Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Anlamın Buharlaşması Ve Kur'an

Dücane Cündioğlu

Anlamın Buharlaşması Ve Kur'an Sözleri ve Alıntıları

Anlamın Buharlaşması Ve Kur'an sözleri ve alıntılarını, Anlamın Buharlaşması Ve Kur'an kitap alıntılarını, Anlamın Buharlaşması Ve Kur'an en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Rahman Kur'an'ı öğretti, insanı yarattı, ona beyanı öğretti. (Rahman: 1-4)
Her kültür bir başka kültürü onun kavramları bağlamında görmeyi öğrenmelidir.
Sayfa 16
Reklam
Yorum, yorumlayanın kim olduğuna, kime hitab ettiğine, yorum amacının ne olduğuna ve tarihin hangi noktasında yorumlandığına göre değişir.
Sayfa 15
Anlam sadece dilde, dilin genel bilgisi içinde değil, o dilde konuşan kimsenin maksad ve muradında saklıdır.
Sayfa 44
Tefsir problemleri...
Halk heyecanla evine ğötürdüğü devâsâ eserlerin içine girdiğinde, onca rivayet ve yorum karşısında ne yapacağını, hangisini ve niçin tercih edeceğini bilememektedir.
Sayfa 5
Reklam
İnsanın Allah tarafından yaratılıp kendisine beyanın öğretildiğini bildiren bu ayetlerin talim-i Kur’andan söz eden başlangıç cümlesinin hemen ardından gelmesi ve sûre’nin tamamının ilahi nimetlerden söz eden, muhataplarına bu nimetleri hatırlatan bir muhtevaya sahip olması dolayısıyla mezkur ayetlerin insandaki bu kabiliyeti, bu melekeyi Şükrü gerektiren bir nimet, bir ihsan olarak nitelendirdikleri öngörülebilir ve böylelikle Rahman/3-4 ayetlerinin Bakara/31 ayetiyle değil, Bakara/31 ayetinin Rahman/3-4 ayetleriyle tefsir edilmesinin bu bağlamda daha doğru bir yaklaşım olacağı öne sürülebilir. Rahman Kur’an’ı öğretti, insanı yarattı, ona beyanı öğretti. (Rahman: 1-4)
Sayfa 94
Dil, gerçekliğe ilişkin deneyimleri aktarmanın en müessir yoludur.
Sayfa 142Kitabı okudu
• Dile yüklenen muradı doğru anladığımızda, dile gelen, dillendirilen gerçekliği kavradığımızda dil-dışı gerçekliği de kavramış olur muyuz? Sözgelimi bir kimsenin Kur’an’da geçen zulüm kavramını anlamış olması ne demektir? Zulüm kavramının anlaşılmış olması, o kavramın temsil ettiği olgunun kendisinin de anlaşılmış olduğunu gösterir mi? • Bu ‘gerçeklik biçimleri’ arasındaki münasebetin mahiyeti nedir? Bunlar ne tür bir varlık tarzına sahiptirler? Bu ve benzeri sorulara cevap verebilmek, ister istemez dil’deki gerçeklikle dil-dışı gerçeklik arasındaki ilişkinin ne tür bir ilişki olduğunu bilmeyi gerektirir.
Sayfa 71
Nerde o ehli sünnet tek görüştür hikayesi yazan aveller :))
Tefsir tarihine bakıldığında, yorum sahiplerinin mezhebî kabullerinden kaynaklanan münakaşalara rastlanabileceği gibi, farklı mezheblerde olmalarına rağmen aynı yorumların, aynı mezheblerde olmalarına rağmen ise farklı yorumların benimsendiğini görmek kabildir.
Sayfa 19
223 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.