Beautiful Ugly

İngilizce
Ciltli

·320 syf.·
2025 18. kitabı
Grady ve Abby diye bir çiftimiz var , Adam bir yazar , kadın yolda eve dönerken kocasıyla konuşuyor ve bir kadının yolun önünde uzandığını söylüyor Kocası inmemesini söylese de kadın inip bakmaya çıkıyor ve ondan sonra Kadın kayboluyor, Grady’de yazma sorunu başlayınca temsilcisi onu scotland adasında yolluyor , adanın havası ürkütücülüğü çok güzel yansıtmıştı , tabi onun dışında eşini sürekli bir yerlerde görüyor gidip takip ederken de kadın yok oluyor bu ada bir hayalletli mi ? Neden Ada’da sadece kadınlar var ? Fırın da market’e kilise de vs tabi telefon da çekmiyor , bu Ada aslında ne ?
Beautiful UglyAlice Feeney · Flatiron Books · 20251,955 okunma
2026 25. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2026 00:00
zoraki gerilim, göze sokulan ipuçları ve dayatmalara rağmen zar zor okudum. yazarın taş kağıt makas adlı kitabı daha orijinal ve keyifliydi. bunu hiç beğenmedim.
Beautiful UglyAlice Feeney · Flatiron Books · 20251,955 okunma
2025 70. kitabı
Yazar Grady Green’in karısı Abby, ardında hiçbir iz bırakmadan, gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Grady eşini bulmak için elinden geleni yapar, ancak çabaları sonuçsuz kalır. Abby’nin yokluğuna alışamasa da kariyeri için kitap yazmaya devam etmek zorundadır. Yayıncısı ona, ilginç bir teklifte bulunur. Böylece Grady, kendini üç aylığına İskoçya’nın ücra bir adasında bulur. Adada yirmi beş kişi yaşamaktadır ve hepsi de tuhaf insanlardır. Grady, zamanla bir karanlığa sürüklendiğini fark eder. 21. yüzyılın İngiliz romancısı Alice Feeney’i ilk olarak Ne Yaptığını Biliyorum kitabıyla tanımış, çok sevmiştik. Ardından ikinci kitabı Taş Kağıt Makas geldi, onu da en az ilki kadar bağrımıza bastık. Ancak yalan yok, üçüncü kitap Daisy Darker ortalığı biraz karıştırdı. Yani her ne kadar yazarla ilişkimi stabil tutmaya çalışsam da minnoş kalbimin kırıldığı zamanlar oldu maalesef. O nedenle dördüncü kitaba temkinli başladığımı belirteyim. Kitabın kapağında Lisa Jewell’in ‘Gerçek bir şaheser’ yorumu var. Yahu Lisa seni severim sevmesine de bu talihsiz açıklamayı boşluğuna denk geldi diye yorumlamak istiyorum. Bir puana bakıyorum, bir kapağa bakıyorum. Yine bir puana, bir kapağa bakıyorum. Bir lafa bakıyorum laf mı diye, bir de söyleyene… Kitaba dönelim; öncelikle karanlık ve depresif bir kurgu olduğunu söylemeliyim. Merakla sayfaları çevirsem de adeta bir karabasan gibi çöktü üstüme. Bir noktaya kadar elimden bırakamadım ama sonra küçücük bir kar tanesi yuvarlanarak koca bir çığa dönüştü. O güzelim gerilim atmosferi, distopik bir dünyaya evrildi sanki. Finaldeki sebep-sonuç ilişkisi de hoşuma gitmedi. Alice Feeney, favori yazarlarımdan olmasa da yazım tarzını beğenirim. Kalemi teklemeden akar gider, kitabı açmanızla bitirmeniz bir olur. Ancak bu kitaptaki kaotik hava ve tekrar
Alice Fenney Güzel Çirkin
2026 40. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2026 16:07
Hayatımda beni aşırı geren en güzel gerilim kitaplarından birisi oldu. Daha ilk sayfalardan itibaren yarattığı gizem duygusu ve tedirgin edici atmosferiyle beni içine çekmeyi başardı. Yazarın diğer kitaplarını da okumuştum ama bu kitap bambaşka. Ters köşe üstüne ters köşe yaşadım ve bir noktadan sonra hiçbir karaktere güvenemez hâle geldim. Grady Green ve karısı Abby, evliliklerinde sorunlar yaşayan bir çift. Ancak bir gece Abby'nin aniden ortadan kaybolmasıyla her şey değişiyor. Grady, eşini bulmaya çalışırken sadece bir kaybın peşine düşmüyor; aynı zamanda geçmişin sakladığı sırlarla da yüzleşmek zorunda kalıyor. Fakat asıl soru şu: Abby gerçekten kayıp mı, yoksa görünen hikâyenin altında çok daha karanlık bir gerçek mi yatıyor? Kitabı okurken en çok hoşuma giden şey, hiçbir karaktere tamamen güvenememem oldu. Her yeni bölümde fikrim değişti ve olayları yeniden değerlendirmek zorunda kaldım. Bu da kitabın merak unsurunu sürekli canlı tuttu. Özellikle psikolojik gerilim yönü oldukça güçlü; karakterlerin düşünceleri ve davranışları hikâyeye ayrı bir derinlik katıyor. Bazı karakterlere sinir oldum. Spoiler vermemek için bunlara değinmek istemiyorum değerli okurlar. Kitap boyunca sürekli "Gerçek ne?" diye sorguladım. Her bulduğumu sandığım cevap, birkaç sayfa sonra tamamen değişti. Özellikle son bölümlerde yaşadığım şaşkınlığı uzun zamandır hiçbir gerilim kitabında yaşamamıştım. Eğer psikolojik gerilim, gizem ve ters köşe sonları seviyorsanız, bu kitaba kesinlikle bir şans vermelisiniz. Alice Feeney'in anlatımı akıcı olduğu için kitap kendini kolay okutuyor. Bölümler kısa ve sürükleyici olduğu için sürekli "bir bölüm daha okuyayım" hissi oluşturuyor. Kendisi en sevdiğim yazarlardan birisi olduğu için bu kitabı da çok severek okudum. Ayrıca en etkileyici
Maceraya hazır mısınız??
2025 10524. kitabı
Selamm… Alice Feeney bu sefer resmen yine okuyucuyla kafa kafaya oynamış! Bu kitap, öyle eline alıp 'biraz kafa dağıtayım' diyeceğiniz türden bir kitap değil; tam bir psikolojik savaş alanı.:))) Hayal et; İskoçya’nın o tekinsiz, insanın ruhunu sıkan adasına hapsolmuş durumdasın ve etraftaki herkes, her detay buram buram yalan kokuyor. Whuuu…. Grady karakterinin peşinden giderken kendimi bir noktada 'Kim suçlu, kim kurban, hatta kim gerçekten hayatta?' diye sorgularken buldum açıkçası . Yazar okuyucuyu öyle bir manipüle ediyor ki, resmen karakterlerle birlikte sen de delirmeye başlıyorsun. O adadaki kuşsuz gökyüzü ve yerin altından çıkan sırlar insanı cidden gerim gerim geriyor.(enn sevdiğimm kitap türüydü) Bu arada eğer ‘Beni ters köşeye yapamayan kitap kitap değildir' diyenlerdensen, bu roman senin için tam bir şölen olacak; her bölümü bir öncekinden daha sert tokat atıyor!!!! Ama öyle pembe dizilerdeki gibi net karakterler veya huzurlu bir son bekleyenler boşuna vakit kaybetmesin, ;) kapak bile açmasınlar. Bu kitap, insanın karanlık tarafını görmekten korkmayan, 'beyin yakan' kurguların hastası olanlar için yazılmış. Son sayfayı çevirdiğinde 'Az önce ne izledim ben?' etkisi yaratıyor, resmen çarptı geçti beni! Not: içerdiği yoğun psikolojik gerilim, travma temaları ve karmaşık kurgusu nedeniyle genellikle 16 yaş (hatta18) ve üzeri okurlar için uygundur.
2026 26. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2026 13:21
GÜZEL ÇİRKİN-ALICE FEENEY,302 sayfa Taş Kâğıt Makas , Ne Yaptığını Biliyorum , Daisy Darker ve Güzel Çirkin …Yazarın ülkemizde yayınlanan kitaplarını okudum,beni tek hayal kırıklığına uğratan Daisy Darker oldu.Adeta Agatha Christie On Küçük Zenci kitabının kopyası olmuş…. Güzel Çirkin tam bir psikolojik gerilim .Yazar yine ters köşe ve muhteşem,sürpriz bir son hazırlamış,umarım her okuyan bunu anlayabilir.Yani biraz kitap içinde kitap finali gibi bir şey olmuş…Bir şifre bırakmış bize… Kayıp ,yas ,parçalanan bir evlilik travma yaşayan bir adamın gerçeklikten kopuşu ve iç dünyası ile savaşı….Yazar bir de buna dış dünyadan izole olmuş,telefon ve internetin 🛜 çekmediği,kuşların yaşamadığı,25 kişinin yaşadığı, küçücük bir ada yaşamını ve gizemini de koyunca gerilimi ️yüksek,heyecanla okunan bir kitap çıkmış ortaya …Sırlarla dolu bir ada,hikayesi birbirinden farklı ve gizemli olan 25 kadın …Neden bu adada hiç çocuk ve okul yok?Ada da hiç suç işlenmiyor ‍,herkesin kapısı açık…Kilisenin arkasında ada mezarlığı var ama sakinleri nedense hep erkekler… Hiç bir şey göründüğü gibi değil… Baş kitap karakterlerimiz Grady ve Abby…Grady yazar ve çok çalışıyor,hayatı kitapları ve karısı üzerine kurulu,onu çok seviyor ve bir çocukla bile paylaşmak istemiyor.Hayatının merkezinde yazdığı kitapları var ve çok ünlü,çok okunan yazarlardan olmak istiyor. Abby ,araştırmacı gazeteci.O da çok çalışıyor.Grady New York Times çok satan yazarı olduğu haberini aldığı gece eşi Abby ortadan kayboluyor.Eve gelirken son telefon konuşmalarında Abby yolun ortasında yerde yatan bir kadın gördüğünü söyleyip ona yardım etmek için arabadan ineceğini (eşinin tüm itirazlarına rağmen ) söylediği anda sesler birden kesiliyor….Araba farları yanık,sürücü kapısı açık ve telefon içerdeyken bulunuyor ama ondan hiç bir iz yok..:
Güzel ÇirkinAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20251,955 okunma
zahmet olmaz ise bi göz atıverin
2026 7. kitabı
Selamun aleyküm Gecenin bir yarısı bu incelemeyi yazmaya karar verdim, nasıl bir şey olur bilmiyorum. Çok uzun olmayacağı kesin. Direkt konuya gireceğim şimdiki polisiye ve romantik kitap yazarlarının aynı şeyleri pişirip pişirip önümüze koymasından sıkıldım açıkçası. Olayın geçtiği mekan, kişilerin farklı olması o kitabı farklı yapmıyor. Alice Feeney de onlardan biri maalesef. Bir manken düşünün üstündeki kıyafet değişiyor sadece, o aynı. Farklı kıyafet olması o mankeni farklı biri yapıyor mu sorarım size???? İkincisi okurdan bir şey saklıyorsan, onun o bilgiden haberi yoksa sadece yazar biliyorsa o TERS KÖŞE DEĞİL YENİ BİLGİDİR. Biz sonda ters köşe olmuyoruz yeni bir şey öğreniyoruz. Bir diğeri polisiye okurları bilir ki bir şey gözünüze gözünüze bak bu bak bu diye sokuluyorsa o o değildir, bunu yapmaktan vazgeçin artık. Sonlardan bahsetmek bile istemiyorum tüm kitaplık olayı 2 sayfaya sığdırmak konusunda konuşursam ağzımı bozarım. ****AŞAĞIDA YAZILANLAR SPOİLER OLUR MU OLMAZ MI BİLEMİYORUM O YÜZDEN OKUYUP OKUMAMA KARARI SİZİN.**** Kitapta büyük bir mantık hatası vardı. Vizektomi olmuş biri var (yani çocuk olmasın diye ameliyat olmuş ve çocuğu olamaz) sonra eşi gidip tüp bebek yaptırıyor ama adamın haberi yok, herhalde bluetoothla yaptılar. Bunun testi var uyumu var süreci var imzası var eşlerden biri yoksa ve eşin haberi bile yoksa nasıl yapılabilir. Büyük hata ve saçmalık. Biraz araştırma yapın aynı şeyleri yazmak yerine özgün olamıyorsunuz bari doğru bilgiler verin. Ben okuma hayatına Tess Gerritsen ile başlamış ve kitapları onunla sevmiş biriyim yanlış bilgileri affetmem. Tüm tıbbi bilgilerimi ona borçluyum. Benim için polisiyenin anasıdır Her neyseee hızlı okunur, rs den çıkarır ama tatmin etmez sıkı polisiye okuruysanız eğer. Keyifli okumalar
Umarım uykunda ölürsün.
2026 13. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2026 00:00
Vay be. Gerçekten yapıyor bu kadın. Feeneyin tüm kitaplarını okudum ve şunu diyebilirim ki. Çok iyi. Kitap, karısı kaybolmuş bir yazarin karisinin kaybolmasindan sonra yazamamasiyla birlikte bekli yazarim diye bir adaya inzivaya cekilmesini anlatıyor. Adada ne telefon cekiyor ne baska bir sey. Adaya sadece gelen bir feribot var ve giden bir feribot yok. 25 kisinin yaşadığı bu adada garip seyler olmaya basliyor. (Ki bu cok normal anladığınız üzere)Adam kaybolan karısını görmeye başlıyor, her yerde. Aha diyor delirdim heralde... Kitap güzeldi baya sevdim feeneyin hepsini okuyun kefilim. . . . . SPOILI KISIM OKUMAYANLAR OKUMAMALIIII!!!!! Kitap benim açımdan birazcik öngörülebilirdi. mesela adada sadece kadinlarin yaşadığı (gradynin ilk kez kasaba gittiginde anladim ben bunu), Gradynin abbyi öldürmeye calismasi buna asagida deginecem, gazete küpürlerinin adadakilerle baglantili olmasi falan bilmiyorum belki alıştığım için ama ben tahmin ettim. -Gradynin abbyi öldürmeye çalışması- Kitabin baslarinda bu düşünce aklima geldi ama dedim ki hani olamaz cevre seslerini nasil yok etcek falan fisman yok ya dedim öyle cikti. ULAN ADAM diyorum ki bak bu adam ne yapmis olabilir bu adami ta bu adaya getirip. bide böyle bir plan kurulcak. Serefsiz bide bizdende saklamis.Ben halbuki gradyi sevmiştim. Beni de kandirdi serefsiz. Gömülmesi cok iyi oldu. Kitap biraz feminist bir kitap olmus baya sevdim bu acidan. Bide ben bir sey farkettim. Neden Feeneyin tüm kitaplarinda bir adam ile eşi ve bir sır(lar), köpek, haberci yada gazateci bir kadin, yazarlık, gazete, yeni bir yere gitme yada eski yere geri dönme(malikane kilise ada sehir) var SKSVISBDKDHDO. Neyse ben baya sevdim, öyle işte. Okuduğun için teşekkürler : )
Güzel mi Çirkin mi?
2026 22. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 08:46
Selam dostlarımm ;) Nasılsınızzz? Favori yazarlarımdan birinin incelemesi ile geldimm. Konusu: Grady Green, New York Çok Satanlar listesine girmişken aynı anda hayatının en kötü gününü yaşar. Çünkü eşinin başı dertte olduğunu anlayınca onun yanına gittiğinde gördüğü manzara ile hayatı altüst olur. Eşinin kayıp olmasının üstünden bir yıl geçmişken yazarlık kariyeri için bir kitap çıkarması gerektiğini biliyordu. Böylece Grady, bir İskoç Adası’nda, şehirden uzak bir yerde yeni kitabını yazmaya karar verir. Bu ada ona iyi geleceğini düşünürken tanıştığı insanlarla ve gördüğü halüsinasyonlarla bir sorun olduğunu fark eder ama artık bu adaya bir kez ayak basmıştır, artık çok geçtir. İçerik: Her yaşa uygun, dostlarım. İncelemem: Alice Feeney’den okuduğum ikinci kitaptı. Taş Kâğıt Makas beni beklentimin çok üstüne çıkarmıştı. Bu kitap onun kadar yüksek değildi ama yine de her sayfasını büyük bir merakla okudum. Hele sonlara doğru ters köşe üstüne ters köşe yedim. Böyle heyecan dolu bir kitap okumak bana gerçekten iyi geldi. Dili basitti, yani türünden dolayı da hızlıca tüketebilirsiniz. Bu kitapta sevdiğim bir diğer şey ise alıntıları oldu. Böyle bir kitaptan bu kadar alıntı beklemiyordum. Özellikle Grady’in yazarlık hakkında düşündükleri beni tekrar kitabımla ilgilenmemi sağladı. O yüzden bu kitap, gittiğim yolu hatırlamama sebep oldu. Bu yüzden bende ayrı bir yeri oldu. Kitaba geri dönecek olursak; adada yaşanan insanlar hepsi ayrı bir olaydı zaten, kime güveneceğime şaşırdım. Hatta en çok güvendiğim kişi bile… Neyse spoiler olmasın. hvjhvjhv Ada’nın hikayesi de çok ilgi çekiciydi bu arada. Sadece daha farklı bir son ve ters köşe bekledim. Uzun zamandır inceleme yazmadığım için ve kitabın üstünden zaman geçtiği için inceleme çok içime sinmedi. Umarım yararlı olmuştur sizin
Güzel ÇirkinAlice Feeney · Yabancı Yayınları · 20251,955 okunma
Umarım uykunuzda ölürsünüz ;)
2026 39. kitabı
Yazarın üç kitabını okumuş biri olarak şunları söyleyebilirim ki; Taş Kâğıt Makas kadar evlilik üzerine ve psikolojik değildi. Ne Yaptığını Biliyorum kadar suç üzerine ve akıcı değildi. Daisy Darker kadar gerilim ve sürükleyici değildi. Sanki bu üçü tuttu yine böyle bir şey yazayım der gibi, zorlama bi kitap gibi geldi. Mantık hataları çoktu bence. Ayrıca üç kitabı okuyup kalemine hakim olunca sonu tahmin edilebilir oldu bu da okumayı yüzeysel ve durağan bir şekle soktu. Daha önce bir kitabını okumuş ya da Alice Feeney hiç okumamış kişiler okusun büyük ihtimalle sever. Benim gibi onu bilen kişilere biraz tadıdık geleceği için heyecanını yitirmiş ama devam ettirilecek bir ilişki gibi hissettirebilir. Kendime not; eğer klasik değilse aynı yazardan üç kitaptan fazlasını okuma! Keyifli okumalar ;)

Alice FeeneyYazar · 3 kitap
Alice Feeney, gizem ve gerilim türlerinde yazan 21. yüzyılın İngiliz bir romancısıdır. Feeney, yayınlanmış bir yazar olmadan önce BBC'de on beş veya on altı yıl boyunca yapımcı ve gazeteciydi.