Bilginin Sesi

Haziran 2005
Akaşa Yayınları

2017 5. kitabı
Okunma: 31 Ekim 2017 00:00
Yalanlar ile kurulmuş bir hayatı yaşıyoruz. Yalanlarımız yüzünden kendimizden uzaklaştık ve mutsuzluk çekiyoruz. Peki insanın kendine kavuşması nasıl gerçekleşecek? 1. Sözünde kusursuz ol, kendine ve çevrene yalan söyleme 2. Hiçbir şeyi kişisel algılama, çünkü herkes kendi dünyasını yaşıyor ve aslında söyledikleri kişinin iç dünyasının yansıması 3. Varsayımda bulunma, kimsenin ne düşündüğünü tahmin edebilirsin, ne de hissettiğini. Varsayımda bulunmak kendimize acı çektirmenin yollarından biri sadece 4. Daima elinden gelenin en iyisini yap. Bu sayede kendi özüne kavuşacak ve beyninin sana söylediği yalanlardan uzaklaşacaksın. İçsel huzur arayanlar için yol gösterici bir kitap, okuması hızlı ve sürükleyici ancak basımda bir miktar yazım hataları bulunmaktadır.
İlişkiler
2021 6. kitabı
Ben kimim ve neyim, bu evrende neredeyim ve daha yüzlerce sorular barındıran zihninize bir pusula olacak kitap. Kitabı kaç kez olursanız o kadar çok farklı bakış açısı kazandırıyor. En önemlisi kaç kez okursam okuyayım hep ilk kez okuyor gibiyim.
1000k
2023 12. kitabı
Bu kitap bazılarına sıradan gelecektir ama bazıları için bir aydınlanma yaratacak bir şaheser olacaktır. Kesinlikle okunması gerekli. Hayatımızı yöneten kim, hayatımız yaşadıklarımız neden bizim isteğimizden farklı bir yönde ilerliyor, neden acı duyuyoruz neden mutsuzluk içindeyiz. Hepsinin cevabı bu kitapta. Bende kesinlikle büyük bir aydınlanma yarattı. Umarım uygulama kısmında ve iman kısmında başarılı olabilirim. Sözle tasdik etmek kolay olan, zor olan tüm kalbinle sözle söylediğine inanmak.
Hayat
2020 7. kitabı
Doğru olan gerçektir. Doğru olmayan gerçek değildir. O bir illüzyondur, ama gerçek gibi görünür. Sevgi gerçektir. O yaşamın en yüksek ifadesidir. Don Miguel Ruiz
2023 21. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2023 17:29
“Sözünüzde kusursuz olun. Hiçbirşeyi kişisel algılamayın. Varsayımlarda bulunmayın. Daima elinizden gelenin en iyisini yapın.” Yaşam aldığımız en büyük armağandır ve yaşama sanatı en büyük sanattır. Gerçek hikayede değildir.Gerçek hikayeyi yaratan güçtedir.Güç yaşamdır. Var olan tek bir kuvvet vardır ve öldüğümüzde hepimiz aynı yere döneceğiz.Bunu istemesek buna dirensek bile , o yere geri döneceğiz,çünkü gidecek başka bir yer yoktur. Don miguel ruiz Bil Bilginin Sesi Don Miguel Ruiz ginin Sesi 155 sayfa
2025 25. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2025 23:12
hepimizin Adem ve Havva gibi melek olarak dünyaya düştüğümüzü ve bu dünyaya bir mesaj vermek için geldiğimizi kendimize hatırlatmalıyız. ben bu dünyaya hangi mesajı vermek için geldim? hangi yalanlarla büyüyorum? hikayemi ben oluşturuyorsam gerçekten de bu hayatı mı istiyorum? birçok sorularla baş başa bırakan ve ara ara okunması gereken bir kitap. dört anlaşma kitabı kadar akıcı okuyamadım.
2022 7. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2022 16:58
İçinde yankılanan sesleri ayırt edebilen çocuklara bir tavsiye. Bu kitap kendin olma farkındalığını dair bir kapı aralıyor insanda. Hep farkında oldugunuz ama bir adı olmayan düşüncelerinizi keşfetmiş gibi hissettiriyor. Anlatmak istediğini çok açık ve güzel bir dille aktardığı için ben kitabı çok beğendim. Dostlara tavsiye

Don Miguel RuizYazar · 9 kitap
Don Miguel Ruiz 1952 yılında dünyaya gelmiştir. Meksika'nın kırsal bir bölgesinde büyümüştür. Don Miguel tıp fakültesinde okudu ve bir cerrah oldu. Don Miguel Ruiz İspanyolca ve İngilizce bilmektedir. Devamlı konferanslar verir ve ABD'de inzivaya çekilir. 202 yılı Şubat ayında ciddi bir kalp krizi geçirir ve kalbinin sadece %16'sı çalışır duruma gelir. 9 Ekim 2010 yılında bir kalp nakli ameliyatı olur. Yazarın eserleri yeni çağ felsefesine benzemektedir. mutluluğu elde etmek için Antik Toltek öğretileri üzerinde durmaktadır. 2014 yılında Watkins listesinin 100 En Ruhsal Etkili Yaşayan İnsanlar listesine girmiştir.