Çıkış

29 Mart 2024
Banliyö Kitap

2024 100. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2024 19:47
Yorumumu okuyanlar hatırlayacaktır bir süre önce sizi Bozcaada‘da lezzetli mezeler yapan nefis bir mekana götürmüş ve Melda ile tanıştırmıştım. Adsız Melda’nın işlettiği restoranın adıydı ve adını restorandan alan o enfes kitap bize Melda‘nın hayatından etkileyici bir kesit sunmuştu. Başrolde Melda vardı ve hayran olmuştuk dik duruşuna ama bir de kitabımızın esas oğlanı vardı ki onu da sevelim mi dövelim mi bilememiş, Seyfi‘den bayağı etkilenmiş ama bir anda evlendiği haberini alınca da kuyruğu dik tutmak adına pek belli etmemiştik yaralandığımızı.İşte o zaman sormuştuk; Melda içinde bir deniz feneri gibi ışıldayıp dururken evlendiği kadını mutlu edebilecek miydi acaba diye. İşte sevgili yazarım Meltem Akhan o su gibi akan ve her fırsatta insanın ruhunu okşayan kadife gibi kalemi ile bu sorunun cevabını veren bir roman yazmış bize. Bu kez Seyfi’nin Melda’dan sonraki hayatını seriyor gözlerimizin önüne. Ben ilk kitabın yorumunda Seyfi‘nin kiminle evlendiğinden hiç bahsetmemiştim. Okuyun da görün demiştim ama şimdi mecburen anlatacağım o yüzden ilk kitabı okumadıysanız yorumu okumayı burada kesin ve önce adsız sipariş verin. Adsız okuyanlar içinse buyrun efendim Seyfi‘nin aklında Melda varken evlendiği o kadın Aylin. Ah şimdi bu taraftan bakınca o gün kızdığım kadına canım benim deyip sarılmak istedim itiraf ediyorum. Çünkü Aylin zaten bir yaralı kuş. Annesini küçücükken kaybetmiş babasıyla tutunmaya çalışmış hayata. Ama babası verememiş kızına gereken sevgiyi. İşte baba sevgisi görmeyen her kız gibi yanlış bir evlilik yaparak Melda‘ya aşık Seyfi ile evlenmiş bizim Aylin.Eeee biliyoruz zaten adamın aklı Melda ‘da, nasıl mutlu etsin ki bu kadını. Bir kızları olmasına rağmen boşanmışlar elbette. Yine bir boşluk Aylin’in hayatında ve yine yeni bir adam bu kez de Yosef’e
2024 82. kitabı
"Yüzleşmek... Karşımızdakiyle midir yoksa kendimizle mi? Sonrası hissettiğimiz zafer, kazancımız mıdır kaybımız mı? " #alıntı Çocuk yaşta annesini toprağa vermiş, içinde yas süresini bitiremeyen babasının da onlardan ruhen iyice uzaklaşmasıyla yalnız kalan, Aylin'in lohusalık döneminde ortaya çıkan travmalarını ve onlarla mücadele ederek #çıkış yolunu bulmaya çalışmasını anlatıyor. Daha çocukluğunu yaşamadan evlenen, evlilik sürecine alışamadan çocuk sahibi olan kadınlarımız çok maalesef. Lohusalık ise basite alınmayacak, her türlü destek ile kadının yeni kimliğine alısmasına yardımcı olunması gereken bir durum. Çok konuşulmayan toplumsal bir yara lohusalık depresyonu. #meltemakhan 'ın Aylin üzerinden bu konuya da yer veriyor kitapta. Kitabın en beğendiğim yanı; Aylin'in psikolojik destek aldığı seansları, karşılıklı diyaloglar olarak okumayıp, Aylin'in bunları hayatına geçirdiği yerlerde görüşümüz. Aylin, geleceğini inşa etmek için kendiyle ve geçmişiyle yüzleşirken birçok satırda okurun kendinden bir şeyler bulacağı sahneler yaşanıyor. Kitabın ilk bölümünden ve son cümlesinden anladığım kadarıyla, kitapta geçen karakterlerin hayatı üzerine kurgulanmış bağımsız bir seri. Olay örgüsü üzerinden değil, karakterler uzerinden kurguladığı için de bu şekilde de rahatlıkla okunur. Akıcı ve düşündürücü bir anlatımı var. Çok fazla cümlenin altını çizdigim, psikolojik unsurlar üzerine kurgulanmış bu romanı incelemenizi tavsiye ederim. Her zamanki gibi bunlar benim düşüncelerim . Bakalım sizler okuyunca neler düşüneceksiniz? "Eşyalar ne çok insana tanıklık ediyordu." #alinti #banliyöajans #psikolojikroman @banliyocomtr @meltemakhan_
Roman
2024 93. kitabı
Bir oturuşta okunan akıp giden kitapları sever misiniz? Şahsen ben severim. Kitapta geçen derinliği anlasam da kitabın bir önceki kitabı da olduğunu fark ettim. Ve bunun elimde olmaması beni üzdü. Geçmişte kimbilir ne yaşandı da ikinci kitapta böyle gelişti onu tam anlayamadım. Ama yine de güzel bir kitaptı. Yazarın kalemi daim olsun.
1000k
2024 17. kitabı
Ölümü gözlerinde görmüyorum seslerinde duyuyordum. Bir gün o telefonu hiç açmayacaklarını ,telefonun ekranında isimlerini hiç görmeyeceğimi, o sesleri hiç duymayacağımı bilmek beni acıtıyordu. İçimi garip bir hüzün sarmıştı. Şimdi o hüzün kök salmıştı . Öncelikle kitabı sakin ve acele etmeden hakkını vererek okumanızı istiyorum. Kitapta yer alan kahramanların acısını hissedeceğinizden eminim. Yazar bize içimizden birilerinin hayat hikayesini sessizce fısıldar gibi kaleme almış.Bazen boğazınızda bir düğüm oluyor .Yazarın #adsız romanının devamı olarak yazdığı #çıkış isimli bu kitabı okurken çok etkileneceğinizi düşünüyorum. Melda ile Seyfi birbirini seven iki genç. Ama Seyfi bu aşkı hiçe sayıp Aylin isminde bir kadınla evlenir.Ama bu evlilik uzun sürmez. Aylin ve diğer karakterlerin iç dünyasını psikolojik olarak muhteşem ele alınan bu kitabı seveceğinizi düşünüyorum. Özlem @meltemakhan_ #çıkışmeltemakhan @banliyokitap
Edebiyat & Roman
2024 126. kitabı
Çıkış Meltem Akhan Merhaba arkadaşlar Yazarımız @meltemakhan_ ın ilk eseri #adsız kitabında okuduğum Melda ve Seyfi çiftinin devam eseri olan #çıkış ıda yine bir solukta okudum. Yazarımızın kalemini aşırı seviyorum.Ne zaman okusam,kalemi beni dinlendiriyor.Hani insan kendi kendiyle başbaşa kaldığında elindeki kahvesine eşlik edecek bir eser arayışina girer ya ,iste o kalem kesinlikle yazarımızın kalemiDilerim en yakın zamanda Melda Hanım ın kalemiyle tanışırsınız Aylin,hüsrana uğrayan evliliği sonrası iyice bunalıma girer,yavrusunun bile yüzünü görmek istemezİyi ki Yosef in annesi Patrisya vardı.El kadar yavrusuyla ne yapacağını bilemezken resmen Yosef ve annesi,Aylin in eli kolu oldular.Karşılıksız iyilik yapan insan sayısının bir elin beş parmağını geçmediği bu günlerde gerçek dostlar kesinlikle en büyük nimet arkadaşlar. Aylin,ruhsal sıkıntılarıyla boğuşurken,geçirdiği zor bir gün sonrası babasının evine gider.Büyük bir tevafuk sonucu uzun zamandır açılmayan orta sehpanın çekmecesinde annesinin günlüğünü,broşunu,bir çift küpesini,zarf ve bir kaç fotoğraf bulur.Takıları ve fotoğrafları babasına bırakıp, günlüğü ve zarfı yanına alır. Aylin günlüğü okurken cok duygulandım Bu arada Aylin babası İrfan Bey i cok takdir ettim.Kaybettiği eşine olan sevgisine ,sadakatına hayran kaldım. Evlenmek istediği Melda iken gidip Aylin ile evlenen Seyfi ye aşırı kızdım arkadaşlar. Seyfi karekterimiz fazla başına buyruk,sorumsuz biriydi.Bu parçalanan ailede en cok minik Su ya üzüldümAyrılan çiftler birbirlerine saygısını da yitirince arada kalan her daim çocuklar oluyor Aile bağlarının önemini anlatan,aile ici bağların ne kadar kıymetli olduğunun farkına vardıracak olan bu eseri kesinlikle #okumalısınız Yine yazarımızın kalemine doyamadım.Daha nice nice eserlerini okumak
2024 75. kitabı
Mutlu pazarlar arkadaşlar, bir kadın olarak, okurken bazen kızdığım ,bazen hüzünlendiğim bir kadının hayatını anlatan bir kitapla geldim. Bir kadın ne yaşarsa yaşasın bence pes etmemeli bir şekilde ayaklarının üzerinde dimdik durmayı başarmalı. Kitap yazar @meltemakhan_ hanımın #çıkış isimli kitabı. Önce bu kitaptaki kahramanların ilk anlarının yazıldığı ilk kitabın olduğunu öğrendim ve biraz üzüldüm diyebilirim,çünkü kahramanlarımız ilk kitapda neler yaşadı bilemidim . Aylin mutsuz bir aile de büyümüş v bu yetmezmiş gibi yanlış bir evlilik yapmıştır ve bir de çocukları olur ama bu da evliliklerini kurtarmaz ve ayrılırlar. Doğum ve ayrılık sonrası Aylin depresyona girer ve çocuğunu istemez ve bebeğine Patrisya ve oğlu sahip çıkar ve bebeğe bakmaya başlarlar. Patrisya ve oğlu bir yandan da Aylin'e uzulmektedir. Aylin tavsiye üzerine psikoloğa gitmeye başlar ve tek istediği iyileşmek ve kendini yeniden keşfetmektir. Aylin düzelip kendini bulabilecek mi? Aylin bebeğini tekrar sevecek mi? Bu soruların cevabını ve dahasını bu kitap da bulacaksınız. Bu güzel kitabı tavsiye eden Ela kuzuma çok ama çok teşekkür ederim, inşallah bir çok güzel kitapları birlikte okuruz. @meltemakhan_ @banliyocomtr @banliyokitap Ela #neokudum #kitap #kitaplayasamak #kitapokumakgüzeldir #bookstagram #instabook #instakitap #instakitapyorumu #tavsiyekitap #benokudumsendeoku #heryerdeokuyanlar #kitaplarheryerde #kitaplaryolda #vuslatınkitapkurtları
2024 297. kitabı
ÇIKIŞ Herkese Merhabalar... Sizlere yeni bir kitap ile geldim. Bir oturuşta okunan ve akıcı bir kitap. Ama bu kitaptan önce bir kitap daha olması beni üzdü. Bu detayı bilsem bu kitabı okumaya başlamazdım. Tamam okundu ama bence eksik kaldı sonuçta bu yaşananların öncesi de vardı. O kitapta kimler vardı ne anlatıldı insan ister istemez merak edip kopukluk da hissediyor. Aile bağları, arkadaşlık ve psikoloji üzerine kurulu her karakterin derin yaraları olan bir kitap... "Ben ,bu kadar istenmeyecek biri miyim? diye soran, "Sevmenin sonunun hep bir acı hep bir kayıp olduğunu, " düşünen, cevaplarını veremedigi sorunları başkalarında arayanların romanı. Aylin o parçalanmış bir ailenin kızıdır. Kendi kızını kucağında aldığında ise psikolojik olarak hazır değil ve kabul etmesi güç bir süreçtedir. Bunun için arkadaşının desteği ile terapi almaya karar verir. Seyfi yani bebeğinin babası onu hiç sevmemiş üstelik çocuk sahibi olmayı bundan önce olan iki sevgilisinden dilerken bağı olmadan Aylin hamile kalmıştır. Bebeği için ise elinden gelen her şeyi yapmaya hazırdır. Sude sevdiği her şeyi paylaştığı adamı en yakın arkadaşına kaptırmış. Seyfi ile geçmişi olan Sude arkadaşı Aylin'in doğumundan ve annesini kaybettikten sonra pek de sağlıklı olmayan bir surece girer. Seyfi Aylin'den olan kızına ise eski sevgilisi ile seçtiği Su ismini vermez mi ? Ahh Aylin zor zamanların gelmesi öyle kaçınılmaz ki iyi bile dayandi ruhun...
2024 28. kitabı
ÇIKIŞ Meltem AKHAN 𝐀𝐝𝐬ı𝐳 romanı ile kalemiyle tanıştığım yazarımız Meltem Hanımın yeni eseri Çı𝐤ış ı okumuş olmak benim için çok özeldi. 𝐀𝐝𝐬ı𝐳 da Bozcada’ya düşmüştü yolumuz ve Melda’nın değişen hayatına konuk olurken, inişli çıkışlı bir ilişki yaşadığı Seyfi ile de tanışmıştık. Çı𝐤ış ta ise babasına benzememek için kadınlarla birlikteliklerinde dikiş tutturamayan Seyfi’nin, evlenip kısa sürede boşandığı Aylin’in iç dünyası, davranışlarının psikolojik boyutu, tepkileri yani yaşadıklarını roman olarak bizlerle buluşturmuş yazarımız. Annesini küçük yaşta kaybeden Aylin’in, babasıyla aralarına mesafe girmiş ilişkileri, Seyfi ile birbirlerini anlamadan, dinlemeden tartışmaları, kendisine aşık olan Yosef’in ise aslında düşüncelerinin bambaşka oluşu… Kısacası geçmişte yaşanmışlıklarla karakterlerin her birinin çıkmaza girmiş hikayelerini okuyoruz Çı𝐤ış’ta. Hikaye içerisinde Melda’yı arasada gözlerim son sayfalarda kısacıkta olsa sesini duymak ve iyi olduğunu bilmek keyif verdi bana. Yazarımız anlatımıyla karakterleri bizlere öyle etkili ve yerinde tanıtmış ki, olaylar karşısında her birinin ruh hallerine bürünerek aynı tepkileri verdiğinizi hissediyorsunuz. Özellikle Aylin’e kızdığım çok anlar oldu ama bir taraftan da, bende aynı tepkiyi verirdim sanırım diye düşünmeden de edemedim doğrusu. Ama onun terapisti sayesinde değişimine tanık olmak, okur olarak bizlerinde bakış açımızı değiştirdiği gibi düşüncelerimizede farklılık katıyor emin olun. Bir kadının yaşayabileceği zorlukları, o zorluklar karşısında ki davranışlarını ve sonrasında kendisine bir Çı𝐤ış yolu bularak yeni kimliğine kavuşmasının hikayesini okuyoruz eserimizde. Meltem Hanım’ın kaleminden romanımızda ki diğer karakterlerinde hikayelerini ayrı ayrı okumayı çok isterim, özellikle bir de Seyfi’nin geçmişi ile
2024 51. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2024 00:00
Herkese merhaba,  Dışardakiler için dağıttığı yargıların kendi içindekilerin yansımaları olduğunu görünce her şey zihninde çözülmeye başlıyordu. . Melda’ya aşıkken birden Aylin’le evlenen Seyfi’nin bir de kızları olur fakat kısa sürede de boşanırlar. Annesini küçük yaşta kaybetmiş olan Aylin babasından da yeterli sevgiyi görememiştir. Anneliğe henüz alışamadığı için de kızına da Yosef’in annesi bakmaktadır ama bu böyle sürecekte değildir aslında..  Aylin sonunda yaşadığı depresif durumundan kurtulmak için terapi almaya başlamasıyla birlikte başkasına ihtiyaç duymadan yeni bir benlik oluşturup kendini bulacak mıdır?  Aylin kendi gücünü eline alıp bir Anka gibi yeniden doğacak mıdır?  Arkadaşlık, dostluk bağlarıyla kenetlenmiş tüm karakterlerin tasvirleriyle birlikte yazar yalın, duru kalemiyle duygu durumlarını da bizlere öyle güzel yansıtmış ki okurken aynı duygu salınımları içinde buldum kendimi.  Kaleminiz daim olsun sevgili @meltemakhan Meltem Akhan
Roman-Edebiyat
2024 178. kitabı
Okunma: 22 Ekim 2024 18:26
Herkese merhaba Bugün size tam bir duygu yoğunluğuna sahip olmanızı sağlayacak bir kitapla geldim. Bu kitap yazarın 2. kitabıymış, ben tabiki ,her zamanki gibi 2.kitapla dalış yaptım olaya. Sanırım ilk kitapta karakterleri daha iyi taniyacaktim ama neyse onu da sonra okuruz artık.. Seyfi ,biraz çapkın bir tip ,Melda, Zeynep ,Sude yle ilişki yaşarken birden gidip Aylin le evleniyor ve bir bebekleri oluyor ve boşanıyorlar . Aylin ,hayatta hep yanlış seçimler yapmış, küçük yaşta annesi ölmüş, babası biraz onu suçlamış. Çok bir aile ilişkileri olmamış. Aylin bebek doğduktan sonra bir de lohusa depresyonuna giriyor ve bebeğe arkadaşı Yosef in annesi bakıyor. Yosef senelerdir Aylin e aşık ve hep yanında. Aylin kendini toparlamak için psikiyatriste gitmeye başlıyor ve her gittiğinde kendini yeniden tanimaya ,yeni bir ben oluşturmaya çalışıyor. Bütün karakterlerin ayrı ayrı duygulari,çelişkileri, pişmanlıkları, kaybedislerini görüyoruz. Kendimizden de bir sürü şey buluyoruz okurken hepsinde.. Bakalım Aylin yeni benliğine kavuşacak mi ? Seyfiyle mutlu olacaklar mi ? Babasıyla barisabilecek mi ? Herkesin yaşayabileceği ve karşılaşabileceği hikayeler ,içimizden tamamen ... En kısa sürede ilk kitabi da okumak dileğiyle.. Kitapla kalın dostlar .. Çıkış Meltem Akhan