Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Albay Hakkında

Albay konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7/10
48 Kişi
127
Okunma
29
Beğeni
2.117
Görüntülenme

Hakkında

İran edebiyatının usta yazarından, İran’ın bugünkü siyasi hayatını da doğrudan ilgilendiren yeni bir roman. Art arda baskıcı rejimlerin yönetimi altında yaşamak zorunda bırakılmış acılı bir halkın hikâyesini anlatan roman, yağmurlu bir gecede albayın kapısının çalınmasıyla başlıyor.Gelenler, albayı işkenceden geçirilmiş en küçük kızının cansız bedenini alıp cenazesini kaldırması için götürmeye gelmiş iki polis memuru. İslam Devrimi kendi çocuklarını yiyor. Tek bir gecede geçen roman, kızının cesedini alabilmek için rüşvet veren, sonra da onu gündoğumundan önce defnetmek için zamanla yarışan yaşlı albayın peşinden gidiyor.Albayın mücadelesini izlerken, ülkesinin mevcut durumu yüzünden çektiği vicdan azabı ve öfkesiyle boğuşmasına da tanık oluyoruz. İran’ın mevcut durumunu ise farklı farklı yönleriyle evlatları temsil ediyor: 1979 Devrimi sırasında yenik düşmüş bir oğul; Şah döneminde gördüğü işkenceler yüzünden deliliğe sürüklenmiş bir başkası; İran-Irak Savaşı’nda ayetullahlar için şehit düşmüş bir üçüncüsü; öldürülmüş bir kız evlat ve zalim bir oportünistle evlenerek hayatta kalmayı başarabilmiş bir ikincisi.Albay, İran’da siyasal çalkantılarla geçen uzun yılların sonuçlarına dair sarsıcı bir eser.
Çevirmen:
Buket Coşkuner
Buket Coşkuner
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 36 dk.Sayfa Sayısı: 233Basım Tarihi: Haziran 2015Yayınevi: Kafka YayıneviOrijinal Adı: زوال کلنل
ISBN: 9786054820191Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Türler:
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 61.6
Erkek% 38.4
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Mahmut Devletabadi
Mahmut DevletabadiYazar · 1 kitap
İranlı yazar ve oyuncu. Mahmud Devletabadi, çağdaş İran edebiyatının en önemli temsilcilerinden biri olarak görülmektedir. Doğduğu yerde ilkokulu bitirdi. Gençliğinde ayakkabı yapımında babasına yardım etti.13 yaşında Tahran'ın doğusundaki Eyvan-e key'e geldi. Burada basımevinde çalıştı, berberlik yaptı. Maschhad'da akşam lisesine devam etti, fakat okulu bitiremedi. Daha sonra geri döndüğü Tahran'da bir sinemada biletçilik yaptı, tiyatroda suflör olarak çalıştı. Yirmili yaşlarda bir tiyatro okulunun sınavlarına katıldı ve eğitimi eksik olmasına rağmen sınavı kazandı. Daha sonra 14 yıl bir tiyatroda çalıştı. 1975'te bir Gorki oyunu sırasında sahneden alınarak tutuklandı ve sonraki iki yılını hapiste geçirdi. 60'lı yıllarda yazmaya başlayan Mahmud Devletabadi, romanlar ve tiyatro oyunları kaleme aldı. Kalidar adlı romanının İran kültüründe önemli bir yeri vardır.