Mart 2004
Orijinal Adı:
Prey
Sıralamalar

2015 126. kitabı
Tüm kitapları ile kendini bile asla taklit etmeyen hatta her kitabının konusu bambaşka olan hepsinde de Betsellere giren, Crichton' ın yine diğer tüm romanları gibi muhteşem bir romanıdır Av. Crichton' ın tüm kitapları gibi bilim kurgu öğeleri üst seviyelerde ve verilen bilgiler ile okurken sanki acaba gerçekmi düşündürerek kendini okutan bir roman. Bazı sayfaları gerçekten de çok sevimliydi romanın özellikle Jack' in alışverişteki bebek bezi satırları çok zevkli ve Jack' in çocuklarının kavga satırları da hem çok eğlenceli hemde çok sevimliydi. Av tüm Crichton romanları gibi düşünmeden alınıp okunabilcek harika bir roman şiddetle tavsiye ederim. Bu arada başka bir tavsiyemde Crichton' ın 1967 ve 1969 orjinal yayın tarihi ile ülkemizdede 1971 ve 1974 yıllarında yayımlanan "İki Beyinli Adam" ve "Uzay Mikrobu" adlı şaheserlerini bulabilirseniz alıp okumanzı tavsiye ederim. Özellikle Uzay Mikrobu harikanın da harikası bir romandır ama bayağı bir sahaf sahaf gezmeniz lazım.
·463 syf.·
2017 51. kitabı
Crichton, kendi tarzını oluşturmuş bir yazardı. Onun gibisi gelir mi bilmem ama kitaplarını okurken kendimden geçiyorum. Çünkü bu tür bilim-kurgu kitaplarının neredeyse hepsinde işlenen olayın gerçek olma olasılığını düşünmeyiz bile. Okuruz keyfini alırız. Elimizden gelir geçer. Fakat Crichton'ın kitaplarında bu duruma rastlamadım ben. Sanki gerçekten de olmuş ya da olacak olaylar anlatılıyor. Malesef, baskısı biten kitapların yeninden basılmadığı için ancak sahaflarda ya da yayınevlerinin depolarından getirilen kitaplar arasından buluyorum. Bulduğum ve okuduğum her kitabı benim için çok değerli olan bir yazar. Bilime meraklıysanız şiddetle tavsiye edilir.
2026 4. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2026 00:00
Dikkat spoiler içerir. Jack Furbon, Silikon Vadisinde bir yazılım uzmanı olarak çalışırken şirkette yaşanan sıkıntılara göz yummadığı için kovulmuş ve ev erkeği olmuştur. Eric, Nicole ve 9 aylık Angela adlı çocuklarına bakarken karısı Julie de bir Teknoloji şirketindedir. Nanoteknoloji üzerine çalışan şirket ufak bilgisayarlar ile sanal bir göz yapıp, kanda tahliller yapabilmektedir. Bakteri seviyesinde bir çalışma yapılmıştır. Julie sürekli dışarıdadır. Jack karısının onu aldattığını düşünür. Kız kardeşi Ellen yanına gelir. Bu arada eski şirketinden karısının şirketine danışman olması için teklif gelir. Bunu kabul eden Jack Nevada çölündeki tesise gider. Burada Mae, David, Rosie ve diğerleri ile karşılaşır. Hepsi daha önce çalıştığı yazılımcılardır. Tıkıldıkları binada bir sorun vardır. Lider Ricky çok sert davranır. Bu partiküller dışarı salınınca bir sürü oluşturup üremeye ve kendi zekalarını geliştirmeye başlamıştır. Rüzgar olduğunda ve gece sakinleşen sürü bunlar yokken binaya gitmeye çalışır. Jack 2 kere ölümden döner. Julie ise yaptığı kazadan sonra tesise gelir. Mae ve Jack bu sürünün yuvasını yok etmiştir. Ama Julie, Ricky, Vince daha uysal bir sürünün esiri olmuştur. Acaba Mae ve Jack kurtulabilecek midir? Julie kendi çocuklarına da bunu bulaştırmış mıdır? Bundan sonra neler olacaktır? Kendi yazdığı kodla çalışan bu yaratık sürüsünü durdurabilecek midir? Keyifle soluksuz okunan bir roman.
2022 37. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2022 22:42
Her şeyiyle bir Crichton tekno-gerilimi. Aralardaki didaktik, ansiklopedik, anlatan adam paragrafları romanın iç gerçekliğini zedelese ve akıcılığı sekteye uğratsa da çok sürükleyici bir roman. Karakter gelişimi biraz havada kalmış ama olur o kadar.
2010 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2010 00:00
Uzun bir aradan sonra, Prey bir süredir okuduğum ilk Crichton kitabı oldu. İlk okuduğumda Crichton'un ilk kitabı Andromeda Strain'in bıraktığı hoş tadı bıraktı. Benzer bir tarzda yazılmış, zamanlar dikkatlice not edilmiş ve kısa bir zaman diliminde çok şey gerçekleşiyor. Nanoteknolojiyle ve bu alanda nelerin yanlış gidebileceğiyle ilgileniyor. Bilim insanları, düşündüklerinden çok daha uyumlu olduklarını kanıtlayan ve insanları avlamaya başlayan son derece yüksek uyumlu nanobotlar geliştiriyorlar. Oldukça endişe verici ve inanılır. Ayrıca nanobotların programlanmasındaki bazı algoritmaları ve mantığı açıklıyor. Bununla ilgili çok güzel bir film yapılabileceğini görebiliyorum, ancak bu konuda herhangi bir şey duymadım.
PreyMichael Crichton · Avon · 200337 okunma

Michael CrichtonYazar · 20 kitap
Michael Crichton, Harvard Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kariyerine yazar ve film yapımcısı olarak devam etti. “Tekno gerilim”in babası namıyla tanınan yazarın Andromeda Strain, Kongo, Jurassic Park ve Timeline adlı romanlarının yanı sıra üç adet de Fine Patients, Travels ve Jasper Johns adlı edebiyat dışı yapıtları vardır. Yüz milyondan fazla satış yapmış olan eserleri otuz yabancı dile çevrilmiş ve bunlardan on iki tanesi sinemaya aktarılmıştır. Crichton ayrıca Acil Servis adlı televizyon dizisinin de yaratıcısıdır. Amerika’da aynı zamanda kitabı, filmi ve televizyon dizisi bir numara olmuş tek yazardır. Bilgisayarlara büyük ilgi duyan Crichton’un Film Track adında 1980’li yıllarda başlattığı sinema filmleri için bilgisayar programları üreten bir software firması vardır. Filmlerde bilgisayar programları kullanılmasında öncülük yaptığı için 1995 yılında Film Akademisi tarafından Görüntü Efektleri Oscarı’yla ödüllendirilmiştir. Westworld adlı filminde ilk kez bilgisayar uygulamalı özel efektler kullanılmıştır. “Acil Servis” dizisiyle Crichton, Emmy, Peabody ve Amerika Yazarlar Derneği Ödülü’nü kazanmıştır.