Çağlayanlar Yorumları ve İncelemeleri

Çağlayanlar yorumları ve incelemelerini, Çağlayanlar kitabı hakkındaki okur görüşlerini , Çağlayanlar puanlarını 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
111 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
Çağlayanlar, Ahmet Hikmet Müftüoğlu'nun 1911 ile 1922 yılları arasında kaleme aldığı hikâyelerinden oluşan eseridir. Çağlayanlar'da, Osmanlı'nın Birinci Dünya Harbi ve öncesi yıllarda Batılı devletlerle girdikleri savaşların etkileri fazlaca göze çarpmaktadır. Kitapta yer alan hikâyelerde, savaşlarda alınan yenilgiler ve memleketin yavaş yavaş elden gitmesi sebebiyle büyük bir karamsarlık hâkimdir. Kimi hikâyelerde ise bu karamsarlığın yerini öfke ve isyan duyguları almaktadır. Ahmet Hikmet, hikâyelerinde ayrıca milli duyguların uyanması için uğraşmıştır. Bu hikâyelerle, duygusal yoldan milletin uyanması amaçlanmaktadır. Hikâyelerin çoğu milli duyguları uyandırabilecek bir açıklıkla yazılmıştır. Ahmet Hikmet Müftüoğlu'nun Çağlayanlar'ı, o dönemdeki dilde sadeleşme idealini de savunduğundan ayrıca okunmaya değer bir eser olarak dikkate alınmalıdır.
Çağlayanlar
ÇağlayanlarAhmet Hikmet Müftüoğlu · Kum Saati Yayıncılık · 01,933 okunma
141 syf.
9/10 puan verdi
Twitter'da bir zamanlar şöyle tweetler vardı: Bir manzara resmi paylaşılır ve burası Finlandiya olsaydı beğenirdiniz ama burası Aydın... Gibi bazen sitemli bazen de espirili paylaşımlar olurdu. Ben de, Çağlayanlar yazarı bir Hans ya da bir İvan olsaydı beğenirdiniz ama o Ahmet Hikmet:) İşin şakası bir yana böyle bir yazarı geç tanıdığım için kendime kızamıyorum. Kızmam gereken o kadar fazla kişi var ki bana sıra gelmez. Edebi dili, toplumsal olayları, tatihi ve milli değerleri Namık Kemal gibi vatan şairi kalitesinde muhteşem bir kalem. Daha önce Reşat Nuri Güntekin, Refik Halit Karay, Peyami Safa için söylediklerimi tekrar etmemek adına kısa kesiyorum. Sadece şunu ifade edeyim. Zekanızın ve kültürünüzün "daha fazla" gelişmesi için kendi dilinizde yazılan eserlere hakim olmalısınız... Okunup okutulması ve tanınması dileğiyle:)
Çağlayanlar
ÇağlayanlarAhmet Hikmet Müftüoğlu · Ötüken Neşriyat · 20171,933 okunma
Reklam
167 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
32 saatte okudu
Bu vatan ya senindir ya kimsenin!...
Türkçülük idealini ; fikir ve yazılarıyla bayraklaştıran ender yazarlarımızdan Ahmet Hikmet Müftüoğlu'nun Türk tarih ve destanlarından yararlanarak kaleme aldığı  Çağlayanlar kitap incelemesi ile sizlerleyim.. Çağlayanlar özellikle 1908'den sonra Osmanlı Devleti'nde öne çıkan fikir hareketlerinden Türkçülük akımının, milli kültür ve heyecanıyla dopdolu zengin içerikli muhteşem bir eser... Çağlayanlar, "Türk 'ün Zeybeklerine" başlığını taşıyan bir önsöz, "Yakarış" adını taşıyan bir sonuç bölümü ve on altı hikayeden oluşmuştur. Kitabın ön sözünde Türk gençliğine seslenilerek Türkçülük fikri öne çıkarılmış, hikayelerde de tarih bilinci aşılanmaya çalışılırken Türklerin her alanda kabiliyetli ve başarılı bir millet olduğu vurgulanmıştır. Çağlayanlar, bana göre baştan sona Türkçülük adına büyük bir sorumluluk ve samimiyet taşıyan, bu bakımdan günümüzde de değerini kaybetmemiş önemli eserler arasında yer almaktadır. Ahmet Hikmet Müftüoğlu'nun kaleme aldığı Çağlayanlar adlı eseri hakkındaki sözleriyle incelemenizi noktalayalım. "Ben isterim ki bu eseri analar, babalar evlatlarına ;öğretmenler öğrencilerine okuyup açıklasınlar ve yazarın nağmeleriyle şakısınlar." Keyifli okumalar dilerim..
Çağlayanlar
ÇağlayanlarAhmet Hikmet Müftüoğlu · Kurgan Edebiyat · 20131,933 okunma
156 syf.
·
Puan vermedi
·
15 saatte okudu
Çağlayanlar
Çağlayanlar belli bir dönemin bakış açısıyla asırlar öncesini hatırlatıp asırlar sonrasına mesajlar gönderen bir kitap. Asıl önemli ve kıymetli yönü ise “yazan” ile “yazılan” arasındaki güçlü bağlantı. Dönemi itibariyle bahsi geçen olaylara tanık olan, belki de bizzat yaşayan bir kişinin elinden çıkmış tecrübeyle harmanlanan arı fikirler taşıyan kıymetli bir eser... Bu yüzden hiçbir dayanağı olmayan kuru gürültü ve boş laflardan oluşan zaman kaybı sayılabilecek kitaplarla kesinlikle karıştırılmamalı. Anlatılan dönemlerin Osmanlı ve genel itibariyle de Türk tarihinin kırılma zamanlarına tesadüf ediyor olması yazılanların yalnızca zihinlerde şekillenen fikirlerden ibaret olmadığını, birtakım anılardan ibaret olma ihtimalinin son derece güçlü olduğunu, kısacası gerçekliğini artırıyor. Bu durum ise eseri daha etkileyici ve ilgi çekici kılıyor. Türklerin geçmişten bugüne tarih içerisindeki yerini yazıldığı dönemin şartlarıyla da harmanlayıp anlatan bir eser. Son derece bilgilendirici, son derece gerçekçi ve bu haliyle son derece düşündürücü. Mutlaka okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyor herkese iyi okumalar diliyorum.
Çağlayanlar
ÇağlayanlarAhmet Hikmet Müftüoğlu · Alkım Yayınları · 20061,933 okunma
174 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Okuyun, Okutun!..
Servet-i Fünûn döneminin kurucularından olan A. Hikmet Müftüoğlu, Meşrutiyet'ten sonra asıl kimliğini Türkçülük ülküsünü benimseyerek kazanmıştır. 1908'den sonra sosyal konulara yönelen ve toplumsal faydayı esas alan A. H. Müftüoğlu, milli edebiyatın oluşmasında önemli bir görev üstlenmiştir. Eserlerindeki amacı: "Batı medeniyetini
Çağlayanlar
ÇağlayanlarAhmet Hikmet Müftüoğlu · Kardelen Yayınları · 20131,933 okunma
141 syf.
10/10 puan verdi
Öğretmen olsam bütün öğrencilerime okuturdum bu kitabı hatta imkanım olsa hepsine hediye ederdim. İçinde öykülerde hem özeleştiriler hem de övgüler var, tarih sevenler için çok faydalı bilgilerde var. Okurken bazen hüzünlendim bazen de gururlandım. Yazarın önsözü bile bir manifesto niteliğinde. Bana kitap soran herkese öneriyorum...
Çağlayanlar
ÇağlayanlarAhmet Hikmet Müftüoğlu · Ötüken Neşriyat · 20171,933 okunma
Reklam
90 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.