Aramızda

Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

Allah ve Ben Aramızda
2025 31. kitabı
#alinti " Ne olursa olsun umudun ALLAH olsun." İnsan olarak her zaman duaya , sığınmaya, umutlanmaya , isteklere ve Allah'ın mucizesine ihtiyaç duyarız. Kimi zaman sağlık , huzur , mutluluk için kimi zaman da dünyanın nimetlerinden yararlanabilmek , maddi kazançlar için hem çabalar hemde canı gönülden dua ederiz. Dualarımız da Esma ül Hüsna 'nın faziletini de katarak yararlanmak için bu eser bize yol gösterici niteliğinde olmuş . Her Esmanın ayrı ayrı anlamları , fazileti yazarken hemen yan sayfasından bu Esmanın üzerimizdeki yankısı , bu Esmanın ışığındaki niyetimizi ve şükürlerimizi , Allah'a bu Esma ile sesleneceğimiz duayı yazabileceğimiz alanları doldurup artık Esmanın hayatımızdaki önemini daha da iyi kavramış oluyoruz. Başucu nitegiliğinde yanınızdan hiç ayıramayacağınız bu eser ile hayatınızda mucizelere tanık olacaksınız yeter ki kelimeleri, cümleleri doğru kullanalım . Tabi duaların kabul olup olmamasını, hayatını sorgularken ya da istediğiniz herşey için Rabbimizin adı ile başlayın , anın , hissedin ki tüm kalbinizden geçen hayırlı dualar kabul olması dileğiyle... Amin #allahvebenaramızda eseri bize yol gösterecek , yön verecek ve iyi hissettirecek. Böyle güzel bir eserin oluşturulmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Tasavvuf
2025 12. kitabı
Bugün sizlere manevi duygularımızı güçlendirecek bir günlük ile geldim. Allah’ın doksan dokuz isminin yer aldığı bir tefekkür günlüğü, hem derin bir tasavvuf deneyimi sunarken hem de kişinin ruhsal gelişimine katkıda bulunuyor. Bu tür bir günlük, Allah’ın isimleri üzerinden insanların manevi hislerini ifade etmeleri için mükemmel bir imkan sağlıyor. Öncelikle, her bir ismin kendine özgü bir anlamı, duygusu ve tecrübesi vardır. Günlük tutulurken, her bir isme dair kişisel deneyimler ve hisler yazılabiliyor. Kişi, o ismin kendisine hissettirdiği duyguları, gelişmelerini ve yaşamlarında yarattığı farkındalıkları not alarak, manevi dünyasını zenginleştirebilir. Örneğin, “Yaratan” ismi altında şükür, hayatta var olmanın güzelliği ve her yeni günün bir lütuf olduğunu ifade edebiliriz. Ayrıca, bu günlük aracılığıyla kişinin kendi içsel yolculuğuna dair farkındalık kazanması ve inancının derinleşmesi sağlanabilir. Hislerin ifade edilmesi, insanların kendileriyle yüzleşmelerine ve manevi yönlerini keşfetmelerine yardımcı olabilir. Sonuç olarak, Allah’ın doksan dokuz güzel isminin yer aldığı bu tefekkür günlüğü, bireysel olarak dine olan yaklaşımları derinleştiren ve manevi bağları güçlendiren bir uygulama olarak değirlendirilebilir. Bu günlük, hem bir tefekkür aracı hem de bir şükür vesilesi olarak, inananların hayatlarına anlam katmaya yönelik etkili bir çalışma olmuş. Sevdiklerimizin dualarında yer alabilmek umuduyla.
Puan vermedi
Bu sayfalarda sadece kelimeler yok. Burada Allah ile kalbin arasında bir bağ var. Ve bu günlük, O’na olan yolculuğunda dostun olacak. Hadi, sevgiye doğru bir adım at. Allah’ın isimlerini yüreğine işleyerek, O’nun sevgisini hissetmeye başla. Bu günlüğü doldurduğunda, geriye dönüp baktığında, Allah’ın hayatındaki tecellilerini açıkça göreceksin. Çünkü Allah’ı bilmek, O’nun her an seninle olduğunu bilmektir. Şimdi kalbinden O’na bir isimle seslen… Ve bu günlüğün sayfalarını O’na doğru aç
2025 39. kitabı
"Ya Cebbâr! Kalbimin kırıklarını onar, ruhumu Senin rahmetinle sar. Beni zalimlerin zulmünden kurtar, düştüğüm yerden kaldır. Senin izzetinle yücelt!" (Amin) #alinti Pandemi döneminde hepimiz gibi, hayatının yönünü sorgulayan yazarımız bu sürecin içinde saklı olan rahmeti görmeyi dilemiş ve şükür ki dileği kabul olmuş ve böyle güzel ve kıymetli bir eser ortaya çıkmış. "Bu günlük; Allah'ın 99 güzel ismini sadece öğrenmek için değil, hissetmek ve hayatına dokundurmak için tasarlandı. Onunla farkındalık, dua ve tefekkür yolculuğuna çıkacaksın." diyen #husnuyamak kendi hissettiklerinden yola çıkarak ulaştığı farkındalığa bizim de ulaşmamızı istemiş. Kuşe kağıda basılı bu kitap, her bakımdan çok önem ve emek verilerek hazırlanmış. Kesinlikle benim için başucu kitabı olacak kıymetli ve nadide eserlerden. Ezbere bildiğimiz ama anlamını bilmediğimiz o harika 99 ismi tek ele almış. Hangi sürenin hangi ayetinde geçtiğini, anlamını açıklamış. Her Esma bitiminde sonuna dilimize ve gönlümüze ışık tutacak güzel bir dua eklemiş. Yan sayfayı ise tamamiyle bize ayırmış ve sormuş. Her soru için cevap verebileceğimiz kadar satırı ayırmayı da unutmamışlar. Bu Esma sende nasıl yankılanıyor? Esmanın Yankısı Bu Esma ışığında niyetlerini yaz. Niyetin Nuru Bu Esma ışığında şükürlerini yaz. Şükür Faslı Bugün Allah 'a bu Esma ile seslen. Dua Kapısı #Allahvebenaramizda kitabı ruhunuza şifa verecek kitaplardan. Rabbimiz ile aramızda bir bağ oluşturmak amacıyla yazılan bu kitabın, yazılma amacına nail olmak duasıyla.... Çok beğenerek okuduğum ve tekrar tekrar okuyup istifade etmeye çalışacağım bu kitabı bir öneri olarak buraya bırakıyor ve herkese istifadeli okumalar diliyorum. #nesnelyayinlari #reklamdegilokudugumkitap
2025 62. kitabı
Selamlarr Maneviyatınızı yükseltecek bir günlükle geldim size. "Allah ve Ben Aramızda" Günlükte Esmaül Hüsnalar yer alıyor. O Esma ile ilgili ayet ve Esma'nın açıklamasına yer verilmiş. Esma'nın yan sayfasında ise bizim dolduracağımız kısımlar var. Bu Esma bizde nasıl yankılanıyor ise onu yazıyoruz. Esma'nın ışığında niyetlerimizi ve şükğrlerimizi yazıyoruz. Diğer bölümde de Dua Kapısı var. Allah'a o Esma ile seslenerek yaptığımız duayı yazıyoruz Fotoğraf da ekledim kaydırarak görebilirsiniz. Esmaları bu şekilde hissederek, dua ederek öğrenmek isterseniz bu günlük tam size göre Bir isim çağırır seni... Ve sen O'na dönersin... Onu ne kadar tanıyorsun? O'nu ne kadar hissediyorson? Zorlukların içinden geçerken, dualarının kabul olup olmadığını sorgularken, geceleri gözlerini göğe çevirip "Beni duyuyor musun, Rabbim?" diye fısıldarken... İşte o anlarda, Allah'n isimleri kalbine dokunur. Ve sen her esmada, O'na biraz daha yakınlaşırsın. Bu günlük Allah'n 99 güzel ismini sadece öğrenmek için değil, hissetmek ve hayatına dokundurmak için tasarlandı. Düşünmek , dua etmek, fark etmek, yazmak ve O'nu daha bilerek sevmek için hazırlandı. @halkkitabevi Serpil Meriç Seher Koyunlu #kitap41
2025 38. kitabı
#okudumbitti İster Allah, ister Rahman deyin, hangi isimle çağırırsanız çağırın, bütün güzel isimler Allah' ındır... ( İsra/110) Allah'ı bilmek ve esmalarla O'nu tanımak. Bir an dur ve düşün kalbinin derinliklerinde O'nu ne kadar tanıyorsun? Bilmek yalnızca bilgi değil, ruhunun derinlerinde hissetmek, varlığını içinde duyumsamaktır. Rabbin sonsuz kudretini, merhametini, adaletini, sevgisini, affını, sabrını idrak etmekten geçer. Peki Allah'ı nasıl bilebiliriz, ona nasıl yaklaşabiliriz? Allahü Teala'nın esmaları sayesinde onun güzel isimlerini anlatan, kalplerimize işleyen, ilahi sıfatları ile kendini bize her Esma da farklı bir özelliğini bahşeder. Her Esma yüce yaratanı Allah'ı tanımanın kapısını aralar. Allah'ı bilmek, O'na yönelmek, O'nu sevmek O'nu hissetmek ve her anımızda yüce rabbimizin bizim yanımızda olduğunu bilmek insana huzur verir. Allahü Teala'nın 99 Esmalarından isimlerini sadece öğrenmek değil hissetmek ve hayatımıza dokunmak için hazırlanmış olan bu kitabın herkesin istifade etmesi için günlük olarak hazırlanmış. Her esma'nın bitiminde şükür edip dua kapısını araladığı bir bölüm bulunuyor. Her güne ayrı bir Esma ile başlayıp günlüğü doldurmak hayatımızda güzel değişikliklere yelken açacaktır. İstifade etmek niyetiyle, Kitapla ve sağlıkla kalın
2025 50. kitabı
Okunma: 25 Mart 2025 08:37
Allah ve Ben Aramızda Hayat, bazen yıkar seni. Kırılırsın, üzülürsün, kaybolursun,eksilirsin... Öyle zamanlar yaşarsın ki ne gücün kalmıştır ne de tutunacak bir dalın. Korkma.! Kimse yoksa bile Allah yanındadır. Ramazan biterken sizlere ömür boyu basucunuzda durabilecek, başınız her sıkıştığında okuyabileceğiniz, okudukça içinizdeki sıkıntının huzura döndüğünü göreceğiniz bir kitap önerisiyle geldim. Bu kitap; Allahın isimlerini hayatımıza katıp onlarla şifa bulmayı amaçlıyor. Kitabın iç sayfaları bir sayfa Allahın ismi ve manasi bir sayfası da Esma sizde ne gibi yankı uyandırıyor, bu sizlere şükür sebebi ne veriyor, niyetiniz nedir ve en son duanızı yazabileceğiniz küçük bir not kısmı bulunuyor. Geriye dönüp okuduğunuzda geçmişteki sıkıntıları görüp herseyin geçtiğini ve şükür edecek ne çok şeyimiz olduğunu farketmemizi sağlarken, güzel günlerin de Allah'a ettiğin dualar tecelli ettiği için yaşandığını göreceksin. Her bir Esma; Rabbimizin kudretiyken bizler hayatımızdaki ilahi işaretleri daha ne kadar görmezden gelelim? Esmaları kalplerimizde hissetmek ve yaşamak hepimize nasip olsun. Şükürlerimiz çok dualarımız bol olsun. < Her niyet,bir tohum gibidir; O'na teslim ettiğin anda filizlenmeye başlar. > @halkkitabevi Serpil Meriç Seher Koyunlu #kitap41 #okudumbitti #nesnelyayinlari #allahveben #maneviyat #tefekkür #günlük
2025 39. kitabı
Maneviyat ve Tefekkür Günlüğü. Herkesin kalbine dokunacak bir etkinlik kitabı. Çocuklara Esma-ül Hüsna ile şifa bulmayı ve daha iyi hissetmeyi sağlayan manevi bir kitap. Kitap Allah'ın 99 güzel ismini öğretip, hissetmek, düşünmek ve farkına vararak tefekkür yolculuğuna çıkaracak. Her bir Esma-ül Hüsna okuduktan sonra öğrendiklerin hakkında neler hissettiğini yazabileceği boş bir etkinlik sayfası mevcut. Paylaştığım resim ve videoları incelemek için sağa kaydırabilirsin fotoğrafları. Böylelikle niyet etmenin, şükür etmenin, dua etmenin mucizelerini öğrenecek. Rehber niteliğinde hazırlanmış muhteşem bir kitap. Kitabı ilk gördüğüm an zaten mutlaka almalıyım diye düşündüm. Kesinlikle bu kitabın bir yaşı yok bence herkes okumalı. Daha bilinçli bir nesil için okumayı teşvik edici ve okuduğu şeyler hakkında hissettiklerini yazıya dökebilmek adına çok başarılı bir uygulama. Hem özgüven için hem de kendini ve hislerini daha yakından tanıyabilme fırsatı doğuyor. Şiddetle önerdiğim kitaplardan biridir muhakkak her eve alınmalı diye düşünüyorum sevgili kitapdostlarım Kitap linkini öne çıkarmalarda çocuk kitapkarı kısmından ulaşabilirsiniz. Bu eşsiz kitapla sevgili Serpil Meriç ve Seher Koyunlu 'ın tavsiyesi ile tanıştım Bu nedenle tüm içten teşekkürlerimi sizlere sunuyorum.
Puan vermedi
Bu bir maneviyat ve tefekkür günlüğü İçerisinde Allah'ın esmaü'l hüsnası var Sadece O'nun 99 ismini öğrenmekle kalmayıp anlamını, o esma ile ilgili bir ayeti ve güzel açıklamasını okuyup öğreniyoruz. Kitap bizleri bu öğrenme yolculuğuna dahil etmek için tasarlanmış. Her ismin anlamını, ilgili örnek ayeti ve derinlemesine açıklamasını okuduktan sonra hemen yan sayfasında o Esmanın bizde neler düşündürdüğünü soruyor. Niyetin Nuru kısmında ; öğrendiğimiz Esmanın ışığında bize niyetlerimizi not aldırıyor. Şükür Faslı kısmında ; öğrendiğimiz Esmanın ışığında bize şükürlerimizi sorup not aldırıyor. Benim en beğendiğim kısımda ise öğrendiğimiz esma ile Allah'a seslenip dua etmemiz için yazma alanı bulunuyor. Kalbine kulak ver, hislerini, niyetlerini, dualarını yaz Her yaş aralığında okunabilir ve de hediye etmek için iyilik dolu bir günlük
2025 8. kitabı
#allahvebenaramızda Ne Olursa Olsun Umudun Allah olsun... Çocuklar için Maneviyat ve Tefekkür Günlüğü... Çocuklar bu günlükte Allah'ın 99 ismini öğreniyor. Dua etmeyi, düşünmeyi, fark etmeyi, Allah'ı sevmeyi, ona güvenmeyi, yönelmeyi sağlayacak güzel,anlamlı bir günlük. Her ismin sonunda çocuğun öğrendiği anlamı ve duasını yazabilmesi için etkinlik sayfaları bulunmaktadır. Çocuklarınıza gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.