Bize Göre

Ahmet Haşim

Bize Göre Yorumları ve İncelemeleri

Bize Göre yorumları ve incelemelerini, Bize Göre kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Bize Göre puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
224 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Haşim'in nesirleri ve şiirleri arasında dağlar kadar fark vardır. Her ikisi de ayrı bir tada sahiptir. Ben keyifle okudum. İlle de derecelendirme yapmak gerekirse (ki bu yanlıştır çünkü Haşim, bizzat kendisi şiir ve nesrin birbirinden çok farklı olduğunu söyler. Katılıyorum buna) Şiirin bende yerini düşündüğümde daha keyif vericidir. İncelememi Tanpınar'ın Edebiyat Üzerine Makaleler kitabında yer alan bir tespitiyle sonlandırmak istiyorum: "Bazıları onun nesirlerini şiirlerine tercih ediyorlar. Bu, yaprağı meyveye tercih etmeğe çok benzeyen bir zevk hatasıdır ki, tashihe bile değmez."
Bize Göre
Bize GöreAhmet Haşim · Etkileşim Yayınları · 20133,656 okunma
216 syf.
·
Puan vermedi
·
6 günde okudu
Ahmet Haşim’in Bize Göre, Gurebahane-i Laklakan, Franfurt Seyahatnamesi adlı üç bölümden oluşan bu eserini hocamın tavsiyesi üzerine okudum. Okuduğum zaman yer yer beni sıkan bir eser olmuştu. Kitabı elime alıp tekrar bazı bölümlerini gözden geçirdim. Bu sefer daha okunaklıydı. Aslında kitap o an ki ruh halinize göre şekilleniyor. Eğer kötü bir ruh halindeyseniz okumanızı tavsiye etmem. Bu kitapta yazarın çeşitli konular üzerinde yazıları bulunuyor. Bazı yazıları eleştirel tarzda yazılmış. Kitabı okuyan herkesin bir sayfasında kendi düşüncesine rastlayacağı güzel bir eser. Herkese keyifli okumalar dilerim.
Bize Göre
Bize GöreAhmet Haşim · Can Yayınları · 20203,656 okunma
Reklam
135 syf.
·
Puan vermedi
Yazarın deneme tadındaki gazete yazılarının toplamını oluşturan kitaptır. Üslubu çok hoştur. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi çok seven biri olarak fotoğraf makinesi ile ressam resimlerini karşılaştırmasında çok güzel tespitler yapar bunu neden ben düşünmedim diye hayıflanırsınız. Ahmet Haşime göre ressam resmedeceği çehreyi öyle bir inceler ki karşıdakinin gerçek kimliğini tuvale yansıtır . Fotoğraf makinesi ise sadece bir makine olduğu için bunu yansıtamaz. Bu yüzden fotoğraflara güvenilmez. Bazen farklı fotoğraflarda farklı insanlar gibi çıkmamızın nedeni de bu olabilir . Yazar makinelere şöyle güvenmez; bir çift gözün mavi, yeşil, sarı ışıklarının bir rengini bile yansıtamayan makine ‘ der. Bu sözü tabi ki ATATÜRK’ü düşünerek söylemiştir. Manidar..
Bize Göre
Bize GöreAhmet Haşim · Kum Saati Yayınları · 20113,656 okunma
128 syf.
5/10 puan verdi
·
5 saatte okudu
Ahmet Haşim Paris seyahati sonrasında orada edindiği izlenimleri uzun yıllar yazdığı İkdam gazetesinde fıkralar halinde yayınlamıştır. Çeşitli tarihlerde İkdam'da yayınlanan bu yazılar, 1928 yılında İkdam'da "Bize Göre" adı altında kitaplaştırılmıştır. Ahmet Haşim'in bu eserinin ilk bölümü kendisinin birçok konuda fikir ortaya koyduğu denemelerinden oluşuyor. Kısaca kitabın bu bölümünde 42 tane fıkra bulunuyor da diyebiliriz. Diğer bölüm ise yazarın Paris seyahatini konu alıyor. Yazar bu bölümde Paris'i, Paris'teki hayatı, Paris'teki edebiyatı, ayrıca oranın mimarisini anlatıyor. Bu eserini şiirlerine nazaran daha sade ve anlaşılır bir şekilde kaleme alan yazar, mizahi bir anlatım sergilemiş denilebilir. Akşam şairi olarak bilinen Ahmet Haşim'in, "Bize Göre" bölümünde bulunan "Ayın Ondördü" adlı denemesindeki "Güneş, bütün gün insana doğru fakat acı şeyler söyleyen bir arkadaştır. Onun ışığında eğlenmenin ve mesut olmanın hiç imkanı var mı?" cümleleriyle akşamı gündüze tercih ettiğini de tasdik etmiş oluruz. Genel olarak bakıldığında akıcı bir kitaptı. Çok kısa sürede bitirilebilecek bir kitap. Bu kitabı yazarın kişiliğinden ve karakterinden bir şeyler öğrenmek için okudum diyebilirim. Tavsiye edebileceğim nitelikte bir kitap olmasa da yazarı merak edenler okuyabilirler. İyi okumalar.
Bize Göre
Bize GöreAhmet Haşim · Kent Yayıncılık · 20123,656 okunma
216 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 günde okudu
Bize Göre Deneme
Deneme sever misiniz? Bu soruya özellikle üniversiteye hazırlanan arkadaşlar olumsuz cevap verebilir ama biz, elbette eğitim sistemimizin vazgeçilmezi olan deneme sınavlarından bahsetmiyoruz. İlk deneme yazarının Montaigne olduğu söylenir. Kendisi, bir süre sonra köşesine çekilip tüm benliğini satırlara dökmesiyle deneme türünü bizlere
Bize Göre
Bize GöreAhmet Haşim · Can Yayınları · 20203,656 okunma
112 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Türk edebiyatının büyük şairlerinden olan ve kendisine aynı zamanda "Akşam şairi " denilen Ahmet Haşim'in deneme türünde vermiş olduğu güzel bir eser.Konu başlıklarından oluşan ve okuyucuyu sıkmayan güzel bir eseri kaleme almış gerçekten .Okunmaya değer
Bize Göre
Bize GöreAhmet Haşim · Etkileşim Yayınları · 20133,656 okunma
Reklam
126 öğeden 81 ile 90 arasındakiler gösteriliyor.