Muhteşem bir malikanede yaşayan insanların, karmaşık ilişkilerini ve entrikalarını anlatan hem aşk hem de intikam hikayesi...
İki ask arasında kalan bir kızın yaptığı bir hata sonucunda ortaya çıkan cinayetler...
Kitapta iki mafya ailesi ve bu ailelerin iki erkek çocuğunun da aşık olduğu bir kız( CANAN) ile başlıyor hikayemiz yaptıkları oyunlarla önceden düşman olan iki ailenin yaptıkları bir anlaşma ile düşmanlığı ortadan kaldıran ikili aileyi yerle bir eden bir kızın oyunları ve bu oyunlar sonucunda gerçekten sevdiği soyluhan ailesinin oğlunun(CAN) cinayetine sebeb olan ve Can 'ı öldüren Ateşdağlı ailesinin en küçük oğlu (MURAT) sonradan intikam hırsıyla atesdağlı ailesini sanki kendisinin hiç suçu yokmuş gibi intikam almak için öldürmeye söz veren Canan olay kurgusu akıcı fakat daha fazla ipucu vermek istemiyorum çünkü kitabın sonu hiç beklemediğim şekilde bitti çok güzeldi...
Yazarın ilk kitabı olduğunu bilerek başladım kitaba ancak anlatımında ki basitlikten dolayı yer yer kitabı bırakmak istedim.Sanki sayfalar dolusu diyalog okuyormuş gibi oldu kitabın bir çok yerinde, hatta kaç kere kitabı kaldırıp atmak istedim. Kitabın sonuna gelince evet göze göz dişe diş bir son olmuş ama bu beni hiç tatmin etmedi beklenen bir sondu. Ve kahramanların bu sonun neden gerçekleştiğini bilmelerini isterdim, bu yüzden kitaptan beklediğim tadı alamadım.
okuduğum en saçma kitaptı fakat inanılmaz şekilde sürükleyiciydi merakımdan okudum wattpad deki mafya kurgularına benzeyen garip bir öyküsü vardı severleri okuyabilir tavsiye ederim
Aymesev
Kitapta o kadar çok karakter var ki yazar da karıştırmış. Olay örgüsü hızlı dili akıcı sürükleyici bir kitap. Sadece bazı yerlerde cümleler geçmiş zamandan geniş zamana geçiyor o biraz rahatsız edici. Kurgu güzel.
Kitap okuma alışkanlığı kazanmak isteyenler için önerilebilir bir solukta okuyup bitirebileceginiz kendi senaristi ve yönetmeliğinizi yaptığınız bir diziniz olabilir.
"Ve ayrıca kitabın son sayfasında ki mektup tüm kitaba bedel".
Çilekteki Nefret ‘ten sonra biraz hayal kırıklığı oldu benim için. İlk 150 sayfa da falan yarım bırakmayı düşündüm. O kadar kötü bir dille yazılmıştı. Sürekli olarak geniş zaman eki kullanılması kitabın kalitesini çok düşürmüş. Fakat sayın
Ceyda Kılınç ‘ın kaleme aldığı ilk romanı olduğunu öğrenince bu tarz hataların gayet olağan olduğunu kabul ettim ve okumaya devam ettim. Kitap dilinin kötü olmasına karşın çok akıcıydı. Sıkılmadan okudum. Fakat olaylar o kadar hayal ürünü ki, mantıklı yanlarını göremedim. Ve maalesef alıntı yapacak çok da bir şey bulamadım. Yaz dizisi kıvamında kaleme alınmış bir havası vardı. Olaylar silsilesine bakacak olursak da, kitabın sonuna kadar aşk, intikam, karmaşık ilişkiler, bolca entrikadan meydana gelmiş. Kitaba adını veren ‘Aymesev’ karakteri sadece kitabın başında yer aldığı için, sonucu tahmin etmek pek de zor olmadı.
Keyifli okumalar dilerim!!!
Klasik Ceyda Kılınç yapıtı. Olayı anlatır. Olayın seyrini tahmin edersiniz. Finalde okuru şaşırtır. " Bu hayatta ne ekersen onu biçersin." sözünün kitaplaşmış hali. Bir kız için bir aileyi öldüren serseri bir adam. Kitapta en dikkat edilmeyen nokta bir kıskançlık uğruna aile üyeleri içindeki çocuklarında öldürülmesi. Keşke yazar bununda farkına varsaydı. Kan davası olmasın diye tüm aileyi murat karekterine katlettiriyor. Lakin kitabı okuyan okur bu çocukların suçu neydi ? Demeyecekler mi? Dara sıkıştıkça karekterleri öldür. Yuzeysel baktığımızda kitap evet guzel. Ama derine indiğinizde ?
“Yemek odasında oniki kişiydik ama hiçbirini yakından tanımak gelmiyordu içimden.Dertleri neydi,neden buradaydılar,beni ilgilendirmiyordu.Kalabalığın içinde yalnızlık,tam da böyle bir şeydi demek ki!” Sürpriz sonlu, etkileyici bir kitap.
Akıcı bir kitaptı lakin insana ne kattığı hakkında bir fikrim yok. Wattpad kitaplarını aratmayan bir üslubu vardı. Sonunda şaşırdım ama. İntikam uğruna bir kişinin neleri yapabileceğini anlatıyor.
Bazı kitaplar tadılmak, bazıları yutulmak, bazıları ise sindirilmek içindir.
Tadımlık bi kitap arayışındaysanız okuyun,severek okudum anlatımı basit ve akıcı
29 Haziran 1980 yılında İzmir`de doğdu.
İlk ve orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji`nde tamamladı. Edebiyata ilgisi lise yıllarında başladı.
Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra bir süre çevirmenlik yaptı. 2002 yılılnda kendi hikayelerini yazmaya karar verdi. İlk romanı Aymesev`i 2003 yılında, ikinci romanı Denize Doğru`yu 2006`da üçüncü romanı Çilekteki Nefret`i 2007 yılında ve son romanı Villa Moda'yı 2009 yılında çıkardı. Romanlarının akıcı dili ve şaşırtıcı kurgusu genç okuyucularının beğenisini kazandı.
Aymesev isimli romanının senaryolaştırdı.
Eşi ve oğluyla İzmir`de yaşamakta.