Ben Ney’im

2018
Destek Yayınları
Orijinal Dil:
Orijinal Ülke:

Ben Ney'im - H. MENGÜÇ /Çağın verdiği yorgunluğa birkaç sayfa ara!
2023 121. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2023 10:17
Ben Ney’im, bir Tasavvuf, kişisel gelişim, içsel yolculuk kitabı. Amacı olan, o amacı gerçekleştirmek uğruna kaleme alınmış bir eser: "Bu kitabı yazmamın amacı da ustamın sözünü yerine getir­mek, başkalarının da kalplerindeki potansiyeli harekete geçir­mek ve kapılar aralayabilmektir." Öncelikle şunu söylemek istiyorum. "Beklenti" oldukça önemli. Eseri okuyup, hiçbir yerden duymadığınız tavsiyeler alıp hayatınızı baştan aşağı kurmayı düşünüyorsanız kapağını dahi açmadan sessizce aldığınız yere bırakabilirsiniz. Zira kapılar aralayan, anlattığı hikayeler, Tasavvuf alanında ve tarihte yer edinmiş usta isimlerin sözleriyle sizi durup düşündüren, içsel yolculuğa iten bir eser. Kimler yok ki Hazreti Süleyman'dan Sultan Süleyman'a: "Bir insan kalbinde ne düşünüyorsa, odur." -Hazreti Süleyman Hayatın yoğun dönemlerinde "bir dost sohbeti" niyetine okunabilecek, dinlendirici bir eser. Benim de kurum yöneticiliğine başladığım ve olay örgülerine tutunamadığım şu günlerde yoldaşım oldu. Kıymetli insanlardan yaptığı alıntılar birçok karakteri ve eseri hatırlamanıza vesile oluyor: "Allah seni özgür yaratmışken başkasının kölesi olma!" (s. 70) Hazreti Ali. "Seni kendin gibiyken seve­meyecek bir adam, zaten hiç sevmesin." (s. 69) İnsanlar sen olduğun için hayatına giriyor. Sonra kendi beklentilerine göre seni şekillendiriyor ve sonrasında geldiğin, kendi şekillendirmiş oldukları "yeni sen"i beğenmiyor, değiştiğini öne sürerek hayatından çıkıp gidiyorlar. Bu nedenle oldukça yerinde bir tespit, seni kendin gibiyken sevmeyecek olan zaten hiç sevmesin. Zira bugün sevse, yarın sevmeyecek. Kendini keşfetme, İlişkilerini yönlendirme, Sağlığını koruma yolunda pratik tavsiyeler yer alıyor eserde. Kiminin kaynağı doğrudan ayetlere kiminin bilime dayanıyor. İki kaynağın da oldukça sağlam
Tasavvuf
2023 5. kitabı
Kitap, yolculuğu anlatıyor. Hayatın sana verdiği iniş çıkışlar ile nasıl baş edeceğini; olumlu veya olumsuzluklarda ne yapılacağını, ne yapılmayacağını dengeli bir şekilde gösteriyor. Bir çok konuda sana yardımcı olan bu kitap, her şeyin aslında mümkün olabileceğini göstererek çıktığın yolda pusula oluyor...
Hayata Dair
İnceleme
2021 48. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2021 11:50
Kitaba ilk başladığım zaman, beni benden aldı. Ruhumla kalbim ile bir nefeste okudum. Kitabın orta kısmı da başlagıncından o kadar ayrıydı ki çok sıkılarak okudum. Çünkü tasavvuf aşkı kalbinizi sararken birden kişisel gelişim ve ilişkileri okumaya başladım. Damdan düşmüş gibi oldum. Neyse ki kitabın sonunu güzel bitirmişti. İnşallah Hakan Mengüç bir gün tamamen tsavvuf üzerine kitap yazar. Narsis insanları uzak tutar.
Din
2021 28. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2021 19:10
BEN NEY'İM... "Ney'in hikayesiyle varoluşun gizemi.. Ruhun, ilişkilerin, zihnin ve bedenin denge yolculuğu." Hepimizin cebinde belki bir, belki iki, belki de daha fazla sayıda elmas var. O potansiyele sahibiz. Yapabilme ve olabilme becerisini taşıyoruz içimizde. Belki görmezden geliyor, belki de çeklerimizi karıştırmayı akıl edemiyoruz. Ben sana elmas dolu ceplerini hatırlatmak için geldim. Unuttuğun ya da hiç tanımadığın parçanı, seninle tanıştırmak için varım. Sana dengeyi anlatmaya geldim. Çünkü bu benim hocalarıma verdiğim sözüm... Sana hocalarımdan öğrendiklerimi ve kendi deneyimlerimi anlatmama izin ver. Kalbi temiz olanın hikayesi mutlu sonla biter.
2020 99. kitabı
Okunma: 23 Aralık 2020 22:50
Kitapla ilgili yorumları biraz incelediğimde kitabı sevenlerin çoğunlukta olmasına rağmen hiç sevmeyen, asla tavsiye etmeyen hatta kitabı dahası yazarı bile yerden yere vuran birçok kişi mevcut. Fakat her şeye rağmen benim düşüncem şu şekilde; birçok insanın bazen kendisini gözden geçirmesi, kendini değerlendirip düşünmesi zor olabiliyor. Kişi kendini değerlendirebilmesi için de bir giriş kapısı bulmaya çalışıyor. "Ben Ney'im" işte tam da böylesine bir giriş kapısı. Hakan Mengüç'ü çoğumuz videolarından, ney üflemelerinden tanırız. Kitabını da bu yüzden alıp bir de kitabını okumak istedim ve hiç pişman değilim. Kitaptaki o sohbet havası, sanki yazar karşınızda da ruhunuza iyi gelebilecek şeyleri muhabbet edercesine aktarması, kitabı akıcı kılmaya yetiyor. Bunun yanında araya serpiştirilmiş müzik önerileri de hiç fena sayılmaz. Genel olarak kitap ilişkinizde, bedeninizde, zihninizde, hayatınızı dengelemek yolunda verdiğiniz çabalara bir rehberlik etme aracı olarak yazılmış bir kitap. Tasavvuf kitabı değil ama Mevlana'dan, Yunus Emre'den, Şems Tebrizi'den hatta daha birçok yazar ve şairlerden sözlerle kitap zenginleştirilmiş. Biraz da olsa ruhunuz daralıyor, kendinizi huzursuz hissediyorsanız; kendinize dönmeniz için, uyanmanız için, hayatı daha iyi algılayabilmeniz için tavsiye edeceğim güzel bir kitap olacaktır. Kitapla ilgili bir önyargınız var ise lütfen o önyargıları bir kenara bırakıp okuyun. Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da kendinize bir pay çıkaracaksınız. Keyifli bol okumalar...
2021 61. kitabı
Sahaflarda ya da kitap satan herhangi bir yerde dikkatinizi çekmediği için kayıtsızca önünden geçtiğiniz bir kitap belki de bu. Ya da reklamlarda, insanların elinde gördüğünüz ama pek de dikkat etmediğiniz bir kitap. Hakan Mengüç'ü belki yatıştıran, rahatlatan sesiyle konuştuğu videolarından tanırsınız. Sizi sesiyle rahatlattığı gibi söylediği sözlerle de rahatlatır, ufkunuzu açar. Kendisinin bir kitabı olduğunu bilmiyordum. Kitap da bana sevdiğim birinden hediye geldi zaten, yani tanışma hikayemiz çok güzel. Kitap kişisel gelişim tarzına yakın olduğu kadar da uzak. Şahsen ben kişisel gelişim kitaplarından hoşlanmıyorum hatta oldukça saçma buluyorum çünkü insanlar farklıdır ve bir insanı en iyi kendisi tanır. Eğer durum çok ciddi değilse insanın çözümü kişisel gelişim kitaplarında değil kendinde bulacağını düşünüyorum. Ben Ney'im de işte tam da bu noktada devreye giriyor. İnsana "bunu böyle yap ki şöyle olsun, kesinlikle şöyle yapmamalısın, bunu yapman kötü olur şunu yapman iyi olur" gibi tavsiyeler vermekten oldukça uzak bir içsel kitap. Her insanın cebinde bir elmas bulunduğunu fakat çoğu insanın bunu fark etmediğini söyleyen ve insanı ceplerini karıştırıp o elması bulmaya iten sufi/tasavvufi bir kitap. Ayrıca, kitabı okumadan önce YouTube aracılığıyla Hakan Mengüç'ün en az bir videosunu izlerseniz bütün bir kitabı da kendisinin dinlendirici, sakin ve huzurlu sesiyle okursunuz. Bu ise tamamen ayrı bir zevk, kesinlikle tavsiye ediyorum. "Ben özgürlüğü seçiyorum. Özgür bir ruh olmayı seçiyorum. Sevgiyi seçiyorum. Kendim olmayı seçiyorum. Ben özgür bir ruhum. Ben değerli bir ruhum. Ben sevgiyim. Kendimi bilmeyi seçiyorum."
2023 7. kitabı
Merhaba herkese Aslında bu kitap uzun zamandır kitaplığımda tozlanmıştı ve hep bir önyargım vardı kişisel gelişim kitabı olduğu için. Ama böyle bir önyargımın olmasını gereksiz buldum ve okumaya başladım. İşin aslı, gerçekten beğendim. Hakan Mengüç bu kitabın hakkını vermiş ve dili sade, anlaşılır. Çok güzel örneklerle anlatmak istediği şeyi ney ile birleştirmesi de kitap boyunca insaların gelişim ve dönüşümlerini çok güzel bir şekilde aktarmış. Hızlı okumayın, sindirerek okunulması gereken bir kitap. Böylelikle bir önyargımı daha kırmış oldum. Teşekkürler Hakan Mengüç Okumanızı tavsiye ederim.
İnsan ve Duygular
2023 6. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2023 00:40
İyi akşamlar Hani bir yorum var " salağa anlatır gibi" yani öyle. Her zaman diyorum ki kişisel gelişim kitabı okuma zaman kaybı ama yok iflah olmuyorum nedense. Çok boş bir kitap. Yazar önsöz de kendisinden o kadar donanımlı bahsetmiş ki dedim tamam en azından beklentimi karşılar ama malesef... Yani asıl konu ne onu bile anlamadım desem? Sufilik desen değil? İlişkiler desen yarım yamalak ve çok saçma. Hadi motivasyon olsa yok yok nerden tutsan elimde kalıyor... Yani bir evliliği hareketlendirmek için neler yapılması gerektiğini günümüz çiftleri biliyor zaten. Cuma sineması küçük sürprizler bu nedir ya? Evcilik oynayanlar için evlilik sözlüğü Yani okuyacak kitap kalmamışsa Bi bakim demek için bile değmez bence. Birde 115. Baskı şok olmamak elde değil. Keyifli okumalar...
2023 137. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2023 13:18
Tasavvuf özünde yazılan kitap sadece olumlu davranmaktan değil, olumsuz davranışlar karşısında da bedenimiz ve zihnimizin girebileceği durumları anlatıyor. Bunun yanında eş ve sevgililer arasındaki ilişkiden, günlük olarak diğer insanlarla yaşadığımız durumlardan, hatta iş hayatında yaşanan durumlara kadar pek çok konudaki duruma rehberlik etmeye çalışıyor.
2020 16. kitabı
Ney 'in yapılışı ,o kamışın geçtiği aşamalar ,bizim doğup ölümümüze kadar geçtiğimiz sınavlar gibiydi.Ney ve neyzen olmanın nayifliği ,çok güzel bir sohbet edasında okunan kitaptı ,kitapla konuşuyorsunuz güzel bir deneyimdi

Hakan MengüçYazar · 7 kitap
Bursa doğumlu Hakan Mengüç, Uludağ Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başladı ve 15 yaşında hem ney hem de piyano öğrendi. 2 sene konservatuara devam etti ve daha sonra konservatuardan ayrıldı. Ney ile başlayan yolculuğu onu tasavvuf ve sufi felsefesi ile tanıştırdı. Ardından Osmanlıca öğrendi ve yıllar sonra Şems-i Tebrizi’nin diyarında sufizm üzerine bir eğitim sürecinden geçti, Mesnevi’nin ana dili olan Farsça’yı öğrendi. Mevlevi geleneğinden ney yapım icazeti aldı ve aynı zamanda kişiye özel ney dersleri vermektedir. 20’li yaşlarında üniversitelerde seminerler vermeye başladı. Bu seminerlerin konuları; Kendini tanıma, bilinçaltı, topluluk önünde konuşma ve içsel motivasyon idi. Üniversitelerde yaptığı konuşmalar neticesinde Kayseri Erciyes Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından yılın konuşmacısı seçildi. Yine 20’li yaşlarında dramaturji (tiyatro yazarlığı) ve öykü yazarlığı eğitimlerini tamamladı. Yazdığı bir oyun Nilüfer Tiyatro Festivali’nde sergilendi. Yazdığı, alıntıladığı, bazen de günümüze uyarladığı sözler ve hikayelerle Facebook’ta bir kitle edindi ve halen 1,5 milyon okucuya hitap etmektedir. 2014 yılında hayvanlara ve psikolojiye yoğun ilgisi onu Güney Afrika’ya götürdü. Güney Afrika’da aslan ve bengal kaplanlarıyla yaşadı. Onların bakımı ve rehabilitasyonu üzerine eğitim aldı. 2015 – 2017 ve 2018 yılında 125 ülkede yayınlanan TEDx konuşmasına davet edildi ve sufi felsefesi üzerine konuştu. İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurumu, Ticaret ve Sanayi Odalarında eğitimler verdi 2016 yılında Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın daveti üzerine, Mersin Üniversitesi’nin ‘2016-2017 Akademik Yıl Açılış Dersi’ni verdi. 2017 yılında YouTube kanalını aktif kullanmaya başladı ve kısa sürede 200 bin aboneye ulaştı. Aynı zamanda son yıllarda ney videoları internet üzerinde sıkça paylaşıldığından, Neyzen Hakan Mengüç adlı ve sadece ney videolarının paylaşıldığı yeni bir kanal açtı. Kendisini müzisyen, yazar ve aynı zamanda bilgi ve deneyimlerini paylaşan bir danışman olarak tanımlamaktadır.