Mart 2013
İngilizce
Orijinal Ülke:
Amerika Birleşik Devletleri

2015 35. kitabı
Fantastik kurgusu olan bir kitabın bu kadar çok göz yaşına sebep olabileceğini bu kitaptan önce bilmezdim. Hatta bende bu kadar çok göz yaşının bulunduğunu da bilmezdim. Oldukça farklı konusuyla dikkat çeken, derinliği olan bir kitap. İnsan kavramını tekrar gözden geçirmeme ve sil baştan tanımlamama vesile oldu diyebilirim. Okuyun lütfen, asla pişman olmayacaksınız.
GöçebeStephenie Meyer · Epsilon Yayıncılık · 20135,7bin okunma
alaca karanlıktan sonra en iyi kitap
2017 41. kitabı
Normal koşullarda bu tarz fantastik kitaplardan ziyade, klasikleri okumayı tercih etmeme rağmen bu kitabı çok severek okuduğumu söyleyebilirim. Yaklaşık 700 sayfa olmasına karşın ilgi çekici konusu beni korkutmamıştı ve kitabın çok kısa sürede sonunu gördüm. Sade ve akıcı bir dille yazılmış, okuyucuyu hiç sıkmayan bir kitap. Oldukça kalın olmasına rağmen her sayfayı heyecanla çevirmemi sağladı. Kurgusu çok başarılı, sizi gerçekten o dünyaya götürüp kahramanlardan bir tanesi gibi hissetmenizi sağlıyor. Meraklısına kesinlikle tavsiye ederim.
2022 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2022 00:00
İnanılmaz bir kurgu. Düşünüyorum ve neyin beni bu kadar etkilediğini çözemiyorum. Halbuki insan bedenlerini ele geçiren uzaylılarla ilgili bir dünya kitap okudum. Sanırım uzaylının insanlaşması bir çeşit ümit uyandırıyor. İnsanların da insan olmayanları dahi sevebilme kabiliyeti beni etkiledi. Kitabın aynı ismi taşıyan filmi de var. Bir kaç defa izlemişimdir. Etkileyici bir film ve kitapla birebir örtüşüyor.
2018 5. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2018 00:19
Bir dünya düşünün; paranın şiddetin olmadığı, bir dünya düşünün;herkesin herkesi eşit sevdiği, bir dünya düşünün; yalanın, hastalığın olmadığı... Ne kadar da güzel olurdu. Ya da olur muydu? Bu dünyanın böyle olması için insanların yok olması gerekseydi ya da insanların ruhlarının ele geçirilmesi gerekseydi o zamanda dünyanın böyle olmasının bir önemi olur muydu? Bu kitap efsane bir kitap yazarın hayal gücüne hayran olmamak elde değil. Bu yazarın okuduğum ilk kitabı. Alacakaranlik ile ün yapmış bir yazar ama ben yazar ile bu kitapta tanıştım. Bir sene kitaplık bekledikten sonra sonunda okumak için elime almıştım neden ilk bir sene içinde okuma isteği olmadı bilmiyorum sanırım bazı kitaplar ile tanışmanın da zamanı var. Kitabın filmi yapılmış.Okuduktan sonra filmini de izledim ama kitabı okuduktan sonra film çok tatsız geliyor. Okurken aldığım tadı alamadım. Çok fazla değişiklik yapılmış. O yüzden filmi izlemeden kitabı okumanızı tavsiye ediyorum. Bu sıcak havaların bunalttıgi zamanlar da bu kitap size çok iyi gelecek.
2020 4. kitabı
Açıkcası bu tarz fantastik kitapları okumayı bıraktım artık tercih etmiyorum. Kitap okumaya vakit ayırmışken bana daha çok şey katacak kitaplar seçmeye çalışıyorum. Amasına da geleceğim hemen, önceden okuduğum bir kitaptı çok sevdiğim için yorumlamadan geçmek istemedim.. Şimdi övmeye başlıyorum efendim. Göçebe sayfa sayısı fazla olan bir kitap olmasına rağmen sanki film izliyormuşsun gibi akıp gidiyor. Seni o maceranın içine çekiyor, karakterlerle bağ kurmanı sağlıyor. Eğer fantastik bilim kurgu tarzı seviyorsanız mutlaka okuyun siz de seveceksinizdir eminim. Bilim kurgu tarafı da ilgi çekici yapmacık uydurma gelmiyor, insanı düşündürüyor. Uzaylı da olsa insan insandır efendim..
2015 60. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2015 23:45
Göçebe, kurgusuna hayran kaldığım bir kitap oldu. Hadi vampir, Kurt adam hikayelerini anlarım da bu nasıl bir yaratıcı fikir... Hayran kaldım! Kitaptaki her karakteri ayrı bir şekilde sevdim, benimsedim. Kitabı bir yandan hemencecik okuyup fazla merak içinde kalmak istemiyordum bir yandan da bitirmek istemiyordum ki bu karakterlerle daha fazla birlikte kalayım. . Sonlara doğru zaten sürekli gözlerim dolu dolu, ağlamaklıydım. İnsanların önyargılarından kurtulmaları gerektiğini anlatan, sevginin güzelliklerini yaşatan bir kitaptı. Ben çok sevdim. Keyifli okumalar..
2020 6. kitabı
Alacakaranlık serisiyle ün yapan Stephenie Meyer'in serinin dışında ilk kitabı... Sade ve sürükleyici bir yazı dili kullanan Meyer, satırlarında adeta fotoğrafik bir hafıza kullanıyor. Yani seçtiği üslup ve yazdığı cümleler, filmdenbir kare sanki.. O kadar keskin ve net görebiliyoruz. Oldukça yaratıcı bir zihin olduğu, kurgudan çok belli.. Kitap kendini bir çırpıda okutuyor. Filmi de var; lakin ikisini karşılaştırdığımda, ben size kitabını öneririm. Çünkü Meyer, olayları ve betimlemeleri geniş boyutlardan almış. Sonlara doğru kurgumuz oldukça duygusal bir boyut kazanıyor, şahsen ben gözyaşlarımı zor tutmuştum. Yer yer, distopya türüne çakılan selamlar da görüyoruz. Uzayda farklı gezegenlerde gezinen ruhlar var. Bu ruhlar, barışı sağlamak için dünyaya geliyor ve insan bedenlerini ele geçiriyor. Ana kahramanımız Melanie ise, içsel olarak epey güçlü bir kız, kendisine Göçebe adlı bir ruh dadanıyor ve Melanie, kendi bedenini Göçebe'ye tamamen teslim etmiyor. Diğer ruhlar da bu durumdan şüpheleniyor.Melanie, abilerini aramak için yola çıkıyor, amcası yolda onu buluyor ve insanların yaşadığı sığınağa götürülüyor. Burada close-minded insanlar tarafından çok yargılansa da zamanla kabul görüyor. Önyargıların ne kadar kötü ve gereksiz olduğunu, sevginin önemli bir güç olduğunu anlıyoruz kitabı okuduğumuzda...
Kitap
2017 22. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2017 00:00
Gözyaşlarımı tutamadığım muhteşem bir fantastik kitap oldu benim için. Okusam mı filmini mi izlesem derseniz kesinlikle okuyun derim. Çünkü mükemmel bir betimleme yeteneğine sahip bir yazar tarafından yazılmış.
2015 4. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2015 00:00
İlk elinize aldığınızda kalınlığından ötürü biraz göz korkutan ama sonuna yetişince 'neden daha uzun değil?' diye sitem ettiren müthiş bir kitaptır. Bilim kurgu olarak kendi adıma zirvede olması dışında aşkı en iyi tanımlayan kitap. Bedenin değil de ruhun sevildiğini olay akışı ve karakterleriyle mükemmel bir şekilde bize sunuyor. Tavsiyemdir okumayan kalmasın. (:

Stephenie MeyerYazar · 17 kitap
Stephenie Meyer (d. 24 Aralık 1973) Alacakaranlık serisi ile tanınan ABD'li yazardır. Otuz yedi farklı dile çevrilen Alacakaranlık romanları dünya çapında yetmiş milyondan fazla kopya sattı. Alacakaranlık romanının aynı adlı film uyarlaması ise 21 Kasım 2008'de gösterime girdi ve yaklaşık 380 milyon dolar hasılat elde etti. Meyer'in ayrıca Göçebe (The Host) adlı bir bilim kurgu romanı da vardır. Meyer USA Today tarafından 2008'de "Yılın Yazarı" seçildi. Alacakaranlık'ın en çok satan kitap olduğu 2008'de Meyer'in kitapları toplamda 22 milyon satarken yazar da o senenin birincisi oldu.