Angeline Boulley
Sırrı sakla. Yalanı yaşa. Gerçeğine kavuş. On sekiz yaşındaki Daunis Fontaine hayatı boyunca ne yaşadığı yere tam olarak uyum sağlayabilmişti ne de Ojibva rezervasyonuna. Şimdilerde üniversitede yeni bir başlangıç yapmanın hayalini kuruyor ama ailece yaşadıkları trajedi, genç kızın hayallerini bir süreliğine beklemeye alıyor. Daunis’in hayatındaki tek heyecan, erkek kardeşi Levi’ın hokey takımına yeni gelen Jamie’yle tanışmak. Yine de Daunis, büyüsüne kapıldığı bu hokey yıldızının sakladığı bir şeyler olduğundan şüpheleniyor. Genç kız şoke edici bir cinayetin tanıdığı olunca tüm sırlar gün yüzüne çıkıyor ve Daunis kendini ölümcül, yeni bir uyuşturucuyla ilgili FBI soruşturmasının ortasında buluyor. Genç kızın hayal ettiğinden de karmaşık olan gerçek arayışı, yeni sırlarla birlikte eski yaraları da ortaya çıkarıyor. Aldatmalar -ve ölümler- giderek artarken Daunis güçlü bir Anishinaabe kwe -bir Ojibva kadını- olmanın gerçek anlamını öğrenmek zorunda. Ve halkı için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermeli. Bu, bildiği tek dünyayı paramparça edecek olsa bile.
Kitabın Konusu:
560 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 16 Mart 2021

10/10 puan verdi
Kitabı bitirdiğinizde neden bu kadar sevildiğini anlıyorsunuz. Çok çeşitli türlerin ve konuların birleşimi gibiydi. Özellikle bazı karanlık ve ağır konular işlenmişti. Tehlikeli bir uyuşturucu
Puan vermedi
Ateş Bekçisinin Kızı ~ Angeline Boulley . Kızılderili kültürüne bir giriş yapmaya hazır mıyız? On sekiz yaşındaki Daunis Fontaine hayatı boyunca yaşadığı yere uyum sağlayamamış biri. Şimdi
6/10 puan verdi
Kitabın Amerikada neden bu kadar popüler olduğunu çok iyi anlayabiliyorum. Çünkü tarihlerinde zorla asimile etmeye ve kökünü kurutmaya çalıştıkları toplulukların eserlerine karşı göstermelik sempati kasmaya ve "oo aslında sizi ve duygularınızı çok önemsiyoruz" u bağıra çağıra göstermeye bayılıyorlar. Neyse bende duyar kasmayayım, konunun ucunu kaçırırım zaar.:) Temsil ettiği etnik grubun yaşanmışlıklarının ve şu an yaşadıklarının hassasiyetini bir kenara bırakacak olursam eğer; ben yazarın kalemini ve anlatıcılığını hiç beğenmedim. Değinebileceği ve derinleştirebileceği bir sürü önemli konu ve duygu varken çok saçma ve gereksiz şeyleri tekrar tekrar anlatıp durdu. Daunis'i de sevmedim sevemedim, çok duygusuz ve tepkisizdi bence. Takılması ve dert etmesi gereken milyonlarca önemli şey varken tuhaf tuhaf şeylere takıldı durdu ve tekrarlarca okuduğumuz aynı ritüelleri yapıp anca koştu da koştu.:( Jamie ise ayrı bir kafa, o işe hangi mükemmel vasıflarından ötürü alınabilmiş hiç bilemedim ve anlayamadım. Daunis'in halası, halasının eşi ve annesi kitabın asıl kahramanları onlar olmalıydı bence. Kitaptaki en sağlam ve tutarlı şekilde yazılmış, içi ve altı dolu karakterler onlardı. Evet kitap belki özünün özünde çok önemli noktalara dokunup, çok önemli uyarılar veriyor ama ne yazıkki geride kalan kısmı bunu okumayı hiçte çekilir bir hale getirmiyor. Neyse fazla uzattım ama yazarda uzatmış napayım.:) Kısacası ben beğenmedim, hiç beğenmedim, okurken çokça sıkıldım ve boğuldum. Hele bir de sonu da açık uçlu çıkmasın mı, atın beni denizlere yani.......
10/10 puan verdi
#artemisaşkına Doğruyu söylemek gerekirse ismi ve kapak resmi yüzünden kitabı fantastik sanmıştım. Ama #gençkurgu #polisiye #macera 3 kategorinin kaynaşması sonucu bu kitap ortaya çıkmış. Haliyle
9/10 puan verdi
Selam millet Kızıldereli kültürünü okuduğumuz bir kitap ile geldim Kitaba başladığımda bu kültüre ait az kitap okuduğumu fark ettim
9/10 puan verdi
Ateş Bekçisinin Kızı.. Daunis, onsekiz yaşında üniversite hayalleri kuran bir genç kız. Daha anne karnındayken başladı hayatının sırları. O sırlar hayatı boyunca da onu bırakmadı. Annesinin soyadı olan Fontaine'yi almış olsada o bir Kızılderili soyundan gelmekteydi. Bir gün hokey takımına yeni gelen Jamie adinda bir çocuk ile tanışır. Ne kadar onun cazibesine kapılmis gibi gözükse de, bu çocuğun sırlar ile dolu olduğunu hissetmektedir. Ojibva kadını her zaman hisseder. Ama sahip olduğu bu özelliklerin farkına yeni yeni varan Daunis, ölümler ve gerçekler ile karşı karşıya kalır. Bunun sonucunda da kendini FBI soruşturmasının içinde bulur.  Peki birden bire neden Daunis bir soruşturmanın ortasına düştü? Bu soruşturmanın içinde sonuclari ararken hangi gerçekler gelip onu buldu? Daunis, halkı için ne kadar ileri gidebilecek? Ben ilk defa bir Kızılderili teması okudum, bir kurguda ve bana o kadar farklı ve güzel geldi ki.. Başta düzeni oturtmak için baya uğraştım. Değişik bir dil ve inanış gibi hissettirdi bana Kızılderili soyu. Ama sonra artık oturtunca kitap, tüm çıplaklığı ile önümdeydi ve su misali akıyordu. Harika bir kadın öyküsü okudum kısaca. Bir çok dalda ödül almış bu kitabı okumak cidden beni çok etkilendi. Kültür çok farklıydı ve en can alıcı noktası kitabın kesinlikle bu tarz sırlar ile kültürün percinlenmesi olmuş. Erkeklere güvenmeyen bir kadının, gerçekler ile yüzleşmesi ve bununla başa cikabilme mücadelesi vermesi. Zekasını, bilim ve matematik için kullanan ve sonuclara adım adım yaklaşan çok kuvvetli bir kadın. Daunis için ne söylesem eksik sanki ya. Kısacasi bu harika kurgu kaçmaz derim ben.
4/10 puan verdi
Okuma kulübümüzün kasım ayı okuma kitabıydı.Açıkçası bu kadar güzel yorumları görünce eser hakkında çok umutlanmıştım ama bitirene kadar akla karayı seçtim. Ne kitabın içerisinde bir gizem ne de farklı kültürden beni çekecek bir konu bulabildim. Bu kadar çok ödül almasıda şaşırttı beni.Gerçi şöyle bir gerçeklik var ödül almamış çok güzel eserlerde okudum.Bunu zaten bir kıstas olarak alamayız . Beni asıl sıkan konu bu tarz eserlerdeki çok fazla yüzeysel kalan bir '' Amerikalılık'' .Bu zaten beni ve benim gibi düşünenleri eserlerden iten bir şey.
Puan vermedi
bu kitap hakkında ne düşünmem gerektiğini hala bilmiyorum. yani kesinlikle kötü bir kitap değil. hatta çok güzel yerlere de değiniyor ancak okurken şunu düşündüm. " ya bu konuyu bu kadar sayfada anlatmaya gerçekten gerek var mıydı?" sonuna gelince evet değdi neyse ki dedim ama sonuna gelene kadar birazcık zorladı. tavsiye ederim konusu bakımından, konunun işleyişi bakımından güzel bir kitap
Puan vermedi
Kitabın baskısı dikkatimi ilk çeken olsada konusu harikaydı. Ateş Bekçisinin Kızı yarı Kızılderili yarı Amerikalı bir kızın hikayesini anlatıyor. Dounis iki farklı kültürden gelen ailenin arasında sıkılmıştır. Ölen babası, annesinin buhran dönemi derken okulunu bırakmak zorunda kalmıştır. Jamie ile tanışmak hayatına heyecan katar. Fakat gizemli hareketleri ondan uzak durması için uyarı olur. En yakın arkadaşının cinayete kurban gitmesi onu mahveder. Bu cinayet bir çok sırrın ortaya çıkmasına sebep olur. Dounis kendini FBI için çalışan muhbir olarak bulur. Olayların içine girdikçe karşılaştığı gerçeklerle şok olur. Artık kendi ve halkı için çabalaması gerekmektedir. Kitabı okumaya başlayana kadar fantastik bir kurgu olduğunu düşünmüştüm. Ama konusu, yazarın anlatımıyla çok farklı bir hikaye okudum. Kızılderili kültürüyle ilgili okuduğum ilk kitap oldu. Topluluğun aile üyelerinin liderliği, kadınlara yapılan taciz, ırkçılık, uyuşturucu sorunları ele alınmış. Bu kitabın aldığı ödülleri sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. İlginizi çektiyse kitap tavsiyemdir.
9/10 puan verdi
#ateşbekçisininkızı SIRRI SAKLA, YALANI YAŞA, GERÇEĞİNE KAVUŞ…

Angeline Boulley
Angeline BoulleyYazar · 0 kitap
Angeline Boulley, an enrolled member of the Sault Ste. Marie Tribe of Chippewa Indians, is a storyteller who writes about her Ojibwe community in Michigan's Upper Peninsula. She is a former Director of the Office of Indian Education at the U.S. Department of Education. Angeline lives in southwest Michigan, but her home will always be on Sugar Island. Firekeeper's Daughter is her debut novel, and was an instant #1 NYT Bestseller. The book has been named the Walter Dean Myers Award for Outstanding Children’s Literature, the Printz Award, the William C. Morris award for YA debut literature, and was an American Indian Youth Literature Award Honor Book. In this riveting novel, a biracial, unenrolled tribal member and the product of a scandal, Daunis Fontaine, has never quite fit in—both in her hometown and on the nearby Ojibwe reservation. When her family is struck by tragedy, Daunis puts her dreams on hold to care for her fragile mother. The only bright spot is meeting Jamie, the charming new recruit on her brother’s hockey team. Yet even as Daunis falls for Jamie, she senses the dashing hockey star is hiding something. Everything comes to light when Daunis witnesses a shocking murder, thrusting her into an FBI investigation of a lethal new drug. Reluctantly, Daunis agrees to go undercover, drawing on her knowledge of chemistry and Ojibwe traditional medicine to track down the source. But the search for truth is more complicated than Daunis imagined, exposing secrets and old scars. At the same time, she grows concerned with an investigation that seems more focused on punishing the offenders than protecting the victims. Now, as the deceptions—and deaths—keep growing, Daunis must learn what it means to be a strong Anishinaabe kwe (Ojibwe woman) and how far she’ll go for her community, even if it tears apart the only world she’s ever known.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.