Bir Destanın 100. Yıl Anısına Özel Baskı

Mehmed Niyazi
Türk milleti, beş kıtanın Çanakkale Boğazı'nın iki yakasına sıkışan kaderini yorgun omuzlarından beklenmeyen bir metanetle taşıdı. Dünya tarihinin en zorlu çarpışmaları, en kanlı boğuşmaları yaşandı. Müttefikler Osmanlı'nın "boğazına yapışarak savaşı bir an önce bitiremeyeceklerini anladılar. Birinci Cihan Harbi'ne kadar girdiği topraklardan çıkarılması mümkün olmayan Rus devleti, kâğıttan bir kaplan, mukavvadan bir dev haline geldi. Üzerinde güneş batmayan imparatorluğun ışıkları Çanakkale'nin boz kayaları tarafından emildi. "Çanakkale Mahşeri, Çanakkale romanlarının atası ve Çanakkale davasının günümüzdeki banisidir.
448 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1998

7/10 puan verdi
Bence okunması gereken kitaplar listesine alınmalı.Her ne kadar kitapta bahsedilen konular hakkında bilgiye sahip olsak da yine de gurur ve mutluluk tazelemek adına okuyup, okutulması gerekiyor. Akıcı, bir çırpıda okunabiliyor. İyi ki okudum dediğim kitaplardan.
Spoiler yoktur
10/10 puan verdi
merhaba, bu kitabı okulda edebiyat hocası sınıfça okutmuştu, okuduğum tarihi pek hatırlamasamda içerisinde geçen hikayeyi gayet iyi biliyorum. bence bu kitap her türk ve hatta dünyadaki tüm öğrencilerin okuması gereken bir kitap çünkü icinde gecen canakkale zaferi ve mucadelesi ayrı bi konu bizim askerlerimizin yaşadığı sıkıntı ayrı bi konu olarak ele alınmış herkes okumalı dedim çünkü icinde bizim gösterdiğimiz gayret, emek ve vatan aşkı her insana örnek olur diye düşünüyorum aynı olay 15 temmuzda da yasandı ve bu direniş o zaman da surdu neyse kitap dışına çıktım velhasılkelam herkes okumalı benim bu kitaba puanım 10
10/10 puan verdi
Diyor ya Mehmet Akif ; "…Boşanır sırtlara, vadilere,sağnak sağnak Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el ayak Vurulup, tertemiz alnında, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna yarap ne güneşler batıyor…" Ve yazıyor Faruk Nafiz ; "Yaşamaz ölümü göze almayan, Zafer, göz yummadan koşana gider…" İşte Çanakkale, işte vatan , işte hürriyet… Uyan uyuyan nesil uyanda dön bak ardına dön bak şanlı tarihine dönde bak Atalarının neler bıraktı ne zaferler, ne şanlar… Harika bir başyapıt. Kitabı okurken sanki Çanakkale 'deymişim gibi hissettim. Bilgime bilgi katığım gibi hayatıma da renk katı aslında kitabı bir şeyi teyid ettim bizdeki Vatan sevgisi tâ ezelden beri gelen bir duygudur, bu yüzdendir ki daim kalacaktır. Tarih severler için tam alsamda kütüphanemde olsa dedirtecek türden:-) :-) Herkese iyi okumalar…
9/10 puan verdi
Okurken kendinizi Çanakkale Savaşı içinde bulacağınız, kafanızı karıştırmadan etkili ve sürükleyici bir uslûple yazılmış güzel bir eser... Destansı fedakarlıklarla dolu, binlerce neferin, ananın, evladın ,kardeşin hayranlıkla okuyacağınız vatan mücadelesi...
Çanakkale
10/10 puan verdi
O kadar çok duygulandım ki okurken sonda baya gözlerim doldu her duyduğum Çanakkale hakkında hikayeye o kadar güzel değinilmiş anlatımı o kadar güzel yapılmış ki herkes mutlaka okumalı Orta okulda 8. Sınıfta ki Tarih öğretmenim anneme önermişti bu sene bu kitabı o Tarih öğretmenimin anlattıklarını hala unutamıyorum bana Tarihi sevdirmiş bir kişidir. Kitabı önerdiği ve verdiği bilgilerden dolayı ona çok teşekkür ederim. 8. Sınıfta Çanakkale ye de gitmiştik okulca oradaki anılarım da canlandı kitabı okurken çok çok güzeldi
9/10 puan verdi
Hayal edin düşünün tasvir etmeye çalışın ama hep bir eksiklik, yarım kalan bir şeyler var bir türlü yerine oturmayan anlamı tamamlanamayan hatırlanmaya çalışılan bir rüya gibi işte bu kitap o boşlıkları doldurup Çanakkale zaferinin akılda tam bir tasvirini yaptıracak kadar etkileyici ve akıcı yazıldı o yüzden okumayanlara tavsiye edelecek ilk kitap olduğunu düşünüyorum
Puan vermedi
Çanakkale Mahşeri, Türk edebiyatına adını altın harflerle yazdırmış bir eser. Mehmed Niyazi bu alanda yetişmiş, en iyi tarihi romancılardan. Uzun zamandır okumak istediğim bir eserdi, nasip bugüneymiş. Eser size sanki Çanakkale cephesini bir film şeridi gibi anlatıyor, okuması belki kolay değil evet ancak kitap bittiğinde tüyleriniz diken diken oluyor. Eserin içerisinde belki yüzlerce karakter ismi geçiyor hepsinin hikayesi birbirinden farklı, onları aynı çatı altında birleştiren Çanakkale olmuş. Anadolu insanının o çetin savaş zamanlarında vermiş olduğu mücadeleyi, kitabı okurken iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Zihninizin bir köşesinde Esat Paşa bir köşesinde Hamilton devri daim yapıyor. Molla Kazım'lar, Sakacı Mıstık'lar, Seyit Onbaşı'lar, Cevat Paşa'lar; Seddülbahir'de, Anafartalar'da, Suvla'da, Gelibolu'da aynı kaderin yolcusu olarak mücadele etmiş. Bu aziz vatanın kolay kazanılmadığının en büyük örneğidir Çanakkale Mahşeri... İlgilisine, okumak isteyene tavsiye olunur. Okuyalım okutalım...
Çanakkale MahşeriMehmed Niyazi · Ötüken Neşriyat · 20231,958 okunma
Puan vermedi
Ömrü Beyazıt kütüphanesinde geçen Mehmed Niyazi hocanın uzun süren araştırmalarını ve kaynaklarda bulduğu Çanakkale savaşı bilgilerini güzelce harmanladığı bir roman. Okurken etkilenmemek mümkün değil.
447 syf.
10/10 puan verdi
Ey İlah-i Âlemîn! Milletimiz kadar dinin uğruna evlâdını kurban etmiş bir başka millet var mı? (Çanakkale Mahşeri, Mehmed Niyazi) Yaklaşık üç sene önce aramızdan ayrılan Mehmed Niyazi’nin 1998 yılında yazmış olduğu Çanakkale mahşeri isimli romanı herkesin okuması gereken bir roman… Bu romanla Çanakkale’yi öğreneceksiniz, o günleri yaşayacaksınız… Binlerce neferin, ananın, evladın destanını anlatan bu romanın, cepheden cepheye koşarak yapılan fedakarlık ve kahramanlıkların sadece çok az bir kısmını anlattığı halde okurken elinizden düşürmeyecek şekilde sizi etkileyeceğine inanıyorum. Kısacası “Çanakkale Ruhu”nu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Kitaptan Beşinci Osmanlı Ordusu Kumandanı Mareşal Liman Von Sanders’in söylediği bir sözü alıntılamak istedim: "Bir asker için mutluluk denen bir şey varsa, Türk'lerle omuz omuza savaşmaktır, diyebilirim. Fakir insanlardı; buğday kırığından yapılmış çorba en önemli yemekleriydi; sağlıksız su içerlerdi; çamur barınaklarda yatarlardı; fakat en modern silah ve araçlarla donanmış düşmanlarına karşı aslanlar gibi savaşırlardı. Bu insanların kalplerinde sadece ve sadece ulvi bir vatan sevgisi vardır. Ölüme onlar kadar gülümseyerek giden bir millet daha görmedim." Bizim için korkusuzca can veren atalarımızın ruhları şad olsun.
Çanakkale MahşeriMehmed Niyazi · Ötüken Neşriyat · 20231,958 okunma
542 syf.
Puan vermedi
Roman tadında Çanakkale kahramanlığını anlatan çok etkileyici bir kitap. Atalarımızın zor şartlarda göstermiş oldukları fedakarlık ve kahramanlıkları gözlerim dolu dolu okudum. İnsanın Türk olup ta Çanakkale Zaferinden etkilenmemesi imkansız. İyi okumalar dilerim.

Mehmed NiyaziYazar · 24 kitap
Özdemir, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 8 Nisan 1942’de dünyaya geldi. Sırasıyla Akyazı İlkokulu ve Ortaokulu’nu bitiren Özdemir, 1957’de Haydarpaşa Lisesi’ni, 1964’te ise İs­tanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Felsefe bölümünde de sertifika alan Özdemir, felsefe doktorası yapmak üzere gittiği Alman­ya’da, Goethe Enstitüsü’nde dil öğreniminin ardından Marlburg, Bonn ve Köln üniversitel­erinde araştırmalar yaptı. Mehmet Niyazi Özdemir, Moxburg Üniver­sitesi’nde Prof. Dr. Ditrich Pirson’un yanında “Türk Devletlerinde Temel Hürriyetler” konu­lu doktorasını 1976’da tamamladı ve 1988’e ka­dar Almanya’da kaldı. “Vatan” başlıklı ilk makalesi 1967’de Milli Hareket dergisinde okuyucuyla buluşan Öz­demir’in köşe yazıları, Tercüman, Türkiye ve Yeni Şafak’ın da aralarında bulunduğu çeşitli gazetelerle Yeni Hafta, Nizam-ı Âlem, Türk Yurdu, Ufuk Çizgisi, İnsan ve Kâinat, Türk Edebiyatı dergilerinde okuyucuyla buluştu. “Çanakkale Mahşeri” eseriyle 1999’da “Tür­kiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü”ne layık görülen yazar Özdemir, 2000 yılında ise Türk Ocakları Osman Turan Türklük Araştırmaları Armağanı’nı aldı. Mehmet Niyazi Özdemir, eserlerinde hem milli konuları ön plana alırken hem de Türki­ye’nin sosyal yapısı üzerine görüşlerini açıklıyor­du. Tezli romanlarıyla tanınan Özdemir, 1969’da “Varolmak Kavgası”, 1971’de “Bayram Hediyesi”, 1977’de “Çağımızın Aşıkları”, 1982’de “Ölüm Daha Güzeldi”, 1989’da “Yazılmamış Destanlar”, 1998’de “Çanakkale Mahşeri” 2001’de ise “Da­hiler ve Deliler” adlı roman ve hikâye kitaplarını kaleme aldı. Yazarın inceleme ve deneme eserleri arasın­da ise “Millet ve Milliyetçilik”, “İslam Devlet Felsefesi”, “ Türk Devlet Felsefesi”, “Medeni­yet Ülkesini Arıyor”, “Türkiye’nin Meseleleri Kültür, “Türkiye’nin Meseleleri II Devlet”, “Mil­let ve Şark Milliyetçiliği”, “Medeniyetimizin An­alizi ve Geleceği”, “Millet ve Türk Milliyetçiliği” ve “Mütareke ve Kurtuluş Savaşının Başlangıç Döneminde Türk Demir Yolları: Yapısal ve Ekonomik Sorunlar 1918-1920” yer almaktadır. Dr. Mehmed Niyazi Özdemir, 11 Mayıs 2018 Cuma günü akciğer yetmezliğin­den vefat etti. Özdemir’in cenazesi, 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü Mar­mara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.