Smythe-Smith Quartet Serisi 1

Orijinal Adı:
Just Like Heaven

2021 24. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2021 05:40
Kitapta mantık hataları dışında sevdim hatta begendigimi bile söyleyebilirim galiba bayıldım çünkü günlerdir çiftleri aşık et sonra ortaya bomba patlat o onu, o onu dinlemesin sonra tekrar birleşsinler derken çok yorulmuştum bu kitap iyi geldi. Spoiler Bir insanın çocukluğunu bildiği biriyle evlenmesi güzel şey olmalı dedirttirdi Marcus'un çocukluğundan beri yaşadığı aile eksikliği ve Honoria'nın bütün ablaları evden uçup gidince evde çocuk sesi araması bol geniş bir aile kurmak istemesi ve Marcus'la hislerini yazarın örtüştürmesi çok hoşuma gitti aha dedim tencere kapak çift. Julia herzaman o kurguyu çok iyi sağlamayı başarıyor. En başta Honoria'nın (küçüklüğüyle) 6 yaşından başladığı yer beni kahkahalara boğdu, Leydi Danbury'ide özlemişim onu görünce mutlu oldum. Colin'ide görünce mutlu oldum hatta onun konuşmalarını, hal, hareket ve tavırlarını öyle özlemişim ki ah minik kelebeğim :* bu sefer çiftleri ittirici güç bu kitapta Leydi Danbury oldu öyle ustalıkla yerine getirdiki bu olayı anlından öpesim geldi. Ah seni dobra yaşlı kadın... Seviyorum seni :* Colini başta evli yazıp, sonda evlilliğe yakın bir aşamada olduğu (Penolope'ye aşık olmaya başladığı zamanlar) mektup keseceği olayı gıcık edici bir hataydı. Hatta ben Daniel'in kitabıyla başladığım için bu seriye Daniel'in konser biter bitmez Anne'yi sıkıştırmasından kısa süre sonra Marcus'u pataklamisti ama bu kitapta konser bitti... Honoria Leydi Danbury üstüne Colinle konuş üstüne Marcus'la kavga et derken tam yollarken Marcus'u Daniel bi anda çıkmasınmı? Burdada mantık hatası vardı. Ama Colininki ki daha çok sinir etti galiba... Daniel'in kitabıyla başlasamda seriye kitabında Marcus'la Honoria'nın evleneceğini bildiğim halde hikayelerini merak ettim. İyikide yazar beni merakta koymadan çoktan yazmış :P
2014 18. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2014 00:00
Gelelim yorumuma: Honoria sıkıcı bir tip, Marcus aşırı ciddi biri olarak karşımıza çıkıyor... Bu kesinlikle koca bir YALAN! Honoria-Marcus hayatımda okuduğum EN ama EN ŞİRİN ÇİFTTİ. Ve bunu sadece JQ yazdığı için söylemiyorum. Okuduğum bir çok romanda beni etkileyen çok az çift vardır.Sıralama yaparsam bunlar kesinlikle birinci gelir. Honoria kesinlikle Daniel ve Marcus'a acayip işkenceler çektiriyor bu açıdan tam bir cadı :D . Ancak özünde kesinlikle çok iyi bir insan. Kuarteleri sevmese de kuzinleriye birlikte olmaktan acayip zevk alıyor. Dışlansa da buna aldırmayarak sevdiği insanlar için yapmadığı şey kalmıyor. Aslında bunu Marcus'u anlattıktan sonra yazmalıydım ama onu anlatırken ufak bir spo vereceğim için buraya yazıyorum. Julia'nın yaratmış olduğu en manyak ama sevmeden de duramadığımız biri bu kitapta yer alıyor. Bu kişi elbette LEYDİ DANBURY. Zaten adını gördüğüm an hemen kahkaya boğuldum ve romanda yine yaptı yapacağını :D Marcus'sa... Ah onun için ne diyebilirim! Leydi Danbury'nin dediği gibi: Sen benim ikinci sevdiğim yeğenimsin. Gerçi Marcus benim yeğenim değil ama JQ romanlarında en sevdiğim ikinci erkek o oldu. Birinci tabi ki kayıp Dük'teki JACK! Ayyy Jack yazınca bile onu ne kadar özlediğimi anladım. Ben Kayıp Dük'ü bir kez daha okuyayım en iyisi. Konuyu biraz dağıttım sanırım. Ne diyordum, evet Marcus! Benim yalnızlık çeken, tatlı hastası, ciddi görünmeye çalışsa da aslında espri yeteneği fazlasıyla olan, yumuşak kalpli, hovardalık nedir bilmez - bu özelliği onu ikinci sıraya taşıdı diyebilirim.- utangaç erkeğim :) Yazar çiftimizin yaşadıklarını öyle güzel anlatmış ki... Genelde ikisini okurken gülmeden duramıyorsunuz ancak duygusal sahneleri acayip güzeldi, birbirlerine trip atmadılar. Gayet adam gibi bir çift oldular. Komedi anlamında
2020 30. kitabı
Honoria ve Marcusun arkadaşlıktan aşka dönüşen bir roman ile sizlerleyim. Marcus 12 yaşına kadar hep yanlız. Bir gün babası onu Eton Kolejine yazdırdığın da orada Daniel ile arkadaş oluyor. Artık Marcus bütün okul tatillerini Daniel'ın ailesi ile geçiriyor. Honoria Daniel'ın en ufak kardeşi.Ablaları ondan yaş olarak büyük oldukları için hep Daniel ve Marcusun peşinde onlarla oynamak istiyor. Daniel bir gün kendisine meydan okuması sonucu bir arkadaşını yaralıyor ve ülkeyi terketmek zorunda kalıyor.Kız kardeşi Honoria' yı Marcus' a emanet ediyor.Honoria 'nın kendisi ile evlenmek istediği kişilerin birden vazgeçmesinin nedeni acaba nedir? Zaman içinde İkiside birbirlerine hissettiklerini farkına varıyor. Honoria bir gün Marcus'a keman resitalinde kırmızı ayakkabı giydiğini itiraf ediyor.Şans getirmesi için.Gerçekten çok kötü çaldıkları için Marcus ona şansa değil provalara ihtiyacı olduğunu söylüyor. Fakat müzikal kısmı fazla abartılmıştı.Maalesef beklentimi karşılamadı
hastalıkta sağlıkta
2021 207. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2021 01:45
Bir kez daha abilerin kız kardeşlerini yakın arkadaşlarına emanet etmemesi gerektiğini anlatan bir romanlar karşılaşıyoruz. Sonra vay efendim sen benim kız kardeşimle neden evlenmek istiyorsun diye olay çıkarmaya hakları olamamalıdır. Ayrıca kitapta kötü müzik, dedikodu ve bol bol kuzen var. Eğlenceli bir kitap.
2019 80. kitabı
Bridgerton serisinde ailenin katıldıği berbat müzik çalan bir aile vardı.Bu kitap onları anlatıyordu.Ben baya merak etmiştim bu aileyi ve ilk kitabı okudum.Tek kelimeyle hüsran.Aşırı sıkıcı ve vasattı.Bana kalırsa belli başlı bir konusu bile yoktu.Son 50 sayfaya aşkı sıkıştırmış.Kısaca kitap yüzeyseldi ve emin olun öyle duygu seline kaptıran bir romantizm yok.Julia Quinn'in Bridgerton serisinide bayıla bayıla okumamıştım zaten.Bence aynı türün yazarı olan Lisa Kleypas açık ara önde derim.
2015 74. kitabı
Severek okudum.yazarın bütün kitapları gibi bu kitabı da çok güzel tavsiye ederim. Aşk konusunda güzel bir roman .Bridgerton ailesinin popüler yüzü Colin ve Leydi d de kitabımızda geçiyor iyi okumalar
2023 2. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2023 16:49
Klasik bir Julia Quinn romanıydı. 19.yy İngilteresinde geçen romantik bir hikaye. Bridgerton dünyasında geçiyor. Hazır yaratılmış bir evrenden hikaye üretmek bana kolaylık gibi geliyor. Keşke o dünyadan olmasaydı hikaye. Bridgerton serisindeki berbat müzikali yapan ailenin kızının hikayesi diyebilirim. İki çocukluk arkadaşın birinini sevmesini konu alıyor. Platonik bir hikaye değil sevdiğim kısmı o oldu. Bir süre sonra ikili birbirine bakmakla kalmıyor görüyorlar. Bakmak ve görmek ayrı şeyler. Okurken hep bunu düşündüm. Şu hastalık kısmına fazla zaman ayrılmış okurken sıkıldım. Az sayfalı baya aşko kuşko hikaye. Ben her türde romantik seviyorum zaten. Seven kadınlar bayılır. Ben uzun zamandır roman okumuyorum başları bayağı sürükledi 1 günde bitirdim.
Roman
2024 27. kitabı
Julia Quinn benim için safe place yazarlardan biridir. Gereksiz tripler, entrikalar, çekişmeler, sevimsiz karakterler, ölümcül davalar vs yoktur. Gönül rahatlığıyla kitaplarına dalıyorsun. Çünkü hikayenin gidişatı ve sonu bellidir, tedirgin olmazsınız :p Serinin ilk kitabı ve açıkçası daha iyi olacağını düşünmüştüm fakat çok durağan bir kitaptı. Ama baya durağan... İlk başta iyi gidiyordu. Hafif atışmalar, espriler falan sonra ne olduysa oldu ve çok daha iyi ilerleyebilecek bir kurguya sahipken kitap resmen hızlı bir düşüşe geçti. Hikaye harcanmış kısacası. Honoria bence olgun bir karakterdi. Havai bir kadın karakter değildi. Tatlıydı. Özellikle Marcus'ın yaşadığı talihsiz (:D) kazadan sonra onun için endişelenmesi, deliye dönmesi ve yakınlaşma çabası hoştu. Baya merhametli bir karakterdi. Çoğu kişinin aksine Marcus'a bayıldım. Evet pasif bir erkek karakterdi. Fakat siz iri yarma, kas yığını, haşin İskoç savaşçılar misali testosteron kokan ve emir kipiyle konuşan erkek tiplemelerinin bolca yer aldığı dönem kitaplarına alışmışsanız benim Marcus'ımı sevmezsiniz tabisi >_< Ama... hemen buraya bir çizgi çekmek istiyorum. Julia'nın yaratmak istediği erkek karakter de tam olarak buydu aslında; asiller grubunun dışında kalmayı seçen, hovarda olmayan, az ve öz konuşan, kültürlü, zeki, olgun, yakışıklı ve mesafeli. Ehh en önemlisi ise bir lord ve evin tek çocuğu >_> Honoria'cım kapmasaydı bendeniz, bu adamı evimin erkeği yapmaya hazırdım açıkçası +_+ Sevdim mi sevdim. Dediğim gibi Julia'nın kalemi bellidir. Mutlu sonları okuyucularına vermeyi ihmal etmez. Kitabın son sayfasını her zaman gülümseyerek kapatırsınız. Ben seriye devam edeceğim çünkü son dakika uçan tekmeyle konuya dahil olan fakat sürekli bahsedilen sevgili Daniel'ı merak ediyordum açıkçası. Neyse herkese
·368 syf.·
2019 6. kitabı
《Bazen yalnızca arkadaş olmak yetmez,âşık da olursun. Honoria Smythe-Smith: A) Berbat keman çalıyor B) Çocukken ona takılan'Böcek'isminden dolayı hâlâ kırgın C) Ağabeyinin en iyi arkadaşına KESİNLİKLE âşık değil D) Hepsi Marcus Holroyd: A) Chatteris Kontu B) Üzücü şekilde ayağını burkmaya eğilimli C) En iyi arkadaşının kız kardeşine KESİNLİKLE âşık değil D) Hepsi İkisi beraber: A) Bolca çikolatalı pasta yiyorlar B) Korkunç bir hastalığı ve dünyanın en kötü müzik gösterisini atlatıyorlar C) Çaresizce birbirlerine âşık oluyorlar D) Hepsi Bu bir JULIA QUINN kitabı,bu yüzden cevapları biliyorsunuz değil mi?》 Yoruma arka kapak ile başlamak istedim. Eğlenceli olmuş.Julia Quinn yazmış yine yazacağını.En iyi kitaplarından biriydi. Tartışmasız en eğlediğim,hemen hemen her sayfasında kahkaha attığım(hatta annem bir ara delirdiğimi düşünen bakışları yakaladım)bir kitap. Bu kadar uyumlu,anlaşan nadir çiftlerden Marcus ve Holroyd.Bu arada kitap Smythe-Smith Quartet Serisinin 1.kitabı. Acaba size Smythe-Smith bir yerden tanıdık geliyor mu? Mesela Öpüşünde Saklı desem. Ya da Hyacinth Bridgerton ve Gareth desem.Hatta yaşlı Leydi Danbury desem.Yazarın Bridgerton serisini okuyanların hatırladığını umuyorum.Meşhur leydilerden oluşan muhteşem orkestra. Leydi Danbury ve Colin'i tekrardan görmek hoştu.Özellikle Leydi Danbury bölümleri eğlenceli olan kısımlardandı. Başka ne diyebilirim ki.Bol bol kahkaha atmak istiyorsanız,historical okumayı seviyorsanız ve Julia Quinn'i okumayı seviyorsanız mutlaka mutlaka okumalısınız. Herkese keyifli okumalar.
2022 2. kitabı
Julia'nın çok daha iyi kitapları var bu kitap bana biraz soğuk geldi. Yani nasıl desem bilemedim ama bir duygu ve tutku eksikliği vardı. Belki de arkadaşlığın bir anda aşka dönüşmesi bana soğuk geliyor olabilir çünkü böyle hikayelerde hep aynı eksikliği yaşıyorum. Konu olarakta fazla bir heyecanı aksiyonu yoktu. Chatteris Kontu Marcus ve Honoria Smythe'in ağabeyi çocukluk arkadaşıdır. Honoria bu yüzden Marcus'u çocukluğundan beri tanımaktadır. İkisi de yetişkin olduğunda araya mesafeler girse de arkadaşlıkları bozulmaz. Marcus'un ayağı Honoria yüzünden burkulur ve kötü şekilde yaralanır. Genç kız ise annesini de yanına alarak Marcus'a bakma görevini üstlenir. Ve genç arkadaşlar birbirlerine aşık olduklarını keşfederler. "Biliyorum. Sanırım zavallı Sarah önümüzdeki üç hafta içinde kendisine bir yıldırım çarpacağını umuyor. Geçen yıldan sonra daha yeni kendisine geldi." "Bundan gülümsemediğini ve cesur bir ifade takınmadığını mı anlamalıyım?" "Sen orada değil miydin?" "Sarah'ya bakmıyordum."

Julia QuinnYazar · 31 kitap
Julia Quinn 1970 doğumlu ABD'li Best Seller aşk romanı yazarıdır. Asıl adı Julie Cotler Pottinger olan yazar, kitaplarının başarılı yazar Amanda Quick ile aynı raflarda olmasını istediği için Julia Quinn takma adını kullanmıştır. Romanları 13 farklı dile çevrilen yazar New York Times çok satanlar listesine dokuz kez girdi. Harvard ve Radcliffe Üniversitelerinde tarih ve sanat eğitimi almıştır.Önceleri hukuk sonra tıp eğitimi almaya karar veren Quinn, Ben & Jerry isimli romanı okuduktan sonra bir roman yazmaya karar verir. Yale Üniversitesinde Eczacılık ya da Columbia Üniversitesinde Fizyoterapi okumak arasında kalmışken, yazdığı ilk iki roman olan Splendid ve Dancing at Midnightın yayın evi tarafından basılacağı haberini alır. Eczacılık ya da tıp eğitimi almayı kenara koyup kitap yazmaya devam eder.