Büyük Başarı Araştırmaları 1

Ocak 2016
Alfa Yayıncılık

2016 29. kitabı
Okunma: 13 Mart 2016 00:00
Çocukluk çağında yapılan araştırmalar, bireylerin takibi ile sonuçlanan akademik deneylerin kaynakları ile yazılmış bir eser... Çocuk yaşta aldığımız olumlu ve olumsuz söylemlerin başarılarımızda ve başarısızlıklarımız da ne kadar etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlar ile önümüze sunulmuş. Kitap masum bir sözcüğün bile çocukların üzerinde ne kadar etkili olduğunu ; farkında olmadan bilinçaltların da nasıl kökleştiğini ileri ki yaşamlarında nasıl kişiliklere büründüklerini anlatıyor... Başarılarımızda neler, nasıl etken oluyor? Birey başarısızlığını başarıya nasıl çevirebilir? Başarımızda öz güvenimiz ne kadar etken? Yeterlilik hissi başarılarımızda ne kadar etken? Tüm bu sorular ve daha fazlasının yer aldığı bu eser, başarılarımıza neler katabileceğimizi yalın ve sade bir dil ile açıklıyor... Kişisel gelişim kitaplarına ilgi duyanların keyif ile okuyabileceği bir eser...
2022 23. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2022 17:39
Başarı BilimiBaşarı Bilimi Mümin SekmanMümin Sekman Başarının bilimi olur mu? Peki olsa nasıl olurdu? Okurken kesinlikle sıkılmaya ağınız bir eser. Mümin sekman' ın kitaplarını hep çok sevmişimdir. Bu eseri de diğerleri kadar akıcı, eğlenceli ve motive edici. Kişisel gelişim alanının öncülerinden sayılabilecek bir isim. Bence bu kitabı da, diğer kitaplarını da mutlaka okuyun.
2020 25. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2020 20:06
Sevgili okurlar, eğer gerçekten hayatınızda yenilikler oluşturup başarılı olmak istiyorsanız okumanızı tavsiye edeceğim kitaplarından birisi kesinlikle bu kitap olur. Hayatımızda farkında olarak veya olmadan yaptığımız olaylara karşı bakış açımızı bilimsel yolla herkesin anlayabileceği şekile getirmiş yazar, bu yüzden bilimsel bir makale okumanız gibi değil anlatımı. Sorunları, başarısızlıkları, duygularımızı, depresif hâllerimize ve bu tür durumlara karşı ne yapmamız konusunda bizi bilgilendiren, özellikle bazı yerlerini not aldığım kitabı beğendim. En azından başarılı olmak ,fikir yapısını değiştirmek, mutlu olmak isteyenlerin mutlaka okumak isteyeceği bir kitap. Sonuna kadar okuyun. Yazarın diğer kitaplarını da okumak isteyeceksiniz.
2016 20. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2016 19:48
Mumin Sekman, Başarı Bilimi kitabı yine kişisel gelişim türü olarak mükemmel, akıcı dili ile birçok önemli konu altında bende gelişmeye yol açtı. Ozellikle anne-babalara ve herkese hitap eden bir kitaptır. Başucu kitaplarımın arasında yerini aldı.
2021 4. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2021 21:32
İkinci defa okudum herhalde iki bin defa daha okusam sıkılmam:) Gerçekten yazarın eline, emeğine sağlık. Kişisel ataleti yenecek, insanı harekete geçirecek gerçekçi tespitlerde bulunmuş.
2018 3. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2018 16:55
..........................Başarı mutlu eder.Yeter ki sen içten iste. Aramayan bu yolu bulamaz.................................................................................
Başarı BilimiMümin Sekman · Alfa Yayıncılık · 2016416 okunma
Sistemin insanı tavlamak için kullandığı en büyük yem başarıdır. İnsana fırsat eşitliği verdiğini söyler ve başarı yolunda herşeyin mübah olduğunu üstbene öğretir. Birey bu yolda çevresindekileri insan niteliğinden soyutlayıp birer rakip olarak görür. İşte tam da bunun temelinde yatan şey korkudur. İşyerindeki arkadaşı bireyin bir rakibidir, birey burda iş arkadaşına gizli bir korku, nefret, kıskançlık besler, kendisine ve çevresine yabancılaşmıştır artık. Kişi en yakın arkadaşının hatta kardeşinin bile başarısız olmasını dileyebilir durumdadır. O yüzden bu tarz kitaplara gülüp geçiyorum
2022 4. kitabı
Kitap tek kelimeyle efsane olmuş. Sosyal yaşamda mutluluk, başarı, irade, zaman kavramı vb. birçok konuda yapılmış sosyal deneyler bu kitapta derlenip irdelenmiş. Kitaptan çok şey öğrendim ve muazzam bir okunacaklar listesi çıkardım desem yalan olmaz. KİŞİSEL GELİŞİN. SONRA TOPLUMSAL DA GELİŞİRİZ.
2022 20. kitabı
Okunma: 06 Aralık 2022 13:28
Başarının bilimi olur mu? Evet. Bastan sona başarının nasıl arttırılacağına, pes etmemeye vurgu yapılmış. Okurken büyük zevk aldım kendimden çok şey buldum. Mümin Sekman'ın diğer kitapları gibi kendime çok şey kartım.
·272 syf.·
2023 96. kitabı
Dunning Kruger Etkisi Tabloda dikey eksen güveni, yatay eksen bilgi ve tecrübeyi temsil ediyor. Buna göre, bir şey bilmeyen kişiler, bilgilerine aşırı güveniyor. Uzmanlar ise, hiç bilmeyenlere göre bilgilerine daha az güveniyor. Çünkü alana derinlemesine hakim olduklarından, neyi bilmediklerini biliyorlar. (S.78) .... "Neyi bilmediğini bilmek" birçok filozofun ortak söylemiydi. 2300 yıl önce Sokrates'e "yaşayan en bilge insan" unvanı verilince, itiraz eder. Kendisinden daha bilge insanı bulmak için sokağa çıkıp, herkese bildikleri konularda sorular sormaya başlar. Sonuçta, hayal kırıklığı içinde şöyle der: " Ben bir şey bilmiyorum, ama bilmediğimi biliyorum. Bu insanlar bilmiyor, bilmediğini de bilmiyor." Büyük bilgeler çağlar boyunca "neyi bilmediğini bilmenin" erdemine dikkat çekmeye çalıştılar. Bernard Shaw "Yanlış bilgi, bilgisizlikten daha tehlikelidir."der. Einstein "Bir sorunu yaratan zihni aynı şekilde çalıştırarak, o sorunu çözemezsiniz!" der. Stephen Hawking, "Bilginin en büyük düşmanı cehalet değil, bildiğini sanmaktır"der. Matematikçi ve filozof Bertrand Russel ise meselenin özünü özetler: "Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendinden emin olmasıdır." (S.82) Mümin Sekman'ın okuyor olduğum ilk kitabı Başarı Bilimi. Mümin Sekman'ın, kitabı "Dünyada o kadar bilim sınıfı-alan varken neden Başarı bilimi yok?!" diyerek yazdığı algısına kapıldım . Bu konuda kitabın 13. sayfasında şöyle bir bölüm var: "-Neden başarının bilimi yok! Bina yapmanın, beyin ameliyatı yapmanın, anayasa yapmanın, pazarlama yapmanın, kıyafet dikmenin bilimi var. Peki neden başarının bilimi yok? Neden hiçbir üniversitede, "başarı araştırmaları ana bilim dalı" yok? Neden "başarı fakültesi" yok? Daha kötüsü, neden bunu söyleyen, anlatan, yazan yok?

Mümin SekmanYazar · 28 kitap
Mümin Sekman 1975 yılında İstanbul’da doğdu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi, ama hukuk alanında hiç çalışmadı. Başarılı insanları inceleyip, onların nasıl başardıklarını analiz edip, başarılı olmak isteyenlere anlatmayı meslek ve misyon olarak seçti. Çok sayıda üniversite, şirket ve kamu kurumunda başarı semineri verdi. Bir dönem Çocuklar Duymasın dizisinin senaryo danışmanlığını yaptı. Kitapları 6 dile çevrildi. Kişisel Gelişim Merkezi’nin (kigem.com) kurucusudur. 2000 yılında açılan Kigem.com Türkiye’nin ilk kişisel gelişim sitesidir. Sekman halen kurumlara başarı semineri vermekte, birebir başarı danışmanlığı yapmakta ve lisanslı başarı eğitmenleri yetiştirmektedir. Mottosu: Başarılı ol, başarılı kal, başkalarını da başarılı yap. Türkiye’de ‘kişisel gelişim uzmanı’ titrini kullanan ilk kişi olan Sekman, dünyanın metrekaresine düşen başarılı insan sayısını artırmayı kişisel misyonu saymaktadır.