilir bunu bilmeniz gerekiyo. Hele daha tam olaylwri anlamadan mantik hatasi var demeniz?? filmlerde vardi ama kitaplarda hic mantik hatasi yok varsa dah hoc fark etmedigim icin gereksiz detaylar. He bi de Jacob'dan her ne kadar nefret etsem de Jacob Bella'nin kizina asik olmuyo arkadaslar ilerde de olmayacak, aralarinda sadece bir bag var o kadar. Jacob bu bagi Bella'da hissettiginde bunu ask diye yorumlamisti cunku baska ne dusunebilir ki. "ay ben bunun kizina bagliyim ondan Bella'yi da cok seviyom ama bu kadar sevgiyi normal olarak gormedigim icin ask olarak yorumlamisim" diye son kitapta anliyolardi artik bebek dogup bella ile bebegin arasinda herhangi bir ruh bagi kalmayinca + bella&jacob'in bi anda aralarindaki ozel sey gidince. ay cok konustum neyse. Bella'yi neden sevmediginizi anlamiyorum kiz hic yanlis bisi yapmadi ki
TwilightStephenie Meyer · Little, Brown and Company · 200727,6bin okunma
Tamamını bitirebildiğim ilk kitap, yaşım 22 öyle pek fazla da değil; orta okuldayken bi yaz filminin ardından okumak isteyip kitap dünyasını fark etmeme sebep olacak seçimi yaptığım vakitlerdi. O zamanlar gözüm korkmuştu, her gün bi bölüm okusam derdim 25 günde bitiyor. Ben her gün 100 sayfa okumuşum, 4 günde bitti. O zamandan bu yana benim baş tacımdır sürekli tekrardan elime alır daha hızlı okurum.
TwilightStephenie Meyer · Little, Brown and Company · 200727,6bin okunma
Bir dönemde popüler olan eserleri o dönem yaşayamamak bazen bir şeylerden geri kalmış hissettiriyor, bazen de ileri bir zamana bırakıp o dönemi kendi çapımda yaşamak istiyorum.
Alacakaranlık serisi çıktığı günden bu yana popülerliğini kaybetmemiş olsa da hiçbir kitabını okumayıp filmini izlemeyen sayılı birkaç kişiden oldum. Kitabına bir şans vermek için uzun zamandır bekletiyordum.
Bunu 10 yıl önce okumuş olsaydım ya da 5 yıl önce, ne hissederdim bilmiyorum ama ilk kitap beni gayet eğlendirdi. Kendi içimde bir şeyleri uyandırmak için bu tarz bir gençlik kitabına ihtiyacım varmış. Yazım dilini, karakterleri ve olay örgüsünü gayet beğendim. İlk kitap olduğu için bir şeylerin tamamlanmadığı hissine kapıldığım da oldu ama bunu tamamen bir gençlik kategorisi kitabı olarak değerlendirdiğinizde gayet başarılı olduğunu düşünüyorum. Özellikle Edward karakteri beni bu zamanda etkilediyse kitabın yazıldığı ve filmin çıktığı dönemde yaşadığı popülerliği şimdi daha iyi anlıyorum. Serinin kalan kitaplarına da şans vereceğim.
Bir kitab daha bitti.bu kitabi yasima göre coxda sevmedim eyer ergenlik doneminde olsaydim kitabi severdim.Yalniz kitabi hush hush serisi ile karsilasdirsam tabiki hush hush serisin secerdim onu daha cox sevmistim.Yinede yasiniz 17-18 e okuya bilirsiniz
TwilightStephenie Meyer · Little, Brown and Company · 200727,6bin okunma
Genelde gençlik kitapları şaşırtıcı derecede hızlı ve akıcı biter. Ama Alacakaranlık dehşet derecede yavaş akıyor...
"Bak bu kitap gençlik kitaplarının baş yapıtı, yapma Maria oku Maria" diye diye kendimi avutsam da olmadı. -Kitabı almak için böbreklerimden birini gözden çıkardım. Ondan sebep bitirmeye çalışıyorum. :D-
Konusu:
şapşal mı şapşal tatlı mı tatlı kızımız Bella birden bire babasıyla yaşamaya karar verir. -Anne ve babası ayrı- gittiği şehire ayak uydurmaya çalışması, okul hayatını falan okuyoruz ilk 100 sayfada.
Sonrasında Edward diye gizemli ve inanılmaz derecede yakışıklı -kitabın hemen hemen her sayfasında Edward'ın ne kadar muazzam olduğunu okuyoruz zaten- biriyle tanışıyor. Ve edebiyat tarihinin en inanılmaz olayı yaşanıyor; Tanıştıktan 2-3 sayfa sonra kavga falan ediyorlar. Şapşal çift...
Yemin ederim başka bir olay yok. Ayrıca Edward'ın acilen psikolojik tedavi falan görmesi lazım. Aniden değişen ruh halleri, psikopat psikopat haraketler. Tamam Edward en vampir sensin kardeşim.
Yanlış hatırlamıyorsam 5 kitaplık bi seri. İndirimdeyken -ne indirim ama!- ilk iki kabını almıştım. Mecbur bitiricez. Umarım ve umarım bunları yazdığıma ilerleyen sayfalarda ve ilerleyen kitaplarda pişman olurum. "Çok güzelmiş gençler kesin alın" falan derim. Umarım paramı boşuna harcamamışımdır. Ve yine umarım "bu kitap yerine Zweig'in eserlerinden alsaydım" demem. Umarım!..
Stephenie Meyer (d. 24 Aralık 1973) Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı. Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösterime girdi ve yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etti. Meyer'in ayrıca Göçebe (The Host) adlı bir bilim kurgu romanı da vardır. Meyer USA Today tarafından 2008'de "Yılın Yazarı" seçildi. Alacakaranlık'ın en çok satan kitap olduğu 2008'de Meyer'in kitapları toplamda 22 milyon satarken yazar da o senenin birincisi oldu.